BröllopsGuiden

Katarina&Thomas

SENASTE 10 INLÄGGEN
» Lite tips på hemsidor.
» ängel
» Smått jobbigt...
« Maj 2018 »
TI ON TO FR
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

POSTAT 2008-09-27 23:23:23

Lite tips på hemsidor.

www.calligraphen.se
Är en av de mest besökta sidor av mig just nu. Skriver upp vad jag vill ha och priser på det. Ska ta en kopia av listan och ha med mig i plånboken/väskan ifall man hittar nåt liknande i någon annan butik, så kan man jämnföra antal och priser.

För er som bor närheten av Karlstad kan jag tipsa om www.karlstadshogtidsklader.se kika in där så får ni se det mesta! Jag ska åka dit nån dag och prova klänningar. Jag och T har ju fler planer, vi försöker att få en liten också och det kan hända att man är höggravid under vigseln, men Karlstads Högtidskläder har även klänningar för gravida! Alltid bra att veta, man vet ju aldrig när storken har tänkt komma.

Själv så försöker jag undvika nätet så mkt som det bara går, speciellt om det är utomlands eller på typ Tradera-sidor. i alla fall när det gäller klänningen. Jag vill kunna prova och se att den sitter som den ska innan jag betalar för den. Om klänningen man beställt utomlands eller vunnit auktion på Tradera eller dylikt sitter helt fel så är det inte säkert att man får skicka tillbaka den för en annan klänning eller få pengarna tillbaka. Sen så såg jag på PLUS en liten Brudspecial, det va en tjej som hade beställt sin klänning flera månader i förväg men likt förbannat efter klagomål m.m så fick hon aldrig sin klänning till sin stora dag. Vill med andra ord inte att det ska hända mig eller någon annan heller för den delen, men det är ju upp till var och en vart dom vill köpa/hyra sin klänning. Jag undviker att beställa klänningen på nätet, men det stoppar en ju inte från att kolla på dom och drömma lite :) 

Sen om ni för all förmodan ska beställa utomlands där priserna är i dollar så kan ni gå in på www.dollarn.nu å kolla kursen :)

Återkommer med mer tips :)

 

(0) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
POSTAT 2008-05-14 21:14:59

ängel

Min mor är en räddande ängel trots att hon kan va lite jobbig ibland. Men hon menar ju bara väl. Hon har erbjudit sig att sy min klänning och så har hon även sagt det att hon och far kommer att stå för maten. Dom stod för maten när min storebror gifte sig så hon tyckte väl att det skulle inte vara mer än rätt att göra så för oss också. Så det blir deras bröllopspresent till oss och det är vi väldigt tacksamma för. Då kommer det även att bli fler på inbjudningslistan så då slipper vi känna att vi sållar ut en massa viktiga personer.


Kanske ska berätta lite om hur vi tänkt oss:

  • Det kommer vara en borgerlig vigsel eftersom att ingen av oss är troende.
  • Vårat färgtema kommer att vara vanilj & grönt (pärlemor grönt(?) inte riktigt säker på den gröna färgen än, finns ju så många fina nyanser)
  • Vi tror att vi ska vara på hembyggdsgården här i Kr-hamn. Väldigt vackert måste jag säga. Får ta kort å lägga in så ni får se ^^
  • Min klänning kommer att vara vanilj & vit (som jag tänkt så här långt)
  • Tärnklänningen kommer att vara i gönt.
  • Min bukett som jag tänkt mig: vaniljfärgade rosor, vita kallor och hängande murgröna så den blir droppformad (kanske kommer att ändra mig men just nu så tror jag inte det ^^ ).

Ja än så länge har vi inte kommit på hur vi ska göra med våra inbjudningskort. Om vi ska beställa dom färdiga eller om vi ska göra dom själva. Vi vet iaf att de ska vara vaniljfärgade och helst guldtext. Har ni några tips så tveka inte berätta ^^ Jag är bara tacksam för all hjälp jag får.

Ha det underbart!

