Anna BröllopsGuiden

« September 2014 »
TI ON TO FR
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

POSTAT 2014-06-03 16:54:22

Bäst bloggat

Nu är det dags att utse de bloggare som kommer med i nästa tidning som kommer ut 19 augusti. Är du en av de som bloggar här kanske du snart får ett mail av mig! Så här såg sidan i tidningen ut i senaste numret.

(0) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
POSTAT 2014-05-27 11:09:03

Häftigaste brudklänningen jag sett

Kan inte låta bli att visa denna brudklänning, gjord av...gissa vad. Är den inte otrolig med tanke på materialet (toapapper)!

http://www.expressen.se/mode/kan-vara-kreativaste-klanningen-som-gjorts/

Fotograf:http://avant-geek.com

 

(0) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
POSTAT 2014-05-23 17:08:32

Buddymoon och Glamping

Senaste pressmeddelandet som jag fick idag - något för dig som planerar bröllopsresan kanske

Buddymoon” och ”Glamping” 

– de senaste trenderna för bröllopsresan

För många blir bröllopsresan den största resan i livet – oavsett vart man väljer att åka. Vissa tänker direkt på stränder, palmer, champagne och kärlek, medan andra kanske tänker på något mindre konventionellt. Trenderna har förändrats över tiden, ända sedan 1800-talets viktorianska England där dagens form av smekmånad föddes. Men vilka är de senaste trenderna idag? ”Buddymoon” och ”Glamping” är några nyheter.

 Enligt en undersökning genomförd av Agoda.com i februari 2014 är Maldiverna världens hetaste smekmånadsdestination (20 procent). På andra plats kom de grekiska öarna (7,8 procent) strax före Paris (7,6 procent).

Några av de senaste trenderna för bröllopsresor:

Antarktis – det första stoppet är Ushuaia i Argentina, den sydligaste staden i Sydamerika, varifrån man sedan reser till världens femte största kontinent med dess isberg och pingviner. Även Nordpolen är en populär destination för bröllopsresor.

Glamping – glamourös camping börjar också bli populärt. En förkortning av "glamour" och " camping "- Lyxhotellets alla bekvämligheter med en äventyrlig tvist är detta det ultimata inom ekoturism .

Buddymoon – en överraskande trend är att man inte längre reser ensamma på smekmånad. Istället gör man en stor resa tillsammans med vänner och ibland familj. Att vara två är stort, men som de säger – ”the more the merrier! "

Bröllopsresans historia
Redan på 1500-talet fanns en babylonisk tradition som kan relateras till uttrycket ”honeymoon”, som dock inte var samma sak som bröllopsresa på den tiden. Traditionen innebar att brudens föräldrar serverade mjöd (en dryck gjord av honung) till svärsonen under den första månaden av äktenskapet. Detta honungsvin ansågs öka fertiliteten.

Under 1800-talets viktorianska England uppstod sedan bröllopsresan som ett nytt mode: nygifta började åka på korta resor efter sitt bröllop. Inledningsvis var dessa bröllopsresor organiserade så att det unga paret kunde besöka släktingar som inte kunde närvara vid bröllopet. Dock spred sig trenden snabbt. Människor från landsbygden reste till städerna för att handla till sitt nya hem, medan andra reste utomlands för att uppleva Medelhavets sol.

Smekmånadstrenden nådde Frankrike under la Belle Èpoque (tiden före första världskriget). Man visste dock inte vilka råd man skulle ge; skulle de nygifta göra en snabb utflykt som engelsmännen gjorde strax efter ceremonin, eller skulle de vänta några dagar eller veckor?

Numera reser bröllopsparen på ”smekmånad”. Denna resa sker oftast strax efter bröllopet, även om vissa par senarelägger sin resa.  Även om smekmånaden var ursprungligen mycket en västerländsk tradition så har praxis spridit sig globalt, och det är nu ett absolut ”måste” i hela världen.

 

 

(0) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
POSTAT 2014-05-22 11:14:29

Brudmodeplåtningen - så blev det

Ja, så har vi då fått bilderna från vår modeplåtning. Så här blev det. Är inte hästen charmig så säg. Klänningen kommer från Zetterberg. Tidningen kommer ut 19 augusti i butik.

Foto Lina Eidenberg Adamo

(0) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
POSTAT 2014-05-15 16:05:02

Brudmode

Igår förberedde vi dagens brudmodeplåtning. Här är ett smakprov. Klänningen kommer från Little Fairies. Slöja från Lilly.

(0) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
POSTAT 2014-05-15 12:58:13

Mammagåva

Nu har branschorganisationen Smycken & Klockor utsett en vinnare i sin tävling om namnet för den present som mamman får när barnet föds. Push present är den engelska benämningen och Mammagåva blir det svenska. 

