BröllopsGuiden

Månadens bröllopsbild Juli 2003


Månadens bröllopsbild juli
Foto Göran Nilsson
Anna och Rickard Adestam
vigdes den 3 augusti 2002 på Fårö, Gotland.
Bröllopsdagen:

November 1993 träffades jag och Rickard, hemma hos en gemensam komips.
Efter 8 års förhållande förlovade vi oss mitt ute på sjön Erken i vår egen båt uppe i Roslagen.

Bröllopsdagen blev satt till den 3:e augusti kl 14.00. Vi hade bestämt oss för att gifta oss på Fårö, vid Gamle hamn nere vid havet. Min lilla syster Elaine blev tillfrågad om hon ville vara vår tärna och ville hon.

Dagen var inne, vi hade fått i ordning på allt, våra brudkläder syddes av Rickards mamma Britt-marie. Mitt liv och Rickards väst och kavaj var i samma tyg, för att vi skulle matcha varandra. Min mamma Annette sydde min lila systers klänning i svagt gammelrosa tyg med spets och pärlor utanpå.

Jag gjorde min egen brudbukett och även tärnbuketten och corsagen. Mitt val blev att ha snäckor i håret istället för slöja, i och med att var nere vid havet. Håruppsättningen och sminkningen fick hjälp av en stylist som heter Anneli Johansson. Vi hade provat ut innan hur allt skulle vara, så på bröllopsdagen fanns det inga tvivel.

Prästen var bra och kortfattad. Vi hade ingen musik eller sång. Så havet, vinden och fåglarna fick spela för oss istället. När vi blivit vigda kastades ängsblommor på oss (plockade på Fårö). Det såg så härligt ut när det kastades upp i luften.

Sedan efter vigseln bar det av till Fårö bygdegård, där champange med tilltugg väntade. Efter detta var det dags att sätta sig till bords, hel grillat lamm med en massa olika tilltugg.

Alla åt och drack, telegram, tal och beso,beso avlöste varandra. Det blev mycket skratt under kvällen. Istället för bröllopstårta bjöd vi på saffranspannkaka formade som hjärtan med grädde och salmbärssylt.

Sedemera kom vi till bröllopsvalsen. Vi hade valt "you song" från Moulin rouge. När vi dansat klart bjöd gammal som ung upp till dans och slog klackarna i taket. Rickard och jag brukar säga till varandra att den här dagen skulle vi väldigt gärna göra om, för att det var så kul. Fast det är mycket jobb innan.

Vår största present på vår bröllopsdag var helt klart alla gästerna som tog sig tid att komma till Fårö och var med på vår stora dag som vi aldrig kommer att glömma...

Anna & Richard