BröllopsGuiden

Månadens bröllopsbild Januari 2003


Månadens bröllopsbild januari
Foto Madeleine Ericsson
Judita Popis och Mikael Appelfeldt
vigdes den 20 juli 2002
i Simonstorp Kyrka, Norrköping.
Bröllopsdagen:

Kärleken förde oss samman för 1 1/2 år sedan och nu, äntligen skulle vi gifta oss! Att det blev den vackraste dagen i våra liv, hade vi aldrig vågat drömma om!

Efter att ha blivit förvandlad hos frisören till en prinsessa för en dag, bar det iväg till den lilla medeltidskyrkan i en vacker, mörkblå veteranbil. Jag hade telefonkontakt med värdparet under bilfärden för att de innan min ankomst skulle se till att få in alla gästerna i kyrkan- jag ville ju inte bli sedd av någon innan vigseln. Inte ens min blivande man Mikael, hade fått se brudklänningen som jag hade designat själv, så jag var väldigt spänd över vad han skulle tycka! När jag klev ut ur bilen stod Mikael vid kyrkgrinden och tog emot mig. Han klev fram och gav mig en kyss och sa att jag var det vackraste han hade sett! I och med de orden släppte all nervositet och jag kände mig bara upprymd inombords. Just då började kyrkklockorna att ringa och det var dags att kliva in i kyrkan. Ett sus av beundran spred sig bland våra gäster och snart kunde vi knappt höra Mendelssons pampiga ingångsmarsch för allt klickande och blixtrande från kamerorna! Inte ett öga var torrt under den vackra vigseln och vi blev äntligen man och hustru !

Så var det dags för fotografering och under tiden underhöll vårt duktiga värdpar alla våra gäster vid platsen för bröllopsfesten- Sörsjöns Festvåning. Eftersom vi är så fruktansvärt kära i varandra var det självklart att temat på vårt bröllop skulle gå i "Kärlekens tecken" ! Allt på vårt bröllop var hjärtformat! Från hjärtformen på förrätten, hjärtservetterna, gästernas namnskyltar men specialgjorda hjärtan inlindade i celofan och bastsnören, blomsterdekorationerna i hjärtkrukorna, festprogrammen med ett hjärta på framsidan, hjärtljusen som flöt omkring i skålar på borden och bringade en romantisk stämning och självklart den 4 våningar höga bröllopstårtan som var vit och dekorerad med massor av röda marsipanhjärtan! Det blev ett mycket vackert helhetsintryck som uppskattades av alla!

Omringade av vacker natur och utsikt över sjön fick vi njuta av en utsökt bröllopsmiddag som varvades med roliga tal, sång, skratt, spex och massor av dans hela natten lång! En glad överraskning var att alla våra gäster gav oss det enda som vi hade önskat oss: presentkort på VingResor! Vår bröllopsresa skulle gå till Borneo men några dagar efter att vi hade beställt denna fantastiska äventyrsresa på den spännande ön visade det sig att jag var gravid (!!!) så det var bara att avboka eftersom man inte får vaccinera sig mot malaria när man är i mitt tillstånd! Men vad gör väl det? Borneo finns ju kvar och i december far vi iväg på en liten "smekvecka" till Teneriffa istället! Att vår bröllopsdag skulle bli så här lyckad hade vi aldrig kunnat drömma om och vi lämnade festen kl. 02.30 för att tilbringa en underbar bröllopsnatt på Grand Hotels presidentsvit - mycket lyckliga och mycket trötta!

Ett hjärtligt tack till alla som gjorde vår dag till ett fantastiskt minne!

Judita & Mikael