Att ge en present till mamman när barnet föds börjar blir mer vanligt.  Gåvan ska ses som en uppskattning för de nio månaderna som kvinnan burit barnet. Vi gillar att ta efter kändisar och tv stjärnor och seden att ge en mammagåva har aktualiserades i samband med kungahusets tillökning. Från branschorganisationen vill man uppmuntra till att dela fina stunder i livet med en gåva som har bestående värde, berättar Lena Carlsson, vd för branschorganisationen.

Juryn har bestått av styrelsen i ”Smycken & Klockor” och Jan Ribbhagen från Kurt Ribbhagen AB. Jan Ribbhagen är en välkänd profil från bland annat Antikrundan.

Mer om vinnarna finns på www.smyckenochklockor.se

(0) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
POSTAT 2014-05-08 11:37:06

Lars Wallin dukningar

Häromdagen besökte jag Gastro Nord, Älvsjömässan, för att kolla in dukningar, bl a. Lars Wallin hade gjort ett antal och här visar jag tre av dem. Han är mycket för det svarta, eller hur.

Här var det framför allt de svarta dockorna med Lars Wallins svarta festklänningar man la märke till och som var grejen. På bordet står även en stor svart kandelaber.

Här är idén med papperservetten i form av ett hjärta effektfullt och passar bra på bröllop. Detta är en dukning gjord av Lars Wallin för Duni.

Ännu en dukning av Lars Wallin för Duni. Här gillar jag det höga blomsterarrangemanget med ljusstakar runtomkring. Det är lätt att se gästerna trots den stora blomsteruppsättningen

(0) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
POSTAT 2014-05-05 14:32:55

Lulu Carter dukar

Visst skulle det vara härligt att låta inredaren Lulu Carter duka till bröllop? Det var precis vad hon gjorde i helgen till oss när hon samtidigt fixade vår fotograf Marie-Thereses 50-års festdukning.

 

Glas och bestick, servetter mm kommer från Duni.

(0) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
POSTAT 2014-04-25 13:01:22

Brudbuketter på Kistamässan Rum och Trädgård!

Just nu och fram till söndag pågår mässan Rum och Trädgård i Kista och där visas bl a massor av brudbuketter gjorda av elever från Floristutbildarna i Västerås. Jag lyssnade på florsitlärare Irene Hagström som på scen visade bilder och berättade om olika former, modeller och blommor som använts i brudbuketter från början av 1900 talet till nu. Vad är trendigt nu och när blev tradition till trend. Hon berättade att nu är en trend att buketterna är lite plattare i formen, jag skulle vilja kalla det för "hattformade". Här är lite bilder från mässan. Kolla in klänningen som man prytt med en blomstergirlang. Jättespännande!

 

 

(0) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
POSTAT 2014-04-22 17:02:01

Original 60-tals klänning på bröllop

Jag har övertagit min mammas garderob från 60-talet. Hon har sparat det mesta. Här är en klänning med etikett "Svensk Design Janstorp storlek 38". Den här klänningen skulle passa att ha som gäst på bröllop. Jag älskar dessa 60-tals kläder!

(0) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
Facebook Instagram Spotify YouTube Pinterest Twitter
annonser
MEDLEM & VERKTYG
Bli medlem gratis och använd alla verktyg

BRÖLLOPSHEMSIDOR
Skapa egen bröllopssida - 35 mallar

KÄNDISBRÖLLOP
Svenska och utländska kändisbröllop

ÅRETS BRÖLLOPSBILDER
12 bröllop varje år ända sen 1997
PLANERINGEN
Planeringskalender, budgetverktyg, fotochecklista m.m.

BLOGGAR
Starta en egen bröllopsblogg och läs alla andras

FORUM
Fråga, svara, skapa omröstningar och tipsa

GÄSTER
Klädkod, möhippa, svensexa, hålla tal m.m.
MODE & STYLING
Brudklänningar, brudfrisyrer, brudgumsmode m.m.

KÖP & SÄLJ
Fynda din brudklänning eller sälj grejer från bröllopet

VIGSELN
Kyrklig, borgerlig, ekologisk eller utomlands

BRÖLLOPSFESTEN
Hyra bord, stolar, tält, recept på bröllopstårta m.m.
Love Your Locals - Till företagsregistret BRÖLLOPSRESAN
Smekmånad, bröllopsresa, bokningstips

HITTA FÖRETAG
Hitta dina lokala bröllopsföretag och e-butiker
Annonsera i företagsregistret

Mer info om tidningen TIDNINGEN
Annonsering
Köp äldre utgåvor
BröllopsGuiden   Annonsering webb | Annonsering tidning | Om BG | Ztory Tidningen digitalt | Facebook Instagram Spotify YouTube Pinterest Twitter
This site and its pages are © BröllopsGuiden 1997-2014   Org.nr 556603-1612  BröllopsGuiden Norden AB   Ringvägen 45B   118 63 Stockholm   Hitta oss  Google+ Google Maps
Tel: +46 8 545 245 55   E-post: info@brollopsguiden.se