BröllopsGuiden

Månadens bröllopsbild November 2002

VINNARE av "Årets bröllopsbild 2003"
Månadens bröllopsbild november
Foto Ian Johnson
Jessica & Baard Eilertsen
vigdes den 7 juli 2001 i Sollentuna Kyrka, Sollentuna.
Bröllopsdagen:

Jag och min man Baard träffades i Italien sommaren 1994. Jag, som då var 21, var där som au-pair i en italiensk familj, Baard (då 24 år) var där i egenskap av jobbet.
Vi träffades på en bar en varm sommarkväll i början av juni. Jag och mina vänner (också au-pairer) hade bestämt träff med två engelsmän på kvällen. De skulle ta med sig några arbetskollegor och Baard var en av dem. Baard och jag satt och småpratade hela kvällen och senare gick vi alla på diskotek. Vi hade en jättetrevlig kväll och jag förstod snabbt vilken toppenkille jag hade träffat. Det blev en mycket intensiv sommar i Italien och vi träffades så ofta vi kunde. När augusti kom och jag skulle åka hem var det med sorgset hjärta jag återvände till Sverige. Baard skulle stanna till december men han skulle komma och hälsa på.
Vi insåg att det var mer än bara en semesterflirt så när Baard hade avslutat sitt arbete i Italien bestämde vi att jag skulle flytta till honom i Norge. I 1 ½ år bodde vi i Bergen och sommaren 1996 flyttade vi till Sverige där vi fortfarande bor. Vi pratade om giftermål men det var nog jag som var mest ivrig. Den 9:e september 2000 friade Baard och självklart svarade jag "JA". Det var en vinter och vår full av planering…… boka kyrka och präst, hitta en klänning och en duktig frisör, göra inbjudningskort m.m. Saker som i och för sig är roliga att förbereda.

Dagen innan vår bröllopsdag kom Baards föräldrar, syster och några vänner från Norge. Den kvällen var det tidigt i säng för att vara utvilad inför "den stora dagen".

Äntligen kom den dagen vi så länge sett fram emot. Vår bröllopsdag var en strålande varm sommardag (30 grader varmt). Vi gifte oss lördagen den 7 juli 2001 och vigseln hölls i Sollentuna kyrka. En fin gammal kyrka från 1200-talet.

Jag var aldrig nervös utan kände mig bara sprudlande glad och väldigt lugn. När vi skred upp längs altargången den dagen och såg familj och vänner stå i bänkraderna kände jag mig så lycklig. Det var ett underbart bröllop med alla våra närmaste. Festen var på en herrgård inte långt från kyrkan och det var en kväll full av tal, spex, sånger, god mat och glada människor. Det var verkligen den lyckligaste dagen i vårt liv!

Tack alla som var med och delade vår stora dag med oss!

Jessica & Baard