BröllopsGuiden

Zarios

POSTAT 2012-02-28 16:41:52

Bordsplacering - check

Nu är en av det kanske mest överraskande svåra momenten avklarade. Vi är klar med bordsplaceringen!

Det blir fem åtta-manna-bord och det har till slut blivit en bra mix med att gästerna känner varandra sen innan och nya bekanta samt mellan släkt och vänner. Igår skrev jag ut bilderna som illustrera vilket bord man ska sitta vid för placeringskartan. Sen klippte jag till den och började montera. Bilderna sitter där men vårt olivgröna band, som blir en gemensam nämnare på allt ifrån inbjudningskort till B-dagen och tackkorten, tog slut så T får springa förbi och köpa efter jobbet idag.

Lovar att visa bilder på kartan när den väl är klar. Har även börjat pyssla ihop placeringskorten som ska sitta på glasen. Har ritat upp 15 st och gjort klart en. Bara resten kvar. Lovar visa bilder på dem också när det är färdig.

(1) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
POSTAT 2012-02-27 17:05:04

Bokat tid hos skräddare

Nu har jag bokat tid hos en skräddare för att få ett kostnadsförslag för att justera klänningen så att pärlorna kommer i jämnhöjd. Letade ganska länge för att hitta någon med bra referenser och lång erfarenhet. Till slut fastnade jag för Kristina Makroff Fashion AB på Östermalm här i Stockholm.

Pratade med henne för en stund sen och jag ska dit på tisdag nästa vecka. Vi får se vad jag får för känsla av henne och vad hon säger för pris. Det är ju företaget jag köpte klänningen av som ska betala i så fall.

(4) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
POSTAT 2012-02-27 07:35:39

Det funkar verkligen

Måndag, som i ny vecka, som i VAB (dottern kräktes i natt så hon blir hemma med oss i byggdammet ett par dagar) och som i vägningsdag. Har ju som sagt varit lite skeptiskt till att det ska fungera att gå ner i vikt när man äter massa fett. Men gissa vad....

 

 

 

Vågen stod på MINUS 2,3 KG på en vecka.. Totalt har jag nu tapat 3,4 kg på två veckor. Me like!! Kampen fortsätter.

(5) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
POSTAT 2012-02-26 19:26:47

Jag ska visa dem


inte jag, så det så..

Ja, jag är ett kontrollfreak
Ja, jag har svårt att lita på att saker görs av andra
Ja, jag gillar att ha koll på läget och planera
NEJ, jag är ingen bridezilla
Å NEJ, jag kommer inte lägga mig i resten av planeringen av festen nu

Idag träffade jag vår toastmadame och vi pratade lite om festen, upplägget och såvidare. Sedan sa jag. Att efter idag är det bara på träffen för alla länkar för festen jag kommer vara med. Sen kommer jag släppa festen HELT. Elin bara garvade, men jag ska allt visa alla att jag faktiskt KAN gör det. Och jag SKA göra det med. Jag vill verkligen njuta av vår dag och så ska det också bli!

Nu har jag gjort det jag ska för de förberedelserna. Det enda jag ska vara med att fixa är vinsterna för våra två tvälingar samt se till att dekorationen blir som dem är tänka att vara. SÅ det SÅ.

(4) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
POSTAT 2012-02-26 10:22:28

Hello planeringssöndag!

Idag ska jag ÄNTLIGEN sätta mig ner i lugn och ro med vår toastmadam och prata bröllopsfest. Eftersom vi antingen har singelvänner, nyblivna par eller redan gifta par sen innan vi börjat umgås har vi inte många bröllop på vår meritlista. Närmare bestämt ETT bröllop är allt vi varit på.

Så nu ska vi dels prata om hur upplägget ska vara, med henne lite fler bröllopserfarenheter och viktga punkter för oss som vi gärna vill ska vara på vårt sätt. Efter idag kommer jag inte att vara med så mycket på planeringen av festens schema. Vi ska träffa alla som har något med festen att göra 1 april, men sen är jag helt off på festen. För en kontrollfreak som mig är det lite jobbigt men nödvändigt för att jag ska kunna hålla mitt eget löfte att bara njuta av dagen.

Ha en underbar söndag alla brides-to-be för det ska jag ha.

(0) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
POSTAT 2012-02-25 08:55:13

God morgon, lördag!

Idag är det äntligen lördag, veckans mysigaste dag, dagen när sessans ögon tindrar när hon pekar på vilket plockgodis hon vill ha. Dagen när familjen är samlad (nåja, inte idag på förmiddagen då T jobbar fram till lunch) och framför allt dagen då det är en vecka närmare den stora dagen.

Idag är den 8 veckor kvar tills vi ska lova varandra att vara trogen till döden skiljer oss åt inför släkt och vänner. Tänk att man nu är nere och räknar veckor. När jag för ungefär 8 månader sen låg på sängen på Q80, Astrid Lindgrens barnsjukhus med William och ringde till Vallentuna församling för att boka kändes det som en evighet. Nu är vi nere på detaljplanering.

Idag är jag nog ledig från alla bröllopsplaner, men i morgon har jag en lunchdejt med min toastmadam och vi ska gå igenom lite saker inför träffen med alla som har med festen att göra. Efter idag lämnar jag så fint över till vårt toastpar att fritt planera schemat för festen. Känns skönt att ha någon jag kan lita på, för det hoppas jag att jag kan. :)

Jag och barnen har nu startat dagen med frukost i vårt temporära kök då vi fått en omfattande vattenläcka i kök/tvättstuga. snart ska vi svepa om till kläder och ta oss ut tror jag. Blir nog en liten promenad ner till centrum för lördagsgodisköp och kanske nått annat mysigt.

