BröllopsGuiden

Månadens bröllopsbild Januari 1999

Månadens bröllopsbild januari
Foto Lars Stridbeck
Vi, David och Johanna Farelius, gifte oss augusti 1998 i Själevads kyrka utanför Örnsköldsvik. Här står vi bakom kyrkan med utsikt över fjärden. Kortet använde vi som tackkort.
Bröllopsdagen:

Jag har min mormors klänning från 1947 (min moster och min mamma har också burit den. Jag bar den precis enligt de mått och skärningar som min mormor hade). Brudkronan av hamrat silver gjordes för min mamma 1971.
Bakom bergen i horisonten på andra sidan Haffstafjärden ligger min släktgård Stensland. Under våren och sommaren var vi där och grovstädade och rengjorde gårdens ladugård. Den har inte använts på över 20 år. Gamla redskap från början av och mitten av seklet putsade vi upp och ställde tillbaka, som en slags utställning i "middags-, dans- och barlokalerna" i den gamla ladugården. Vi hade fest i dagarna tre! Dagen innan bröllopet (som också var min systers 25 årsdag) samlades de långväga gästerna på Stensland för att grilla och äta min systers födelsedagstårta. Dagen efter bröllopet ordnade vi brunch nere vid vår sjö. Sedan tog vi en tur på en "brygga" med utombordare (!) som vi lånat av vår granne!
Allt var verkligen underbart! Till och med vädret var varmt och klart.