BröllopsGuiden

Månadens bröllopsbild November 1999

Månadens bröllopsbild november
Foto Anna Hult, Göteborg
Klas och Mathilda vigdes den 7 augusti 1999.
Bröllopsdagen:
Trots att Polman lovade busväder på lördagen fick vi strålande solsken och alldeles lagom varmt, precis som vi önskat. Det blev en fantastisk dag som överträffade redan högt ställda förväntningar. Det bevisar bara att en bra planering är ett måste för en sådan dag.
Klas och min bror Joachim (bestman) hämtade mig och min tärna Rebecca hos frissan. Därefter bar det av till Thorskogs Slott där bilderna skulle tas. Prick klockan 13 kom fotografen och vi tillbringade en timme i slottparken där vi bland annat tog den här bilden. Prick klockan 14 åkte fotografen och då var det dags för oss fyra att äta en god lunch på slottet innan vigseln skulle äga rum.
Kapellet ligger 6 km från slottet och under bilfärden dit var vi lite nervösa. Prästen mötte oss utanför och hälsade oss välkomna. Snart skulle den stora stunden komma! Vi ställde upp bakom kyrkdörren - drog ett djupt andetag och så slogs dörrarna upp... nervositeten var som bortblåst! Det kändes bara helt fantastiskt! Vi gick fram till Mendelsohns brudmarsch och när vi kom fram sjöng Jennie "Älska mig" så vackert att intet öga var torrt. Under vigseln läste Klas syster och hennes man vackra bibelord och när vi lovade att älska varandra i nöd och lust tittade vi varandra djupt in i ögonen. Och jag som trodde att jag skulle gråta från första stund - det kom inga tårar förrän Jennie sjöng sista sången "Du måste finnas" ur Kristina från Duvemåla - då fanns det tårar i hela församlingens ögon!
Efter vigseln fick vi ta emot gratulationer från alla nära och kära och det sparades inte på riset. Tillbaka till slottet åkte vi i en underbar gammal 1800-tals vagn dragen av två stora svarta hästar. De tjugo minuterna var de skönaste på hela dagen - vi åkte i den öppna vagnen längst med ängarna och drack champagne och bara njöt av att vara ensamma och nygifta. Det var den enda stunden vi hade för oss själva. När vi kom fram till slottet skålades det och vi tog ett fint gruppfoto över hela brudföljet - ett kul minne. Bröllopsmiddagen bestod av fyra rätter med utvalda viner för att passa perfekt.
Efter tal och skojiga upptåg från släkt och vänner var det dags för brudvalsen. Vi hade övat lite hemma men inte lyckats så bra så vi tog det för vad det blev - och det blev kanonbra! Vi svävade fram och Klas trampade inte på klänningen en enda gång.
Till sist var det dags för tårtan! En tårta som Klas pappa designat med chokladmousse och apelsincreme - himmelsk! Resten är vår lilla hemlighet men jag kan avslöja att vi tillbringade bröllopsnatten i bröllopssviten på slottet och där väntade både champagne och chokladdoppade jordgubbar när vi smet från festen...