BröllopsGuiden
TEXT, STYLING OCH BLOMMOR Linnéa Bergkvist/The Wild Rose   FOTO Eva Johansson/Eva Photographer & Designer   TÅRTA Nadia Öberg/Sockersöta Smulor

Recept på spritsad bröllopstårta

Bröllopstårtan piffas med levande blommor. Det är ett enkelt sätt att dekorera på,
men ger ett lyxigt intryck.
Spritsad bröllopstårta, recept TÅRTBOTTEN (ca 10 bitar): Skriv ut recept
150 g mjukt smör
150 g socker
150 g mjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker
3 ägg

GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 160 grader.
Blanda mjukt smör tillsammans med socker tills det blir vitt och poröst. Tillsätt sedan ett ägg i taget och rör om en liten stund efter varje ägg.
I en separat skål blandar du ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt de torra ingredienserna i äggblandningen och rör runt tills smeten är jämn och fin.
Häll smeten i en smord bakform på 15 cm i diameter och ställ in i ugnen. Grädda i ca 50 min.
Under tiden tårtbotten svalnar kan du förbereda frostingen.

FROSTING:
400 g mjukt smör
450 g florsocker
1 äggula
2-3 msk mjölk
Vaniljextrakt efter smak
Ev. hushållsfärg

GÖR SÅ HÄR:
Vispa upp mjukt smör i en hushållsassistent i ca 20 min tills smöret är vitt och pösigt. Blanda i florsockret lite i taget under omrörning på låg hastighet. Vispa i ca 10 min och tillsätt sedan äggulan och vispa ytterligare några minuter. Tillsätt till sist mjölk och vanilj efter önskad smak. Vill du färga frostingen tillsätter du hushållsfärg i önskad nyans.

När tårtan är sval kan du dela den i önskat antal delar och bred på frosting mellan lagren. Täck sedan hela tårtan med frostingen i ett tunt lager. Resterande frosting som finns kvar fyller du i en spritspåse och spritsar ut runt tårtan. Dekorera med färska blommor eller bär. Tårtan serveras i rumstemperatur och räcker till ca 10 bitar.
HÄR HITTAR DU 15 CM BAKFORM: www.lyckasmedmat.se, www.bagarenochkocken.se, www.alltikok.se, www.dreamcakes.se, www.kakburken.se

Kommentarer