BröllopsGuiden
Dukat bröllopsbord

Bröllopsmenyer

Maten är en stor del av ett bröllop och du funderar kanske på vad som skulle passa som bröllopsmeny? Här presenterar vi några förslag på vad några bröllopspar från våra real life reportage har valt att bjuda gästerna på sitt bröllop (brudskål och tårta är exkluderade). Hoppas någon bröllopsmeny faller er i smaken!

BRÖLLOPSBUFFÉ

JESSICA & MARTIN

Kikärtsburgare med mango-currydressing och sallad.
Vegetarisk miniwrap med grillad zuccini, paprika och fetaost kryddat med timjan och rosépeppar.
Romansalladsblad toppad med rostad pumpasallad och friterad purjolök.
Röd quinoasallad med rotsaker rostade i honung från Linnéanska trädgårdarna.
Grönsaksfat med blomkål, rädisa, morötter och vitlöksdip.
Bönsallad med ugnsbakade tomater, citron och olivolja.
Focaccia med färsk rosmarin och havssalt.
ornament

BRÖLLOPSMENY

JACOB & SAYMOM

FÖRRÄTT
Västerbottenpaj med löjrom. Crème fraiche, rödlök och liten örtsallad.

VARMRÄTT
Olorosoglacerad fläskfilé med smörblancherade primörer. Mandelpotatispuré med tryffel och parmesanost. Kalvfondsreduktion.

DESSERT
Mjölkchokladpannacotta med salsa av mango, jordgubbar, valnötter och cointreau.
ornament

BRÖLLOPSMENY

JOHANNA & GUSTAV

FÖRRÄTT
Timjandoftande skogssvampssoppa med rostad bacon serverad med västerbottencrostini.

VARMRÄTT
Örtinbakad helstekt ryggbiff serverad med rostade rotfrukter, potatis och mörk marshalasky.

DESSERT
Ingen dessert. (Bröllopstårta.)
ornament

BRÖLLOPSMENY

MADELENE & GUSTAV

FÖRRÄTT
Gräddvispad soppa på jordärtskocka från Östergötland serverad med sikrom samt mousselin på kräftor och röding.

VARMRÄTT
Gös från trakten brässerad i vitvinssmörsås smaksatt med färsk ramslök och citron serverad med späda grönsaksprimörer samt potatis stompad med smör.

DESSERT
Ingen dessert. (Bröllopstårta.)
ornament

BRÖLLOPSMENY

MARTIN & ELIN

FÖRRÄTT
Trattkantarellsoppa

VARMRÄTT
Inkokt lax med färsk potatis.

DESSERT
Ingen dessert.
ornament

BRÖLLOPSMENY

MARIE & PETTER

FÖRRÄTT
Löjrom på Brioche med crème fraiche och rödlök.

VARMRÄTT
Gorgonzolaspäckad oxfilé med potatiskaka och höstprimörer.

DESSERT
Chevréganasch med äpplen och mandelknäck.
ornament

BRÖLLOPSMENY

ANNA-KARIN & AXEL

FÖRRÄTT
Laxpaté på ruccolabädd med jalapénoräkor samt lime- och ingefärsdressing.
Dryck: Errazuriz - Chardonnay, Sauvignon Blanc - Chile 2009

VARMRÄTT
Rostbiff från höglandskalv glaserad med peppar och sommardill serverad med rödvinsreduktion, tryffelbearnaise samt en röd sommarratatouille.
Dryck: Beronia - Tempranillo Viticultura Ecológica - Spanien 2007

DESSERT
Italiensk jordgubbspanacotta serverad med färska jordgubbar och valhronachokladcréme.
Dryck: Rotari - Chardonnay, Pinot Noir - Spanien 2006
ornament

BRÖLLOPSMENY

JENS & HENRIK

FÖRRÄTT
Ädelostpaj med lime och chilimarinerade kräftstjärtar och gräslökscrème.
Dryck: 2008 Casal di Serva, eller Verdicchio, Italien

VARMRÄTT
Grillad oxfilé med grönpepparsås och tomatconcasse med västerbottenostkaka.
Dryck: 2006 Pasenal toso och Cabernet sauvignon, Argentina

DESSERT
Regnbågsparfait med färska bär och hallonsås.
Dryck: 2001 Chateau de Madere eller Cerons, Frankrike
ornament

BRÖLLOPSMENY

CECILIA & JEREMIAH

FÖRRÄTT
Rökt laxcarpaccio med Västerbottencrème.
Dryck: Nederburg, Savignon Blanc

VARMRÄTT
Hjortytterfilé med gräddstuvade svartrötter, timjansmadeirasås, potatisgratäng och kantareller.
Dryck: Novas, Syrah-Mourvèdre

DESSERT
Franska ostar och blandade frukter.
Dryck: Churchill´s, Port eller Marquis de Chasse, Sauternes
ornament

BRÖLLOPSMENY

MATILDA & DANIEL

FÖRRÄTT
Krämig kantarellsoppa med nybakad rosmarinfoccacia.

