BröllopsGuiden
IDÉ ERIKA LIDÉN & TONE RÖRSETH    STYLING TONE RÖRSETH    ASSISTENT MALIN LIND    FOTO ERIKA LIDÉN
Reportaget kommer från tidningen BröllopsGuiden nr 2-2013.

Istället för bröllopstårta: Choklad

Choklad MMMmmmmm... det är något som många går i gång på. Överraska dina bröllopsgäster med lyxiga bitar av äkta, handgjorda bitar.
Choklad på bröllop.
Praliner, tunna chokladhjärtan och macarones från Emla Konfekt. Cake pops från En Nypa Socker. Våningsfat ca 1 599 kr, tårtfat ca 599 kr, långsmalt fat ca 699 kr, Tabbouli House. Runt silverfat, ca 49 kr, Indiska. Kopp & fat Rosenthal Landscape ca 420 kr, assiette ca 230 kr, RoyalDesign.se. Kristallvas Pieces of Jewellery ca 1 399 kr, Villeroy Boch. Vas Rosenthal Plissé ca 235 kr, Cervera. Tallrik brun ca 59 kr, Hemtrevligt. Kaffesked Haga/Mema ca 519 kr, Carat. Duk, glasvas privat.
FLAGGSPEL, GÖR SÅ HÄR: Gör ett flaggspel av äldre gulnade sidor i en bok. Gör en grundmall och marker. Riv istället för att klippa för att få en vintagelook. Fäst ett silvrigt band på övre sidan av trekanten. Använd hobbylim, dubbelhäftande tejp eller häftare.
Choklad på bröllop.
Både snygga och goda praliner på fat med strasskant, ca 699 kr, Tabbouli House. Praliner från Emla Konfekt. Högst upp: Vit tryffel med saffran och apelsin, Hallondiamant, Passionsfrukt. Våning 2: kaffekaramell, vit choklad med kokos, lime, rom. Hallondiamant. Pina Colada-hjärtan. Våning 3: Earl Grey Russian, Passionsfrukt. Underfatet, ca 49 kr, Indiska.
Choklad på bröllop.
Choklad med silverströssel – läckra cakepops gjorda av En Nypa Socker. Fat med strasskant ca 499 kr, Tabbouli House.
CAKEPOPS, GÖR SÅ HÄR: Cakepops är kakdeg uppträdd på klubbpinnar, doppad i choklad och dekorerat med strössel eller godis. Du smular sönder en kaka och blandar med något kladdigt och gott, till exempel chokladtryffel, för att få en fast deg. Degen kan du sedan forma till kulor, hjärtan eller figurer och doppa i choklad. Har du inte tid att baka kakan som är grunden till klubborna kan du använda köpta chokladmuffins, sockerkaka eller brownie. Pinnar till klubborna kan du köpa i hobbybutiker. Extra snyggt blir det med pinnar av papperssugrör. Om du skall göra många cakepops, kan det vara idé att baka kakan dagen innan, och dagen efter göra cakepops. Det kan vara praktiskt att trycka ner de färdiga pinnarna i en bit oasis eller frigolit. Låt de sedan stelna i kylen. Slå in dem i cellofan, eller sätt de med kulan neråt i en ask. Gör en rosett på varje. Kan förvaras i kylen upp till en vecka.
Choklad på bröllop.
Macarones är inne för tiden. Prinsessan Madeleine och Christopher hade ett jättelikt våningsfat fylld med maccarones på sitt bröllop. Här har vi mindre tårtfat med olika färgade macarones staplade på varann. Mörka chokladskal med fyllning av vit choklad och mint. De vita skalen är med kardemumma och mjölkchokladfyllning. Från Emla Konfekt.

Kommentarer