BröllopsGuiden

Månadens bröllopsbild Juli 2002

Månadens bröllopsbild juli
Foto Phillipe Biehler, Alsace, Frankrike
Marika Kemps och Hjalmar Kemps
vigdes 21 juli 2001 i Notre Dame de Thierenbach, Alsace, Frankrike.
Bröllopsdagen:

Vi träffades sommaren 1999, mitt i Kungsträdgården i centrala Stockholm. Hjalmar, kommen från Frankrike för att som brandman och judoutövare, delta i World Police & Fire Games, och jag för att tillsammans med en väninna ta del av festligheterna kring spelen.
Efter ett år av dagliga telefonsamtal och flitigt resande mellan Stockholm och Alsace, Frankrike, flyttade Hjalmar äntligen till Sverige.
Den 21 juli 2001 knöt vi de officiella banden mellan oss och inför Gud i en underbar kyrka i hjärtat av Alsace. Ceremonin var väldigt stämningsfull; släktingar och vänner läste stycken ur bibeln, på franska och svenska, och vi avgav även våra löften på båda språken.
Min väninna Helena, som var med mig kvällen då Hjalmar och jag träffades hade redan då uttalat önskemål om att få vara brudtärna vid ett framtida giftermål, vilket hon naturligtvis fick vara.
Vi hade tänkt ha en solist i kyrkan, men hon fick tyvärr förhinder. Istället sjöng Shania Twain sin "From this moment on" i duett med Bryan White från CD. Med denna vackra sång ekande bland kyrkpelarna kunde vi inte undgå att bli tårögda där vi stod och såg varandra djupt i ögonen. Efter ceremonin och fotografering bjöd vi på fest i en festlokal i en närliggande by. Champagne, vin, öl och kall buffé gjorde succé i sommarvärmen.
En underbar kväll, efter lekar, tårtätande, auktion av strumpebandet och kastande av brudbuketten (som min syster fångade), avslutades med en underbar natt på hotellet invid kyrkan.
Någon bröllopsresa har ännu inte blivit av, eftersom vi föredrog att spendera semestern med våra barn (två vardera).
Jag vill tacka alla som hjälpt till att göra denna dag så minnesvärd.

Marika & Hjalmar