VARMRÄTT
Ädelostfylld lammrostbiff med rostade rotfrukter och bönor med portvinssky.
Dryck: Robertson Cabernet Sauvignon, Robertson Sauvignon Blanc, Staropramen

DESSERT
Bröllopsparets hemmagjorda chokladtryfflar med smakerna apelsin, hallon samt havssalt.
Dryck: Red Muscadel
ornament

BRÖLLOPSMENY

JENNY & PETER

FÖRRÄTT
Kallrökt laxrulle med pepparrot, serveras med späda örtblad och tomatvinegrette.
Dryck: Riesling Réserve, Gustave Lorentz, Alsace, Frankrike 2008

VARMRÄTT
Hjortinnanlår med sky av rosmarin och russin, serveras med potatiskaka och höstens svampar.
Dryck: Zinfandel, Beringer Founders Estate, Kalifornien, USA 2006

DESSERT
Chokladmarquise med myltade hjortron caramellglass.
Dryck: Fine Old Vintage, Allesverloren, Swartland, Sydafrika 2006
ornament

BRÖLLOPSMENY

ULRIKA & PATRIK

FÖRRÄTT
Klassisk Toast skagen med rom, toppad med dill och citron.
Dryck: Claudio Bianco, Italien

VARMRÄTT
Entrecote med rödvinssky, hemgjord bearnaisesås och gräddig potatisgratäng.
Dryck: Umbala, Sydafrika

DESSERT
Rabarbersoppa med syltad ingefära och mascarpone.
Dryck: Dessertvin
ornament

BRÖLLOPSMENY

HELENA & HÅKAN

FÖRRÄTT
Kallrökt lax med hovmästarsås, grönt, ägg och rosenbröd.
Dryck: Vitt vin och öl

VARMRÄTT
Buffé med fransk potatissallad, grönsallad, rostbiff, rökt fläsfilé, kallrökt skinka, tzatziki, bearnaisås, bröd.
Dryck: Rött vin och öl

DESSERT
Glass med blåbär, hallon, grädde, maräng och kaffe (parets favorit sedan barnsben). Hembakade rullrån.
ornament

BRÖLLOPSMENY

CHRISTIN & JONAS

FÖRRÄTT
Vit, tysk sparris serverad med gul paprikasås och örtcrème.
Dryck: Nottage Hill Riesling

VARMRÄTT
Fylld kycklingrulle med spenat, lufttorkad skinka och färskost, serverad med vårprimörer, potatisbakelse och rödvinssky.
Dryck: Faustino VII

DESSERT
Citronpannacotta med björnbär.
Dryck: Nederburg Noble Late Harvest
ornament

BRÖLLOPSMENY

KAROLINA & KUGAN

FÖRRÄTT
Ceviche på pilgrimsmusslor, sesamhalstrad tonfick och friterad räka, kungskrabba, tryffelemulsion, sallad på avokado, lime och koriander samt gelé på ingefärate.

VARMRÄTT
Pistagestekt lamm och mörkokt lammlägg med rostad vitlök, timjan och citron, samt varm sallad på sparris, lök och karljohansvamp, och syrlig morot och parmesancrème.

DESSERT
Syltad ingefärsbrulé med litchisorbet och tryffel på mörk choklad med mangoguld.
ornament

BRÖLLOPSMENY

KATARINA & PETER

FÖRRÄTT
Sex tapas: Grillad böcklingkorv, Lax- och färskostterrine, Löjrom med potatischips, Kräfttoast, Kallrökt lax, Stekt strömming.
Dryck: Gobelsburger Domene Gruner

VARMRÄTT
Chokladmarinerad rådjurssadel med panchetta med sparristerrine samt tryffelsmaksatt potatiskaka och karljohansvampvelouté.
Dryck: Tralcetto Montepulciano D'Abruzzo Doc

DESSERT
Färskostsorbet med inkokt äpple, chokladfondant och jordgubbsnougatine.
Dryck: PeterLehmann Botrytis, Semillion
ornament

BRÖLLOPSMENY

LENA & GUNNAR

FÖRRÄTT
Chèvre på hembakad frukt- och nötkavring toppad med chokladtapenade.
Dryck: Kenderman Classic Riesling

VARMRÄTT
Biffsauté Criollo med rönnbärsgelé, rostad palsternacka och brytbönor.
Dryck: Primitivo IGT

DESSERT
Vit chokladmousse med sesam- och vallmoflarn.
Dryck: Chocolate Ale
ornament

BRÖLLOPSMENY

HELENA & MATTIAS

FÖRRÄTT
Fylld parmaskinka med färskost, vitlök och franska örter på bädd av krispig ruccolasallad. Severas med melon och rostade pinjenötter.

