BröllopsGuiden

Månadens bröllopsbild Mars 2004


Månadens bröllopsbild
Foto Jenny Lindberg
Maria Arnfjell & Daniel Svensmark
vigdes den 29 september 2001 i Öckerö gamla kyrka.
Bröllopsdagen:

Vi gifte oss i 29/9 2001 i Öckerö Gamla kyrka på ön Öckerö. Ingen av oss är därifrån, men det har blivit många dagar där i såväl solsken som vinterväder så valet var för oss självklart. Förberedelserna hade gått mer och mindre smärtfritt och det sista föll inte på plats förren dagarna innan vilket bringade stor frid i våra bröst då vi gett oss den på att klara det mesta själv. På kvällen före stora dagen D hade vårt kök belamrats av grytor, kastruller och behjälpliga mammor och systrar för att göra den sista maten klar och efter det bar det av till Öckerö församlingsgård där festen skulle vara för att duka. Klockan 2.00 på natten åkte vi alla med färja tillbaka till Göteborg och där gjordes de sista bröllopsprogrammen färdiga innan vi kom i säng. Passade på att öva på våra löften som vi inte hunnit innan, det kändes verkligen att stunden var nära.

Då morgondagen äntligen kommit var Marias förberedelser slut och frisören väntade. Daniel som kom i säng några timmar senare fick sova ett par till. Solens bleka höstljus strålade med all sin glans och det kändes i luften att det skulle bli en vacker dag. Ett mindre moment att oroa sig för, nämligen fotograferingen utomhus. Daniel fortsatte med att organisera lite i kyrkan och tillbringade tiden med att försöka "komma ihåg vad vi hade glömt".

Vi såg varandra åter igen första gången på kyrkbacken där vi skulle möta upp fotografen, fick ett litet fnissanfall då vårt fordon anlände..det var ju så sött.

Efter fotograferingen var det dags, musiken började att spela och allt blev så verkligt.

Alla vi tycker så mycket om stod och väntade på oss, vår präst och vän Mikael tog emot oss med tårar i ögonen. Allt kändes magiskt och med ens försvann allt bekymmer som vilka ljus som skulle stå vart och vilka blommor som skulle pryda mittgången, det struntade vi i just då. Vigseln var underbar och allt arbete som lagts ner i sång, musik och texten blev bara så bra. Våra vänner hade lagt ner hjärta och själ på musiken och det blev precis så underbart som vi hade tänkt oss. En blandning mellan skratt och gråt, de löften vi övat på var det ingen av oss som kom ihåg utan det blev att Daniel fick erkänna detta och få tjuvkika på prästens lapp och Maria lyckades improvisera och hitta på egna. Efter vigseln kände vi att nu så skulle vi kunna åka hem istället, det kändes som en perfekt dag redan.

Bröllopsfesten hölls i Öckerö församlingsgård och vi hade lagt allt i våra värdars händer; Malin, LarsOlof och Niclaz. Festen blev underhållande och innehöll många roliga tal och minnen delades med andra.

Serveringspersonalen och kocken räddade vår dag då vi i stressen glömt sådana saker som korkskruv, kaffe, mjölk till kaffet, att tala om vart desserten stod och lite sådana triviala saker. Efter en lagom lång och underbar dag skjutsades vi till hotellet mitt i Göteborg där vi somnade pladask. Dagen efter bjöds vi på härlig frukost med alla övernattande gäster från när och fjärran och vi fick vara med dem vår första dag som nygifta.

Maria & Daniel