BröllopsGuiden

Månadens bröllopsbild Februari 2001

Månadens brudpar februari

Foto Anders Rörgren
Madeleine Ohlsson & Magnus Lindgren
vigdes den 8 juli 2000 i Brunnby Kyrka i Helsingborg.
Bröllopsdagen:

Det var verkligen kärlek vid första ögonkastet den dagen vi träffades på Zürichs flygplats 11 juli 1996! 36 timmar senare blev vi tillsammans o ytterligare 5 månader senare var vi förlovade. Vi var oskiljaktiga från första sekund.

Den årliga sommarresan till stugan i Blekinge uteblev 1999, istället hade Magnus en överraskning på gång: En weekend i Paris! Fantastiskt nog inföll detta på vår tre-års dag, 11 juli, men naiv som jag är tänkte jag inte mer på det. Inte förrän Magnus gick ner på knä och friade till mig under en bro i ett regnigt Paris! Tiden stod still. Jag vet än idag inte om jag någonsin fick fram ett JA mellan tårarna, men jag tror han förstod.

Dagen efter var vi tillbaka i Sverige igen. Magnus fick för sig att gå ner o bada i havet i Falsterbo med sina kompisar. De simmade o lekte i vattnet när Magnus plötsligt kände förlovningsringen glida av fingret o ner i den mjuka sanden!!! Paniken steg, de var ute på c:a 1,5 meters djup o letade o letade men utan resultat. Det var med mycket tunga steg han gick hem till mig o vi i vår tur gick hem till guldsmeden och goda vännen, Magnus G:son Liedholm, som hade designat ringarna just bara för oss - de återspeglade ironiskt nog havets bränningar.


Efter tre dagars intensivt letande hyrde Magnus till slut dykaruttrustning och det gav resultat. Där på exakt samma ställe som han hade tappat ringen tre dagar tidigare glimmade det till. Havsguden var oss nådiga!

8 juli var en helt underbar dag! Tillochmed vädret var till vår fördel, med strålande solsken o varmt. All nervositet släppte när kyrkklockorna ringde, jag vill bara in till min blivande man. Våra sex (!) brudnäbbar ledde vägen till altaret för mig och min pappa fram till min stolte bättre hälft. Otroligt vacker sång av vår vän, Trudi Knutsdotter, fick hela kyrkan inklusive undertecknade att flitigt använda näsdukarna, innan vi till Star Wars musik gick ut som Herr o Fru Lindgren. Nu var det dags för fest!!

Vi tackar ALLA som var med och gjorde vår dag helt oförglömlig!

Madeleine & Magnus