BröllopsGuiden
BRÖLLOPSGUIDEN I ANNONSSAMARBETE MED NOVI RESORT

Bröllop Gotland - allt på ett och samma ställe

Att gifta sig på Gotland är en dröm för många. Sin stora dag - med sitt livs kärlek. Men steget kan vara stort om man inte redan har relationer på ön. Det ville Sandra Ruthström ändra på genom att starta hemsidan Bröllop Gotland.
Bröllop på Gotland
Foto: Captured By Annie

SANDRA ÄR fotograf och driver sedan en tid tillbaka Foto-Valet. Genom det kom hon i kontakt med många giftassugna par. ”Det var svårt för dom att veta vart dom skulle börja” säger Sandra och berättar mer om avsikten med hemsidan. ”Tanken var och är att vi ska kunna samla alla företag som ett bröllopspar kan behöva kontakta på en och samma plattform. Det ska vara enkelt för företagen att ansluta sig och hemsidan ska tilltala den som behöver information. I början var vi många fotografer eftersom det är där jag har mest kontakter men nu ansluter det sig företag regelbundet och vi närmar oss mer och mer den helhet jag strävat efter.”

Bröllop på Gotland
Sandra Ruthström, grundare av platformen Bröllop Gotland. Foto: Anna Björkegren

GOTLÄNDSKA FÖRETAG pratar ofta om ”bröllopssäsongen”, den är i augusti, men fler och fler väljer även andra tider på året. Oavsett vilket så är tanken med plattformen Bröllop Gotland att det ska vara öppet, fritt från konkurrerande annonser och enkelt att läsa sig till det man behöver. ”Vi vill inte bli annonsbaserade, vi vill att varje företag ska se möjligheten att få fler kunder den här vägen ” fortsätter Sandra.
DET FINNS redan så många ställen att annonsera på och ska vi in och slåss på den marknaden så blir det svårt för den lilla företagaren att veta vart dom ska lägga sin budget. På det här sättet blir vi kollegor och kan hjälpa varandra på traven. Är den ena fullbokad så kan forumet hjälpa företaget att hänvisa sin kund vidare.
PÅ GOTLAND är vi väldigt måna om varann och vi har ett tillåtande företagsklimat, det vill vi fortsätta med. Som kund ska det märkas att du är i vårt fokus och din upplevelse är det som är viktigt för oss. Vill du vara med i nätverket eller är du nyfiken på mer information? Besök oss på: www.brollopgotland.se och www.instagram.com/brollopgotland/

GOTLANDS EGEN FEST & BRÖLLOPSMÄSSA

NÄSTA STEG från att vara ett samlingsforum är en egen Bröllopsmässa. 2018 slog NOVI Resort med hotellchef Anette Hammerin i spetsen upp portarna för Gotlands egen bröllopsmässa. ”Jag ville att tankarna skulle vandra till Grand Hotell och de stora mässorna” säger Anette när mässan kommer på tal. Storslagen entré, goodie bags och champagne, modevisning och lyx.

Bröllop på Gotland
Till vänster Sandra Ruthström, grundare Bröllop Gotland. Till höger Anette Hammerin, hotellchef NOVI Resort. Foto: Anna Björkegren

ATT GIFTA sig på Gotland är speciellt, vi har ett ljus och en natur som många vill ta del av och vi vill att alla som har Gotland som ett alternativ skall få chansen att veta mer.
MÄSSAN RIKTAR sig mot konsumenter - alltså kunder och blivande brudpar men har även en festinriktning. Ska man planera en stor fest, ett dop eller något annat så kan man få inspiration här. Alla vill inte vara Askungen på sin stora dag och det viktiga är att det finns något för alla, säger Anette Hammerin.
ATT DET behövs en Fest & Bröllopsmässa på Gotland är många överens om, det har varit på gång länge men man har inte riktigt vågat ta steget fullt ut. När jag började här på NOVI Resort så sa jag tidigt att det är en perfekt plats för en bröllopsmässa.
NÅGRA MÅNADER senare hade jag ett möte med Gotlandsmedia i ett annat ärende och passade på att pitcha min idé. Fick då veta att det redan fanns ganska långt gångna planer på annat håll så jag fick hålla tillbaka tills vi fått bekräftat eller dementerat att dom skulle köra. Dom sa nej och jag tryckte på KÖR- berättar Anette.
GOTLANDSMEDIA GICK med som mediapartner och hjälpte oss med marknadsföringen och vi på hotellet skötte allt från utställarplatser, biljettförsäljning, inbjudningar och genomförande. Jag hade väldigt duktig och driven personal vid min sida, hade inte klarat det utan dom!

Bröllopsmässa på Gotland
Bild från Fest & Bröllopsmässan 2018.

VI GENOMFÖRDE två modevisningar med bröllopsklänningar, kostymer, håruppsättningar, smycken, smink och buketter. Det finns begränsat med brudklänningar på ön så vi fick ett företag i Stockholm att skicka ner klänningar till oss. Man måste våga fråga säger hon och skrattar.
DET VAR totalt 36 utställare - alltifrån tårta, limousiner, hår och hudvård, fotografer, hotell och mycket mer. Vi hade prova-på där man blev sminkad av proffs, en fotovägg där man kunde ta selfies och totalt cirka 250 besökare. Det gav verkligen mersmak och i år är även Bröllop Gotland en partner i mässan.
SANDRAS STYRKOR är att hon har kontakterna för att få fler utställare och skapa en bra mässyta med rätt flöden. Min styrka är servicen för besökarna, vi har lokalerna, restaurangen och hotellrum - säger Anette.
VI KOMMER även att ställa ut på Bröllopsfeber i Stockholm i februari 2020 med en egen Gotlandsmonter. Alla utställare från Gotland kommer få möjligheten att hänga med och vi hoppas att det ska ge ett tydligt budskap till alla brudpar - på Gotland tar vi hand om er! Vi hoppas att många av läsarna vill komma över på vår mässa som i år går av stapeln 28 september. Besöker man oss på Gotland så har man ett försprång till mässan i Stockholm sen.

Novi Resort
Novi Resort

NOVI RESORT

Hotellet har förutom 71 bungalow och 125 hotellrum, två restauranger, en uppvärmd utomhuspool, två jacuzzis, nyrenoverat gym, utegym på stranden och en konferenslokal som rymmer upp till 180 personer. NOVI Resort ägs av multientreprenören Shervin Razani och har driftat hotellet sedan årsskiftet 2016-2017. Totalt kan det ge 600 bäddar och nästan alla rum har kök och separata sovrum. Mastersviten har inte bara 125 kvadratmeter golv inne utan 60 kvadrat terrass på femte våningen med en egen jacuzzi och obruten utsikt över Östersjön. Den perfekta bröllopssviten!

www.instagram.com/noviresortvisby/
www.facebook.com/noviresort.se/
www.noviresort.se

Kommentarer