Anna BröllopsGuiden

« Juli 2014 »
TI ON TO FR
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

POSTAT 2014-04-22 17:02:01

Original 60-tals klänning på bröllop

Jag har övertagit min mammas garderob från 60-talet. Hon har sparat det mesta. Här är en klänning med etikett "Svensk Design Janstorp storlek 38". Den här klänningen skulle passa att ha som gäst på bröllop. Jag älskar dessa 60-tals kläder!

(0) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
POSTAT 2014-04-11 17:03:55

Påskgodis

Vi  ska fira påsk med konstnärliga påskägg a la Fabergé

(0) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
POSTAT 2014-03-28 11:18:46

Lakritsbuffe på lakritsfestivalen

Vi ställde ut på lakritsfestivalen i helgen, här visar jag en första bild på den lakritsbuffe som gjorde succe i vår monter. Lakritsfestivalen var en enda stor godisfest, jättekul tycker jag!Trevlig helg alla!

Bilden är ju inte så tydlig, men trädet i mitten  är i alla fall gjord av trollhassel, en rolig idé

(0) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
POSTAT 2014-03-21 15:43:07

Dekorations och dukningsideér på Nordiska Trädgårdar

Igår besökte jag trädgårdsmässan Nordiska trädgårdar i Älvsjö för att spana efter idéer till bröllop. Såå inspierande med blommor och blad och fantastiska arrangemang! Mina favoriter vad gäller bröllop är de här

 

Denna dukning ovan talar för sig själv - helt fantastisk! Notera tallarna i mitten av bordet samt de antika skulpurerna som skapar en majestätisk känsla. Och vore det inte hur maffigt som helst att ha ett blomsterarrangemang på kortsidan av borden/långborden även på ett bröllop. Blommor/tulpaner rakt nedstuckna i oasis. Går nog att fixa för de flesta.

  

Detta är girlanger från tak till golv gjorda av sidenband i rosa och grönt där man fäst rosor och små gröna kvistar etc på rad. Mycket romanstiskt och dekorativt till bröllop.

 Gör en blomvägg av en playvoodskiva som du målar svart. Gör hål för ståltråd som du binder fast champagneglas i. Fyll med blommor och vips har du en snygg vägg att fota gäster framför eller varför inte ha på väggen bakom brudparet.

(0) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
POSTAT 2014-03-20 16:28:20

Lakritsdukning

Vi ska göra en bröllopsdukning på Lakritsmässan och idag var Linnéa från Papper.nu här och dukade upp så som det ska bli.

 

(1) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
POSTAT 2014-03-18 10:28:01

Besök Lakritsfestivalen!

Nu puffar jag för Lakritsfestivalen i helgen där BröllopsGuiden ställer ut. Träffa oss på annexet Globen i Stockholm 22-23 mars. http://www.lakritsfestivalen.se

foto Inger Bladh

 

(0) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
POSTAT 2014-03-05 13:32:01

Ett annorlunda slott

Häringe Slott utanför Stockholm är ju ett populärt ställe att arrangera bröllop på och igår hade man en pressträff där som jag passade på att besöka. Ägaren själv, Jenny Ljungberg, visade upp de nyrenoverade rummen och den senaste skulpturen som föreställer henne sjäv som gravid (!). Jenny är en rolig, nytänkade företagare som brinner för visionen att more is more och att hotellrummen ska vara något att minnas. Och det gör man verkligen. Jag älskar de starka färgerna och mixen av gammalt och nytt. Lyx och flärd men ändå hemtrevlig och personligt. Motsatsen till minimalism och det tycker jag om! Något som verkligen sticker ut är alla hundar på slottet. Det här är helt enkelt ett hundvänligt hotell, ett exempel på den lite bohemiska karaktären på stället.

Häringe slott, byggt 1657

Ägaren Jenny Ljungberg till vänster berättar om hotellrummen och slottet.

Ett av de nyrenoverade charmiga rummen

Hela slottet har färgstark inredning och på alla väggar hänger modern fotokonst, allt enligt Jenny Ljungbergs eget intresse

Senaste statyn kallad Gåvan, skulptör är Gudmar Olovson.

På slottet finns ett eget litet bageri, här fick vi smaka på semlor

(0) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
POSTAT 2014-02-27 12:49:06

Tävla och vinn - döp om begreppet Push present

Ge begreppet ” Push present” ett namn på svenska

Nu är det dags att ge” push present” ett svenskt ord. Vad ska det heta? undrar branschorganisationen Smycken & Klockor, som utlyser en namntävling. Push present är den engelska benämningen på den present som pappan ger till mamman när barnet föds.

