BröllopsGuiden

Månadens bröllopsbild November 2000

Månadens bröllopsbild november
Foto David Gimlin, Gimlin Studios
Lina Falkner och Per Ulfsson Falkner vigdes vid Djursholms slott den 26 augusti 2000 av kommundirektören Åke Karén.
Bröllopsdagen:
Den 26 augusti var det så äntligen dags, efter drygt ett års minutiös planering. Eftersom vi båda två är perfektionister lämnade vi ingenting åt slumpen, och när dagen var inne hade vi ett körschema värdigt nobelfesten!
Medan våra 80 gäster bänkade sig på de uppställda stolarna vid fontänen på slottsgården väntade vi där inne. Pirrigt! Mest uppspelta var nog ändå våra två småtärnor, kusinerna Nina och Lotta, som hade sett fram emot detta precis lika mycket som vi.
När stråkkvartetten och trumpetsolisten började spela slog vi upp den stora porten och skred nedför trappan. Eftersom vi inte är religiösa hade vi beslutat oss för att formge en personlig borgerlig vigsel. En borgerlig vigsel behöver inte alls ta 30 sekunder i rådhuset! Visst krävs det lite extra engagemang att skräddarsy en egen ceremoni, men med inspiration av "Den svenska högtidsboken" skrev vi vigselorden, valde musik och dikter. Först hade vi lite bry med att hitta en lämplig lokal, men till slut beslöt vi oss för att hålla vigseln utomhus vilket visade sig bli ett lyckokast. Vädrets makter var med oss och det blev en strålande sensommardag och en underbar vigsel.
Eftersom det var ett frackbröllop var det extra kul att se alla våra släktingar och vänner så stiliga i frack och i färgsprakande långklänningar. Festen blev också mycket lyckad med fantastiska tal och uppträdanden, och vi vill passa på att tacka alla er som hjälpte till att göra denna dag oförglömlig!