BröllopsGuiden

Månadens bröllopsbild Februari 1999

Månadens bröllopsbild februari
Foto Christer Boström
Annika och Heinz Schällibaum gifte sig i Östra Frölunda kyrka i södra Västergötland den 18 juli 1998. Brudnäbbar var brudens syskonbarn Elinor Johansson, Hampus och Evelina Andila. Ett par musiker från bygden spelade och sjöng "When morning has broken", "Så skimrande var aldrig havet" och "What a wonderful world". Hela bröllopsdagen från förmiddag till kväll fotograferades av brudparets vän Christer Boström. Detta foto användes som tackkort.
Bröllopsdagen:
Vi är nog ett lite annorlunda brudpar för vi har gift oss med varandra två gånger! Vi bor i Schweiz där en kyklig vigsel inte är juridiskt bindande, därför vigde vi oss först borgerligt i Schweiz sommaren -97. Ingen av oss ville dock avstå från ett riktigt kyrkbröllop, så vi "gifte oss" igen i en välsignelseceremoni som hölls på både svenska och tyska i min hemkyrka i Sverige sommaren 1998.
På morgonen när vi vaknade stod regnet som spön i backen, alltså en typisk dag för sommaren 1998. Framåt 11-tiden på förmiddagen höll det upp och solen tittade t om fram. Efter någon timmes fotograferande både utomhus och inne i kyrkan var det då dags att "gömma" sig för gästerna innan vi skred in i kyrkan i lätt duggregn. Vårt kyrkbröllop blev en både både stark och vacker upplevelse. Våra familjer hade smyckat kyrkan så fint och vi var båda två tagna av ceremonins allvar och den underbart vackra musiken. När vi kom ut ur kyrkan tittade solen fram igen. Det var så roligt att se sin familj och alla vänner på kyrkbacken. Efteråt åt vi sommarbuffé i en mysig kaffestuga och hade sång och olika spex för och av brudpar och gäster. Hela festen blev internationell med gäster från både Schweiz och Sverige som bidrog med sina bröllopstraditioner. Festen pågick till kl. 3 på morgonen, så vi stannade länge i bröllopssviten med havsutsikt dagen efter bröllopet. Vi hade verkligen stor nytta av Bröllopsguiden till förberedelserna av vårt bröllop. Tack alla som gjorde vår dag till ett oförglömligt minne!