Anna BröllopsGuiden

POSTAT 2014-05-15 16:05:02

Brudmode

Igår förberedde vi dagens brudmodeplåtning. Här är ett smakprov. Klänningen kommer från Little Fairies. Slöja från Lilly.

(0) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
POSTAT 2014-05-15 12:58:13

Mammagåva

Nu har branschorganisationen Smycken & Klockor utsett en vinnare i sin tävling om namnet för den present som mamman får när barnet föds. Push present är den engelska benämningen och Mammagåva blir det svenska. 

Att ge en present till mamman när barnet föds börjar blir mer vanligt.  Gåvan ska ses som en uppskattning för de nio månaderna som kvinnan burit barnet. Vi gillar att ta efter kändisar och tv stjärnor och seden att ge en mammagåva har aktualiserades i samband med kungahusets tillökning. Från branschorganisationen vill man uppmuntra till att dela fina stunder i livet med en gåva som har bestående värde, berättar Lena Carlsson, vd för branschorganisationen.

Juryn har bestått av styrelsen i ”Smycken & Klockor” och Jan Ribbhagen från Kurt Ribbhagen AB. Jan Ribbhagen är en välkänd profil från bland annat Antikrundan.

Mer om vinnarna finns på www.smyckenochklockor.se

(0) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
POSTAT 2014-05-08 11:37:06

Lars Wallin dukningar

Häromdagen besökte jag Gastro Nord, Älvsjömässan, för att kolla in dukningar, bl a. Lars Wallin hade gjort ett antal och här visar jag tre av dem. Han är mycket för det svarta, eller hur.

Här var det framför allt de svarta dockorna med Lars Wallins svarta festklänningar man la märke till och som var grejen. På bordet står även en stor svart kandelaber.

Här är idén med papperservetten i form av ett hjärta effektfullt och passar bra på bröllop. Detta är en dukning gjord av Lars Wallin för Duni.

Ännu en dukning av Lars Wallin för Duni. Här gillar jag det höga blomsterarrangemanget med ljusstakar runtomkring. Det är lätt att se gästerna trots den stora blomsteruppsättningen

(0) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
POSTAT 2014-05-05 14:32:55

Lulu Carter dukar

Visst skulle det vara härligt att låta inredaren Lulu Carter duka till bröllop? Det var precis vad hon gjorde i helgen till oss när hon samtidigt fixade vår fotograf Marie-Thereses 50-års festdukning.

 

Glas och bestick, servetter mm kommer från Duni.

(0) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
POSTAT 2014-04-25 13:01:22

Brudbuketter på Kistamässan Rum och Trädgård!

Just nu och fram till söndag pågår mässan Rum och Trädgård i Kista och där visas bl a massor av brudbuketter gjorda av elever från Floristutbildarna i Västerås. Jag lyssnade på florsitlärare Irene Hagström som på scen visade bilder och berättade om olika former, modeller och blommor som använts i brudbuketter från början av 1900 talet till nu. Vad är trendigt nu och när blev tradition till trend. Hon berättade att nu är en trend att buketterna är lite plattare i formen, jag skulle vilja kalla det för "hattformade". Här är lite bilder från mässan. Kolla in klänningen som man prytt med en blomstergirlang. Jättespännande!

 

 

(0) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
POSTAT 2014-04-22 17:02:01

Original 60-tals klänning på bröllop

Jag har övertagit min mammas garderob från 60-talet. Hon har sparat det mesta. Här är en klänning med etikett "Svensk Design Janstorp storlek 38". Den här klänningen skulle passa att ha som gäst på bröllop. Jag älskar dessa 60-tals kläder!

(0) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
POSTAT 2014-04-11 17:03:55

Påskgodis

Vi  ska fira påsk med konstnärliga påskägg a la Fabergé

(0) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
POSTAT 2014-03-28 11:18:46

Lakritsbuffe på lakritsfestivalen

Vi ställde ut på lakritsfestivalen i helgen, här visar jag en första bild på den lakritsbuffe som gjorde succe i vår monter. Lakritsfestivalen var en enda stor godisfest, jättekul tycker jag!Trevlig helg alla!

Bilden är ju inte så tydlig, men trädet i mitten  är i alla fall gjord av trollhassel, en rolig idé

(0) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
POSTAT 2014-03-21 15:43:07

Dekorations och dukningsideér på Nordiska Trädgårdar

Igår besökte jag trädgårdsmässan Nordiska trädgårdar i Älvsjö för att spana efter idéer till bröllop. Såå inspierande med blommor och blad och fantastiska arrangemang! Mina favoriter vad gäller bröllop är de här

 

Denna dukning ovan talar för sig själv - helt fantastisk! Notera tallarna i mitten av bordet samt de antika skulpurerna som skapar en majestätisk känsla. Och vore det inte hur maffigt som helst att ha ett blomsterarrangemang på kortsidan av borden/långborden även på ett bröllop. Blommor/tulpaner rakt nedstuckna i oasis. Går nog att fixa för de flesta.

  

Detta är girlanger från tak till golv gjorda av sidenband i rosa och grönt där man fäst rosor och små gröna kvistar etc på rad. Mycket romanstiskt och dekorativt till bröllop.

 Gör en blomvägg av en playvoodskiva som du målar svart. Gör hål för ståltråd som du binder fast champagneglas i. Fyll med blommor och vips har du en snygg vägg att fota gäster framför eller varför inte ha på väggen bakom brudparet.

(0) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
POSTAT 2014-03-20 16:28:20

Lakritsdukning

Vi ska göra en bröllopsdukning på Lakritsmässan och idag var Linnéa från Papper.nu här och dukade upp så som det ska bli.

 

(1) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
Facebook Instagram Spotify YouTube Pinterest Twitter
annonser
MEDLEM & VERKTYG
Bli medlem gratis och använd alla verktyg

BRÖLLOPSHEMSIDOR
Skapa egen bröllopssida - 35 mallar

KÄNDISBRÖLLOP
Svenska och utländska kändisbröllop

ÅRETS BRÖLLOPSBILDER
12 bröllop varje år ända sen 1997
PLANERINGEN
Planeringskalender, budgetverktyg, fotochecklista m.m.

BLOGGAR
Starta en egen bröllopsblogg och läs alla andras

FORUM
Fråga, svara, skapa omröstningar och tipsa

GÄSTER
Klädkod, möhippa, svensexa, hålla tal m.m.
MODE & STYLING
Brudklänningar, brudfrisyrer, brudgumsmode m.m.

KÖP & SÄLJ
Fynda din brudklänning eller sälj grejer från bröllopet

VIGSELN
Kyrklig, borgerlig, ekologisk eller utomlands

BRÖLLOPSFESTEN
Hyra bord, stolar, tält, recept på bröllopstårta m.m.
Love Your Locals - Till företagsregistret BRÖLLOPSRESAN
Smekmånad, bröllopsresa, bokningstips

HITTA FÖRETAG
Hitta dina lokala bröllopsföretag och e-butiker
Annonsera i företagsregistret

Mer info om tidningen TIDNINGEN
Annonsering
Köp äldre utgåvor
BröllopsGuiden   Annonsering webb | Annonsering tidning | Om BG | Ztory Tidningen digitalt | Facebook Instagram Spotify YouTube Pinterest Twitter
This site and its pages are © BröllopsGuiden 1997-2014   Org.nr 556603-1612  BröllopsGuiden Norden AB   Ringvägen 45B   118 63 Stockholm   Hitta oss  Google+ Google Maps
Tel: +46 8 545 245 55   E-post: info@brollopsguiden.se