BröllopsGuiden

Månadens bröllopsbild April 2002

Månadens bröllopsbild april
Foto Kjell-Åke Ek
Nina Ek Olsén & Magnus Olsén
vigdes den 15/9 2001 i Örgryte Gamla Kyrka, Göteborg.
Bröllopsdagen:

Efter ett underbart frieri från Magnus den 22 december 2000, återstod det att planera denna stora dag. Tiden rusade iväg och inom kort var den stora dagen framme.

Dagen började traditionellt med att jag åkte till frissan för att göra mig vacker. Min blivande man blev väl omhändertagen av sin bestman. Tillsammans hade de fått diverse mindre uppdrag att utföra under förmiddagen. Ett av dessa uppdrag var att hämta brudbukett, hårblommor samt buketter till brudnäbbarna. När blommorna anlände hos frissan upptäckte jag till min förskräckelse att brudbuketten, som jag sett framför mig i min fantasi, inte alls stämmde överens med verkligheten. I själva verket såg den ut som en bukett plockad från trädgården. Det var bara att försöka trolla fram en ny på 2 timmar. Trots pirriga nerver lyckades vi få till en ny bukett och det bar iväg till fotografen innan det var dags för kyrkan.

Vädret hade hittills varit jättefint med blå himmel och sol. Ju närmare kyrkan vi kom, desto sämre blev vädret. Till slut började det blåsa och regnet bara öste ner, men då stod vi redan nyvigda och lyckliga och tog lite kort under ett träd i parken ovanför kyrkan. Middagen med allt spektakel var helt underbar och festen nådde mer än väl alla förväntningar som vi hade, ända tills tårtan kom... Det var inte den tårta som vi hade beställt, denna var illgul och i 80-tals stuk. Vi hade beställt en cremefärgad slät tårta. Ja, nu var det inte mycket mer som kunde gå snett. Trots alla incidenter var detta den mest underbara dag vi upplevt tillsammans och tro det eller ej, men tårtan var utsökt.

Nina & Magnus