BröllopsGuiden

Månadens bröllopsbild April 1999

Månadens bröllopsbild april
Foto: brudens lillasyster Maria
Jennica Johansson & Anders Svensson, numera fam. Simesgården, gifte sig i tornrummet på Ulfshyttans Herrgård 31/1 1999
Bröllopsdagen:
Det sägs ju att ett bröllop skall vara någonting som man kommer ihåg för evigt. Och vårt lär vi väl få problem med att glömma. Dagen till ära var solig och ganska kall. Vi hade önskat ett vinterbröllop med massor av snö och som tur var hade det snöat rejält under veckan som gick. Påklädningen av mig och även mina systrar skedde hemma hos min moster. Min man var hemma hos mina föräldrar och gjorde sig klar. Här nånstans började väl all otur...

Färden från min mosters hem till Ulfshyttans Herrgård gick via min farfars hem och han hade blivit sjuk just denna dag och kunde ej medverka vid vigseln. Som bröllopsgåva från min moster och hennes barn så hade de hyrt en limousine som skulle skjutsa mig till vigseln. Tyvärr körde föraren lite för fort så när vi kom fram så hade enbart min man kommit dit. Det var ju meningen att alla gäster skulle stå där och vänta in mig men jag hade ju redan anlänt när de kom. Kl. 16.00 skulle vigseln förrättas i Ulfshyttans Herrgårds Tornrum. KL. 16.05 hade fortfarande ingen vigselförättare dykt upp. Min pappa fick efter mycket krångel tag i kvinnan som GLÖMT!!!!!!! oss. Hon satte sig i bilen och körde för allt hon var värd. När hon sedan anslöt sig till vårt sällskap och vittnena skulle bevittna vigselpapperen så visade det sig att Anders numera hette Andersson och inte Svensson. Det stod alltså fel namn på bevis m.m. När vi väl stod framför vigselförättaren för att vigas så visade det sig också att hon hade kört ifrån programmet med dikter som hon skulle läsa. Så vigseln blev försenad 50 minuter, vigseln blev inte alls som det var bestämt men guskelov så blev vi iallafall vigda till slut. Det hela förde ju med sig lite andra problem. Kocken fick lugna sig i köket för alla tider som vi bestämt blev flyttade.

Trots alla problem så blev det ett underbart bröllop och en underbar fortsättning på kvällen. Inte minst p.g.a. den fina menyn som serverades oss samt mycket trevlig serverings personal.