- Vi tycker det är dags att sätta ett svenskt ord på begreppet. Vi har morgongåva som svar på morning gift, så varför inte ett bra ord för push present, tycker Lena Carlsson vd för branschorganisationen. Smycken & Klockor utlyser en tävling med ett presentkort värt 15.000:- i pris till den som hittar det bästa svenska ordet.

Att ge en present till mamman när barnet föds börjar blir mer vanligt.  Gåvan ska ses som en uppskattning för de nio månaderna som kvinnan burit barnet. Vi gillar att ta efter kändisar och tv stjärnor och push present aktualiserades i samband med kungahusets tillökning.

Branschorganisationen utlyser en tävling med ett presentkort värt 15 000:- till den som ger bäst förslag på det svenska begreppet för ”push present”. Tävlingen pågår fram till och med 31 mars 2014. Vilket ord som bedöms som bäst avgörs av en jury som består av styrelsen i ”Smycken & Klockor” och Jan Ribbhagen från Kurt Ribbhagen AB. Jan Ribbhagen är en välkänd profil från bland annat Antikrundan.

Detaljerna för namntävlingen finns på www.smyckenochklockor.se

(0) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
POSTAT 2014-02-24 14:46:03

Två män som gifter sig - brudpar?

Nu är det klargjort, två män som gifter sig kan kallas brudpar. Det säger i alla fall Språkrådet. http://www.dn.se/kultur-noje/spraket/aven-man-bildar-brudpar/

(0) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
POSTAT 2014-02-20 16:44:13

Little Fairies

Vilken charmig butik och fina klännningar! Så tänkte jag när jag idag besökte bröllopsbutiken Little Fairies i Hägersten i Stockholm. Butiksägare Maria Lindbäck visade runt bland accessoarer, brudklänningar, fest och näbb och herrkläder. Jag passade på att plåta det senaste från märken som Ladybird och White Rose och många andra.

Maria Lindbäck visar en prinsessklänning för stora brudar, strl 48

En kort klänning som många brudar gillar

En favoritklänning

Visste du att sångerskan Pernilla Wahlgren börjat designa klänningar, i alla fall har hon varit med och startat en festkollektion som har hennes namn. Denna klänning är en av hennes.

(0) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
Facebook Instagram Spotify YouTube Pinterest Twitter
annonser
MEDLEM & VERKTYG
Bli medlem gratis och använd alla verktyg

BRÖLLOPSHEMSIDOR
Skapa egen bröllopssida - 35 mallar

KÄNDISBRÖLLOP
Svenska och utländska kändisbröllop

ÅRETS BRÖLLOPSBILDER
12 bröllop varje år ända sen 1997
PLANERINGEN
Planeringskalender, budgetverktyg, fotochecklista m.m.

BLOGGAR
Starta en egen bröllopsblogg och läs alla andras

FORUM
Fråga, svara, skapa omröstningar och tipsa

GÄSTER
Klädkod, möhippa, svensexa, hålla tal m.m.
MODE & STYLING
Brudklänningar, brudfrisyrer, brudgumsmode m.m.

KÖP & SÄLJ
Fynda din brudklänning eller sälj grejer från bröllopet

VIGSELN
Kyrklig, borgerlig, ekologisk eller utomlands

BRÖLLOPSFESTEN
Hyra bord, stolar, tält, recept på bröllopstårta m.m.
Love Your Locals - Till företagsregistret BRÖLLOPSRESAN
Smekmånad, bröllopsresa, bokningstips

HITTA FÖRETAG
Hitta dina lokala bröllopsföretag och e-butiker
Annonsera i företagsregistret

Mer info om tidningen TIDNINGEN
Annonsering
Köp äldre utgåvor
BröllopsGuiden   Annonsering webb | Annonsering tidning | Om BG | Ztory Tidningen digitalt | Facebook Instagram Spotify YouTube Pinterest Twitter
This site and its pages are © BröllopsGuiden 1997-2014   Org.nr 556603-1612  BröllopsGuiden Norden AB   Ringvägen 45B   118 63 Stockholm   Hitta oss  Google+ Google Maps
Tel: +46 8 545 245 55   E-post: info@brollopsguiden.se