BröllopsGuiden

TEXT & FOTO HÅRDVÅRDSEXPERTEN SCHWARZKOPF GLISS
Brudfrisyr, gör den själv

Gör din egen brudfrisyr i 6 steg

Det finns inget enskilt tillfälle då kvinnor vill vara sina vackraste jag på, som på sin bröllopsdag. Nedan guidar Gliss till vårdande vanor som hjälper håret att få maximal styrka, glans och om önskat mer längd, inför den stora dagen. Dessutom visar de hur du gör din egen brudfrisyr i 6 steg.
Många kvinnor har drömt om sin bröllopsdag sedan de var små. Ett vackert hår är minst lika viktigt som klänningen och många vet till och med vilken frisyr de vill ha för att komplettera sin look. Vare sig det är gammaldags, romantisk, extravagant eller modern stil som eftersträvas är det viktigt att håret är så välmående som möjligt. Som brud blir man fotograferad från alla håll och vinklar och bilderna kommer att tittas på i många år framöver.
Vill du spara ut håret är det viktigt att vara ute i god tid. Håret växer cirka 1-2 cm per månad men processen kan gå snabbare om håret är starkt och friskt. Följ rekommendationerna i listan nedan och kombinera hårvård med en sund kost och motion för bästa möjliga resultat. Upprepa därefter samma procedur efter bröllopet då håret ofta är livlöst eftersom det utsatts för mycket påfrestning i form av värme, stylingprodukter, hårnålar och smycken.

Att göra före och efter bröllopet:

Ge håret en extra vårdande och lång balsamering var sjätte vecka. Låt balsam och hårolja sitta i minst en timme. Gör denna behandling en sista gång veckan innan bröllopet.
Tvätta inte håret för ofta men när du väl gör det, använd produkter som innehåller keratin. Det stärker varje hårstrå inifrån.
Använd alltid värmeskyddande hårprodukter vid användande av hårtork, platt- och locktång. Försök att lufttorka håret så ofta som möjligt.
Toppa håret hos en frisör regelbundet.
Ge mycket fukt med hjälp av hårolja. Torrt och skadat hår är svårt att styla och ser grovt och strävt ut på bild.
Tvätta inte håret samma dag som du ska gifta dig. Det gäller speciellt för kvinnor med fint och tunt hår. Då förebygger du flygigt hår och gör det lättare att styla och locka. Tvättas håret dagen innan bröllopet bör det inte heller balsameras av samma anledning.
Efter bröllopet är håret ofta livlöst eftersom det utsatts för mycket påfrestning i form av värme, stylingprodukter och attiraljer. Bygg upp det igen genom att följa rutinerna ovan.

Så här gör du brudfrisyren:

Brudfrisyr, gör den själv, steg 1

STEG 1

Tvätta håret och låt det vara lätt fuktigt. Ta i en stadig foam mousse. Föna håret med en rundborste eller lägg upp håret på spolar. Det ger håret lite fall och lockar. När håret är torrt och svalt, dela då upp det i tre olika partier. Det främre, från öra till öra. Dela sedan det bakre håret i två lika stora delar.
Brudfrisyr, gör den själv, steg 2

STEG 2

Släpp ut en del i taget och tupera varje inledning ordentligt. Tupperingen är viktigt för formen, hållbarheten och för att lättare kunna fästa hårnålar, spännen och hårsmycken. Använda en lätt stadgad hårspray men aldrig närmre än 20-30 cm från håret. Låt sprayen torka. Fäst därefter upp de olika delarna igen i knutar.
Brudfrisyr, gör den själv, steg 3

STEG 3

Släpp ut en av de bakre delarna och slätkamma ytan med en hårborste. Se till att inte kamma ut tuperingen. Spraya och låt torka.
Brudfrisyr, gör den själv, steg 4

STEG 4

Ta tag i den del som slätkammats. Låt tummen ge stöd och vrid in en svinrygg mot mitten. Upprepa med den andra delen. Fäst båda svinryggarna med hårnålar så att de sitter stadigt.
Brudfrisyr, gör den själv, steg 5

STEG 5

Släpp ut den sista delen som redan är tuperad. Slätkamma ytan med en hårborste. Låt luggen falla fritt och eventuellt lite mer hår beroende på vad som är mest klädsamt. Sätt upp delen i en hårsnodd som en hästvans men låt den hänga. Sätt en hårnål så att tofsen sitter på plats där den hänger.
Brudfrisyr, gör den själv, steg 6

STEG 6

Snurra därefter tofsen uppåt till en rulle och fäst den med hårnålar för att få den till formen av en källarfranska. Nu är frisyren klar!
Brudfrisyr, gör den själv, klart

SLUTRESULTATET

Redo för bröllop!

Kommentarer

annonser
MEDLEM & VERKTYG
Bli medlem gratis och använd alla verktyg

BRÖLLOPSHEMSIDOR
Skapa egen bröllopssida - 35 mallar

KÄNDISBRÖLLOP
Svenska och utländska kändisbröllop

ÅRETS BRÖLLOPSBILDER
12 bröllop varje år ända sen 1997
PLANERINGEN
Planeringskalender, budgetverktyg, fotochecklista m.m.

BLOGGAR
Starta en egen bröllopsblogg och läs alla andras

FORUM
Fråga, svara, skapa omröstningar och tipsa

GÄSTER
Klädkod, möhippa, svensexa, hålla tal m.m.
MODE & STYLING
Brudklänningar, brudfrisyrer, brudgumsmode m.m.

KÖP & SÄLJ
Fynda din brudklänning eller sälj grejer från bröllopet

VIGSELN
Kyrklig, borgerlig, ekologisk eller utomlands

BRÖLLOPSFESTEN
Hyra bord, stolar, tält, recept på bröllopstårta m.m.
Love Your Locals - Till företagsregistret BRÖLLOPSRESAN
Smekmånad, bröllopsresa, bokningstips

HITTA FÖRETAG
Hitta dina lokala bröllopsföretag och e-butiker
Annonsera i företagsregistret

Mer info om tidningen TIDNINGEN
Annonsering
Köp äldre utgåvor
BröllopsGuiden   Facebook Instagram Spotify YouTube Pinterest Twitter Google+
Annonsering webb | Annonsering tidning | Köp tidningen här | Om BröllopsGuiden
This site and its pages are © BröllopsGuiden 1997-2018   Org.nr 556603-1612   BröllopsGuiden Norden AB   Nybrogatan 7   114 34 Stockholm   Karta
Tel: +46 8 545 245 55   E-post: info@brollopsguiden.se