VARMRÄTT
Pocherad hälleflundrafilé med champagnesås, limekokt färsk sparris och hel kräfta. Serveras med färsk potatis.

DESSERT
Vaniljpannacotta med färska jordgubbar, serveras med hembakade knäckskal doppade i vit choklad.
ornament

BRÖLLOPSMENY

BELLA & KALLE

FÖRRÄTT
Kräftskagen med Kalixrom och Västerbottenmuffin.
Dryck: Sayanca Chardonnay

VARMRÄTT
Kalvmedaljonger med Shiitakesvampsås och spröda vårprimörer.
Dryck: Sayanca Malbec

DESSERT
Vaniljpannacotta i rabarbersoppa med kardemummaskorpa.
Dryck: Pommeau de Normandie
ornament

BRÖLLOPSMENY

EVA & CRAEME

FÖRRÄTT
Kall skaldjurslasagne med rökt lax och löjromssås serverad på sommarsallad.
Dryck: Coste Rousse Chardonnay, Frankrike

VARMRÄTT
Färserad pärlhöna med getost och citrontimjan serverad med rödbetssmörsky och mangoldrisotto.
Dryck: Finca Flichman Reserva, Shiraz, Argentina

DESSERT
Mascarponeparfait med smak av Tahitivanilj på nougatbotten toppad med honungsflarn och söta "gubbar".
Dryck: Moscato Vendemmia Tardiva, Italien
ornament

BRÖLLOPSMENY

LOVISA & MAGNUS

FÖRRÄTT
Ljummen grön sparris med halstrad pilgrimsmussla och löjromscrème.
Vin: Bengt Frithiofsson Collection Chardonnay Semillon, Chile

VARMRÄTT
Kalventrecote med salviasky, pommes fondant och örtsallad.
Vin: Mezzacorona Marzemio 2000 Trentino, Italien

DESSERT
Champagnesorbet med basilikamarinerade jordgubbar.
Vin: Höpfler, Noble Reserve Neusiedlersee, Österrike
ornament

BRÖLLOPSMENY

CAROLINE & SIMON

FÖRRÄTT
Rökt laxbakelse med friterad potatis, färskost, ruccolasallad och örtvinagrette.
Vitt vin: Zonnenbloem och Sauvignon Blanc

VARMRÄTT
Helspäckad kalventrecote med rostad vitlök, potatis- och purjolöksflarn, rostade vårprimörer och mild timjansky.
Rött vin: De Bortoli Shiraz

DESSERT
Cointreaumarinerade exotiska bär med chokladfudge.
Dessertvin: Asti Martini
ornament

Kommentarer (11)

moon textile
Thanks, Men's Waistcoats Pakistani UK
moontextile99 2023-11-22        Anmäl
먹튀검증
I feel rather privileged to have discovered the website page and look forward to some more pleasurable times reading here. 먹튀검증
먹튀검증 2023-08-23        Anmäl
메이저사이트
Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. 메이저사이트
메이저사이트 2023-08-23        Anmäl
토토사이트
I saw a lot of website but I conceive this one has something extra in it. 토토사이트
토토사이트 2023-08-23        Anmäl
먹튀검증
The world hopes for even more passionate writers like you who are not afraid to say how they believe. 먹튀검증
먹튀검증 2023-08-23        Anmäl
토토놀이터
Thanks! I really appreciate this kind of information. I do hope that there’s more to come. Also visit my homepage … 토토놀이터
토토놀이터 2023-07-20        Anmäl
https://uspstrackingnumber.co
I'm looking for what you share. gave me a great lot of information. I hope you'll put in more effort to produce more fantastic posts!
usps tracking number 2023-02-15        Anmäl
Menyer
Menyerna var ju samma bara olika namn
Göran Svangren 2019-10-20        Anmäl
Inspirerande
Tack för bra tips och inspiration /The Wedding Poster (www.theweddingposter.com)
Fred 2017-08-09        Anmäl
Bra tips
Hej ! har fått massa bra förslag till vårt bröllop. Tack så mycket. Nu är det bara det svåraste kvar nämligen att välja :-).
Annelie 2013-08-16        Anmäl
Tack!
Jag hittade några olika maträtter som jag vill ha på vår bröllopsmeny, jättebra!
Agneta 2012-03-22        Anmäl

MER BRÖLLOPSSERVICE:

» Alla företag » Bli medlem