BröllopsGuiden

Zarios

« Oktober 2018 »
TI ON TO FR
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

POSTAT 2012-04-23 19:59:01

Bröllopshelgen del 2 - bröllopsdagens förberedelser

Nu kommer en del som ni kanske mer lägtar att få höra om. Hur jag går från att se ut såhär:

Till att se ut såhär:

Natten till den 21 april var som tidigare nämnt ingen rolig historia. Vaknade med värdens ryck av ljuset som strålade in mellan gardinerna på hotellrummet. FAN jag har försovit mig var min första och enda tanke och jag bokstavligen slänger mig på mobilen för att se hur illa det är. Vad står klockan på då? JO, 03.12!

Lägger mig ner men om ni någon gång varit med om att vakna med den tanken så vet ni att det är inte så att John Blund står vid huvudkudden när man lägger sig igen. Somnade till och från och tittade förmodligen på klockan tjugo gånger mellan 03.12 och 05.25 när jag gav upp. Surfade lite på facebook och aftonbladet innan jag vid sex snåret la mig närmare T som visade sig också vara vaken.

06.20 sitter vi i ett bubblande badkar och skrattar åt att vi inte ligger i sängen och sover de 40 minutrarna som vi faktiskt kunde göra. Vi badar tills larmet på mobilen går igång 07.00. Duscha och kläder på. Underkläderna för dagen kommer på direkt och över dem tar jag på min ett par jeans och en munktröja. Och här kommer första tipset; KOM IHÅG ATT HA TRÖJOR SOM INTE TAS AV VIA HUVUDET!

7.30 går vi ut till hotellfrukosten. Här ska tankas energi till tusen så att jag står mig hela dagen utan att svimma. Ja så var min plan i alla fall. Plocka på mig, mackor - i många plural, ägg, yoghurt med musli, juice och ja allt man kan hitta på en hotellfrukost. Hur gick det me den undrar ni säkert. Nja, en liten macka, ett ägg och lite jucie. Allt detta för fyndpriset 95 KRONOR. Som hittat. Så här kommer tips nummer TVÅ; SMÅÄT UNDER HELA DAGEN FÖR DET ÄR SVÅRT ATT ÄTA!

8.10 kommer Sofia till hotellet och jag vinkar av min M2B och vi beger oss till frisören i Vasastan. Runt 8.20 anländer vi och börjar omgående med mitt hår. Vi snackar en massa skit och nervositeten rinner liksom lite av. Frissan och min syster lyckas få mig på andra tankar. Tips nummer TRE: HA BRA MÄNNISKOR RUNT DIG SOM FÅR DIG ATT TÄNKA PÅ ANNAT ÄN DET SOM ÄR PÅ G.

81 hårnålar, 11 pärlor och 1 stor hårspraysflaska senare är mitt hår klart vid 11.45. Alltså 3 timmar och 15 minuter senare. Lite stressad måste jag erkänna att jag då blir då jag ska bli sminkad, äta, klä på mig och Sofias hår ska fixas innan vi måste åka 13.30 SENAST! Tips nr FYRA: Se till att ha GOD tid på er hos frissan. Bättre att ha en timme extra än en för lite.

Make upen går snabbare och vid 12.30 är jag klar. Får lite panik för andra gången nu. Ögonskuggan är väldigt stark och frissan märker direkt att jag inte helt är nöjd. Hon frågar om jag tycker det är mycket vilket jag tycker. Hon lugnar mig med att det kommer lägga sig. Så jag sätter mig med min toastmadame som anslöt sig till oss vid elvasnåret.

När pajen är nedtryckt, bokstavligen nertvingad för nu är jag nervös igen, besöker jag toan och sen är det dags att klä på sig. Nu börjar benen skaka lite lätt och magen knyter en hårdknut i magen. NU ÄR JAG REDO ATT GIFTA MIG! Gåshuden reser sig och jag går ut till min syster och frisören som precis avslutat hennes hår.

Nu ser jag mig själv i helfigur för första gången. Och jag ska inte sticka under stolen med att jag för första gången känner mig som världen vackraste. Får kämpa lite för att hålla tårarna tillbaka - vill ju inte sabba make upen! Läpparna fylls i med läppstift och läppglans och sen är det bara betalningen kvar.

13.40 lämnar vi Sigtunagatan, 10 minuter senare än planerat men det är en konst att stiga in i en bil med brudklänning vill jag lova. TIPS NUMMER FEM: Ta med ett dubbelunderlakan att svepa in er i så att ni inte råkar komma åt bilen med klänningen eller att den hamnar på golvet i bilen. Det här är ett mycket hett tips vill jag lova!

Vi hämtar upp T på vid hotellet och beger oss norrut för att föreviga oss i både bild och i äktenskap. Fortsättning följer...