Värme & kärlek //nina

(1) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
POSTAT 2008-05-06 20:45:41

Smått jobbigt...

det är lite jobbigt med planeringen av vilka man ska bjuda på bröllopet.
pratade med mor förut, å hon reagerade på att jag inte hade skrivit upp nån faster eller moster m.m. till inbjudan. jag kan med handen på hjärtat säga att det är jobbigt att ha ett litet "ekonomiskt" bröllop när man vill bjuda alla. mamma skojade till det lite å sa det att det blir ju mer presenter om ni bjuder fler. det är ju inte för presenternas skull som vi gifter oss. å så lägger hon till hela tiden - aa men jag ska inte lägga mig i, för det är erat bröllop å ni bestämmer vilka ni vill bjuda.
JAAAA......!! sätt mitt samvete i mer arbete, som om han inte redan har jättemkt att ha samvete för?! jag vet att hon bara vill väl.
men... det va då en till sak som vi pratade om. vart vi ska vara, hon vill ju hjälpa till med maten å då tyckte hon att det skulle va enklare att ha på byggdegården hemma hos dom. ja, självklart skulle det bli mkt enklare med mat osv, men vi då? vart ska vi övernatta då? ska vi va hemma hos mor å far på bröllopsnatten!? neeeej, det ska vi inte! ska vi åka hem på kvällen då vi är som tröttast, en biltur som tar runt timmen? nej, jag har verkligen inte lust med det, det känns inte som att jag kommer ha det iaf. DAMN! hon gör det inte lätt för mig... :(  kändes som att hon öste över skuldkänslor på mig, jag lovar man kunde gräva stämningen med spade!
- här lilla gumman, ta lite mer när vi ändå är i gång. GOSCH! baaaah! tänk va enkelt det skulle va om man bara va lite ekonomiskt oberoende eller tog allt i rådhuset med endast 2 vittnen som man inte ens vet vilka det är. nej, tyvärr så är det inte så enkelt heller. tur ä väl det att det är nästa sommar som det ska skålas för ---> mrs & mr Thomas Bäckman!!

//nina
(0) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
annonser
MEDLEM & VERKTYG
Bli medlem gratis och använd alla verktyg

BRÖLLOPSHEMSIDOR
Skapa egen bröllopssida - 35 mallar

KÄNDISBRÖLLOP
Svenska och utländska kändisbröllop

ÅRETS BRÖLLOPSBILDER
12 bröllop varje år ända sen 1997
PLANERINGEN
Planeringskalender, budgetverktyg, fotochecklista m.m.

BLOGGAR
Starta en egen bröllopsblogg och läs alla andras

FORUM
Fråga, svara, skapa omröstningar och tipsa

GÄSTER
Klädkod, möhippa, svensexa, hålla tal m.m.
MODE & STYLING
Brudklänningar, brudfrisyrer, brudgumsmode m.m.

KÖP & SÄLJ
Fynda din brudklänning eller sälj grejer från bröllopet

VIGSELN
Kyrklig, borgerlig, ekologisk eller utomlands

BRÖLLOPSFESTEN
Hyra bord, stolar, tält, recept på bröllopstårta m.m.
Love Your Locals - Till företagsregistret BRÖLLOPSRESAN
Smekmånad, bröllopsresa, bokningstips

HITTA FÖRETAG
Hitta dina lokala bröllopsföretag och e-butiker
Annonsera i företagsregistret

Mer info om tidningen TIDNINGEN
Annonsering
Köp äldre utgåvor
BröllopsGuiden   Facebook Instagram Spotify YouTube Pinterest Twitter Google+
Annonsering webb | Annonsering tidning | Köp tidningen här | Om BröllopsGuiden
This site and its pages are © BröllopsGuiden 1997-2018   Org.nr 556603-1612   BröllopsGuiden Norden AB   Nybrogatan 7   114 34 Stockholm   Karta
Tel: +46 8 545 245 55   E-post: info@brollopsguiden.se