BröllopsGuiden

BRÖLLOPSGUIDEN I ANNONSSAMARBETE MED DIREKTO.SE
Låna till bröllopet

Låna pengar till bröllop?
– Det här ska du tänka på!

Ett bröllop - oavsett hur stort eller litet man gör det - är troligtvis den mest påkostade festen man kommer att ha i sitt liv. De allra flesta par spenderar tiotusentals- och uppåt hundratusentals kronor på sina bröllop. Av förklarliga skäl är därför
finansieringen av bröllopet en stor fråga för de flesta.
Det är en fantastisk känsla att hitta sitt livs kärlek och kanske än mer underbart när man bestämmer sig för att slå sina påsar ihop och spendera livet tillsammans. För många är giftermål och bröllop en milstolpe i livet. Det kanske inte är så konstigt att man låter bröllopsplaneringen både ta tid och kosta pengar.

Hur finansierar man ett bröllop?

De flesta par sparar pengar själva till sina bröllop och/eller får hjälp från sina föräldrar. I regel gifter man inte sig direkt efter en förlovning utan man kanske gör det runt ett eller två år senare - eller desto senare. Under denna tid är det många som passar på att spara ihop pengar. Men kanske vill man slå slag i saken snabbare än så eller av andra anledningar inte hinner spara ihop tillräckligt med pengar och man kanske inte heller kan räkna med ett finansiellt stöd från sina föräldrar.
Att låna pengar från banken kan då vara ett alternativ. Lyckas ni hitta ett bra och förmånligt lån kan det vara mer värt att gifta sig vid den tidpunkt man önskar än att vänta.

Det här ska man tänka på om man lånar pengar till bröllop:

  • Låna inte mer än ni kan betala av på max 3-4 år.
  • Det billigaste sättet att låna på är om ni kan låna upp på ett befintligt bolån. Men tänk då på de nya amorteringskraven som i värsta fall kan slå hårt på er månatliga amorteringskostnad och försätta er i en trängd ekonomiskt situation. Ta reda på vad som gäller för er.
  • Även om man har ett bolån som man kan låna upp på kan det ibland vara mer fördelaktigt att istället ta ett lån utan säkerhet – eller ett så kallat privatlån. Ett sådant lån kan man spendera på det man själv vill. Tänk på att privatlån kan variera kraftigt vad gäller räntor och andra villkor. Det är därför viktigt att ni jämför olika banker och långivare innan ni bestämmer er. I värsta fall kan man annars få onödiga ränteutgifter på uppåt tiotusentals kronor. Enklaste sättet att jämföra privatlån är genom att gå via en låneförmedlare.
  • Lånet ni tar ska inte kännas som en belastning på er ekonomi utan ni ska känna att ni kan betala av det utan problem. För tänk hur tråkigt det vore om en fantastisk bröllopesfest slutar i en ekonomisk ångest i flera år framåt som förstör alla fina minnen.

Kommentarer

annonser
MEDLEM & VERKTYG
Bli medlem gratis och använd alla verktyg

BRÖLLOPSHEMSIDOR
Skapa egen bröllopssida - 35 mallar

KÄNDISBRÖLLOP
Svenska och utländska kändisbröllop

ÅRETS BRÖLLOPSBILDER
12 bröllop varje år ända sen 1997
PLANERINGEN
Planeringskalender, budgetverktyg, fotochecklista m.m.

BLOGGAR
Starta en egen bröllopsblogg och läs alla andras

FORUM
Fråga, svara, skapa omröstningar och tipsa

GÄSTER
Klädkod, möhippa, svensexa, hålla tal m.m.
MODE & STYLING
Brudklänningar, brudfrisyrer, brudgumsmode m.m.

KÖP & SÄLJ
Fynda din brudklänning eller sälj grejer från bröllopet

VIGSELN
Kyrklig, borgerlig, ekologisk eller utomlands

BRÖLLOPSFESTEN
Hyra bord, stolar, tält, recept på bröllopstårta m.m.
Love Your Locals - Till företagsregistret BRÖLLOPSRESAN
Smekmånad, bröllopsresa, bokningstips

HITTA FÖRETAG
Hitta dina lokala bröllopsföretag och e-butiker
Annonsera i företagsregistret

Mer info om tidningen TIDNINGEN
Annonsering
Köp äldre utgåvor
BröllopsGuiden   Facebook Instagram Spotify YouTube Pinterest Twitter Google+
Annonsering webb | Annonsering tidning | Köp tidningen här | Om BröllopsGuiden
This site and its pages are © BröllopsGuiden 1997-2018   Org.nr 556603-1612   BröllopsGuiden Norden AB   Nybrogatan 7   114 34 Stockholm   Karta
Tel: +46 8 545 245 55   E-post: info@brollopsguiden.se