BröllopsGuiden

Månadens bröllopsbild December 2000

Månadens bröllopsbild december
Foto Ateljé Pär-Ola
Negin Yarahmadi och Roger Andersson gifte sig den 26 augusti 2000 i Fredrikskyrkan, Karlskrona.

Bröllopsdagen:

26 augusti kommer alltid att vara något speciellt för oss. Vi hade varit tillsammans i ett år när vi förlovade oss och bestämde datum för bröllop. Vi körde på den gamla traditionen att bröllop ska vara inom ett år ifrån att man förlovat sig. Så den 26 augusti 2000 var det dags, efter ett års planering.
På morgonen var det blå himmel och solsken. Efter en snabb frukost pussade jag min katt adjö, jag skulle inte träffa honom mer innan vi skulle åka iväg på bröllopsresa. Roger körde mig till frissan, vi skulle inte ses innan vigseln i kyrkan. Puss, jag älskar dig...
Efter frissa, sminkning och påklädning blev jag hämtad av vår schaufför. Jag fick mina blommor utanför kyrkan, de var fantastiska.
Då var det dags. Kyrkdörrarna öppnades och jag hörde Mendelsohn´s brudmarsch. Jag var nervös, det kändes overkligt. Där framme stod Roger och tittade på mig. Min pappa förde mig fram till altaret. Före oss gick min systerson Nick och Roger's systerdotter Sandra och spred rosblad längs gången. Min syster Nooshin var tärna. Roger och bestman Torbjörn väntade framme i kyrkan.Jag försökte vara lugn men mina händer darrade. Nu var vi bara en bit ifrån altaret och då lämnade min far mig till Roger och vi gick tillsammans de sista stegen fram.

Cermonin var minnesvärd och fantastisk. Efter att vi hade gett varandra våra löften sjöng solisten "Öppna din dörr". Han var mycket duktig. Efter att vi hade lyssnat på sista solosången var det dags att lämna altaret som man & hustru. Mina tårar rann och jag kunde inte hjälpa det.
Utanför kyrkan var det ett regn av rosblad och ris. Efter alla gratulationer var det dags för fotografering.
Därefter åkte vi till Bubbetorps Gård, en gammal gård sen 1700-talet. Där väntade 70 gäster med bubbla i handen och välkomnade oss. Festen var underbar. Mycket stilig, vacker och lyckad. Alla gäster hade roligt och vi var mycket nöjda och det gjorde att vi kända att allt slit under ett års tid inte var i onödan. Efter brudvalsen vid 12 snåret vinkade vi av våra gäster och dagen efter åkte vi ivåg på bröllopsresa till fjärran östern i två månader...