Ha en trevlig lördag!

(0) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
POSTAT 2012-02-24 16:58:54

BESLUTÅNGEST

Jag har sån beslutsångest så det står härliga till. Min klänning som jag verkligen älskar har en felsydd del. Det är stenar på framsidan vid bysten och sedan går det en linje längst upp på översta delen av ryggen. Men i mitt fall är det inte en rak linje utan den är felsydd. Ryggens parti av stenar börjar flera cm längre när än fram. Har pratat med firman som jag köpte den av och de ber så hemskt mycket om ursäkt och har erbjudit sig att betala för att en skräddare ska fixa till det. Men frågan är, vågar jag chansa att den skräddare som jag går till är tillräckligt duktigt och inte sabbar klänningen helt? Det är ju trots all bara 2 månader kvar och OM, gud låte det ej bli så, men OM det blir fel står jag där utan klänning och det blir svårt att hitta en på sån kort tid.

Vad skulle ni göra? Leva med det felet eller lämna in och få det fixat men de risker som är förknippat med det hela?

(2) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
POSTAT 2012-02-24 16:45:06

Äntligen klara

Ja nu är dem äntligen klara, efter så många stunder av ångest, fundersamhet och mest av allt VELIGHET är dem äntligen klara för tryck - vårt FESTPROGAM

Tjohoo!

Som jag berättade tidigare så har vi gjort programmen personliga men ett personlig välkomstmeddelande (mest gästens namn, men vissa är lite mer personliga), gästens unika bordssällskap och beskrivning utefter vem gästen är och så de personliga uppdraget. Gissa om jag haft roligt när jag gett våra olika gäster uppdrag att våga utföra under middagen. Återstå att se vilka som vågar göra det också.

Nu ska jag bara få i väg dem till tryckeriet så vi kan börja vika in dem. Det är ju mindre än 2 månader kvar nu.. gud så tiden går!

(0) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
POSTAT 2012-02-22 14:20:27

Skor

Så var äntligen sista delen i min klädsel klar. Köpte tidigare ett par skor, men min glasfötter tyckte inte det var nått bra köp. Så istället gick jag in på brandos.se och letade bland massor, jag menar verkligen galet mycket brudskor, i alla dess prisklasser. Hittade till slut ett par skor, som i och för sig låg lite över vad jag normalt betalar för skor, men f-t-w det är mina brudskor vi pratar om.

Så nu går jag omkring här hemma och går in dem. Kommer bli toppen!


bilden är lånad från brandos.se

(5) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
POSTAT 2012-02-20 13:31:28

Dags att gå till posten igen

Kommer verkligen sakna alla dessa paket som kommer titt som tätt adresserad till mig. Nu är det dags igen. Denna gång är det ett par skor som jag beställt från bandos. Har bredda silverfötter i den härliga storleken 41. Behöver jag säga att skor är inte en av dem tillbehör jag längtar att få köpa när säsongen kräver det. Får ont, skavsår och konstiga passformer på de flesta skor.

Köpte ett par skor som jag trodde var bra men efter några dagar här hemma insåg jag att jag kommer ha sååå ont i dem. Så med lite inspiration från en medbloggare här på BG så beställde jag ett par skor. Återstår att se om dem är bra eller inte.

(2) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
annonser
MEDLEM & VERKTYG
Bli medlem gratis och använd alla verktyg

BRÖLLOPSHEMSIDOR
Skapa egen bröllopssida - 35 mallar

KÄNDISBRÖLLOP
Svenska och utländska kändisbröllop

ÅRETS BRÖLLOPSBILDER
12 bröllop varje år ända sen 1997
PLANERINGEN
Planeringskalender, budgetverktyg, fotochecklista m.m.

BLOGGAR
Starta en egen bröllopsblogg och läs alla andras

FORUM
Fråga, svara, skapa omröstningar och tipsa

GÄSTER
Klädkod, möhippa, svensexa, hålla tal m.m.
MODE & STYLING
Brudklänningar, brudfrisyrer, brudgumsmode m.m.

KÖP & SÄLJ
Fynda din brudklänning eller sälj grejer från bröllopet

VIGSELN
Kyrklig, borgerlig, ekologisk eller utomlands

BRÖLLOPSFESTEN
Hyra bord, stolar, tält, recept på bröllopstårta m.m.
Love Your Locals - Till företagsregistret BRÖLLOPSRESAN
Smekmånad, bröllopsresa, bokningstips

HITTA FÖRETAG
Hitta dina lokala bröllopsföretag och e-butiker
Annonsera i företagsregistret

Mer info om tidningen TIDNINGEN
Annonsering
Köp äldre utgåvor
BröllopsGuiden   Facebook Instagram Spotify YouTube Pinterest Twitter Google+
Annonsering webb | Annonsering tidning | Köp tidningen här | Om BröllopsGuiden
This site and its pages are © BröllopsGuiden 1997-2018   Org.nr 556603-1612   BröllopsGuiden Norden AB   Nybrogatan 7   114 34 Stockholm   Karta
Tel: +46 8 545 245 55   E-post: info@brollopsguiden.se