Logo

Linn & Elisabeth

En magisk helg i Oslo med tvåhundra dansande gäster


Vilka är ni?

Vi är Linn och Ellie. Linn är 37 år , en livsnjutare, säljare, sommelier och löpningsfantast. Ellie är en 31-årig prinsessa som har ordning och reda. En digital kreatör och ett socialt geni. Vi bor i Oslo, här är Ellie född, Linn är svensk eller ja nu är hon svorsk efter mer än ett decennium på norsk mark. 

Hur träffades ni?

Ellie var gäst på restaurangen Linn jobbade på. Söt musik uppstod snabbt, i alla fall från Linns sida. Ellies otroliga utstrålning och charmiga sätt förtrollade Linn. Ellie behövde lite mer tid så vi blev först bara vänner. Tio månader efter det första mötet började vi träffas och det blev snabbt romantiskt. Det här var precis innan första "lock down" under Covid -19. Så vi fick mycket tid tillsammans det första året, vilket är helt magiskt när man är nykär.  

Hur gick frieriet till?

Linn friade den 3 september 2022. Det var ett välplanerat frieri i samband med Ellies 30-årsfest. För festen hade vi hyrt en stor båt där det skulle firas med pompa och ståt. På taket riggade Linn upp det stora frieriet med hundra vita rosor, klädd i vitt gick Linn ner på knä inför våra nära och kära och Ellie brast ut ett JAA! 

Är bröllop något ni alltid drömt om?

Är bröllop något ni drömt om innan frieriet? Ellie har drömt om ett vackert bröllop i hela sitt liv. Linn däremot började drömma när hon mötte sin livs kärlek Ellie. 

Vad valde ni för ringar?

Förlovningsringar: Hennie Diamantring i guld.  Vigselringar: Gift ringar från Gullfunn (Guldfynd) 585 guld.

Hur gick planering av bröllopet till?

När ni började planeringen, vad var det första ni beslutade er om? Datum- vi önskade oss ett datum som klingar. Vi gick för 7/7  efter det bokade vi rådhuset i Oslo och lokalen för middag och fest, vilket blev på Bølgen & Moi på Tjuvholmen. En restaurang mitt i Oslos hamnkvarter. 

Hade ni någon prioritetslista? Dvs vad var viktigast för er?

För Ellie var bilder och film video och klänning viktigt. Linn är som sagt mycket kunnig inom mat ( hon har varit restaurangchef på en av Oslos bästa restauranger under många år och är sommelier, därav  var det väldigt viktigt med mat/dryck. Viktigt för Linn var också gästlistan, vilka ville vi ha med och fira livets bästa dag med?

Vad hade ni för tankar kring bröllopsbudget?

Vi trodde först att vi skulle kunna få allt vi önskade oss och fortfarande hålla vår budget relativt tight. Men vi upptäckte snabbt att prioriteringar är ett stort måste, annars sprang utgifterna iväg direkt. Vi beslutade att lägga mest pengar på det vi tycker är viktigast. Och sparade in på det som inte var så viktigt. Vad var det ni tyckte va viktigast? Och vad var mindre viktigt för er?  Bilder och video hamnade högst på priolistan. Och det är vi så glada för nu! Kläder var viktigt, men det finns vackra bröllopsklänningar i alla prisklasser (vi funderade även på att hyra). Maten blev ganska dyr men vi lyckades hålla kuvertprisen nere genom att välja viner från mindre kända distrikt men som fortfarande passade utmärkt till. Blomster och dekor hamnade längst ner på listan, men där kan man hitta bra köp på Etsy och Amazon. Vi önskade oss från start hjälp av en proffisionell dekoratör, men det valde vi också bort. Det innebar lite extra jobb och stress för oss den sista veckan innan bröllopet. Men vi fick god hjälp från vänner och famlij och det blev också ett fint minne.

Var ägde vigsel och bröllopsfesten rum?

Vi gifte oss på rådhuset som ligger i Oslo centrum, efter vigsel hade vi anordnat en båttur för våra gäster medan vi tog våra bröllopsporträtt.


Efter båtturen gick våra gäster till Restaurangen Bølgen där det blev serverade bubbel. Efter en stund anlände vi med buller och bong. Vi dansade in till en remix av låten “svag” som blivit vår bröllopssång. 


Bästa minnet med dagen/bröllopshelgen?

Att vi fick visa och dela vår kärlek med alla våra bästa människor. Och att vi tatuerade oss. Tatueringen är två döskallar som kysser varandra och över står vårt bröllopsdatum. 

Hade ni någon aktivitet för gästerna?

Hade ni någon aktivitet för gästerna? Vi hade många olika aktiviteter på vårt bröllop. Två stycken olika photo booths, en tatuerare , livemusik med saxofonist samt en trollkarl som gick runt bland våra gäster och gjorde trolleritrick. Ert bröllop såg drömlikt ut, hur kan ni bäst beskriva det?

Precis som en dröm är den bästa beskrivningen. Allt blev precis som vi önskat oss! 

Hur såg bröllopsmenyn ut?

Vi serverade aperitif och snacks på båtturen. På restaurangen serverades det en fyrarätters meny. Klassisk fransk med norska råvaror från säsongen. Är mat något ni la mycket vikt på? Ja! Mat är som sagt väldigt viktigt för oss. Så kvaliteten på mat och dryck var högt prioriterad. Antal rätter är också viktigt med tanke på antalet tal och flytet under middagen så inte allt för många och inte för få.  

Era bästa tips inför ett bröllop?

Sätt en realistisk budget och gör en prioriteringslista- vad vill ni vill lägga mest pengar på och vad är mindre viktigt. Var tydlig med vad ni förväntar er av leverantörer, toastmasters och bridesmaids. Alla vill göra detta till er bästa dag och med tydliga besked blir det enklare jobb för alla parter. Det är verkligen värt att ha en fotograf och videograf som inte bara är duktig på sitt jobb men som också passar med er personlighet. De ska vara med er hela dagen därför är det viktigt att ni klickar. 

Finns det något ni önskar ni hjort annorlunda?

Vår bröllopstårta blev serverad när vi inte var på plats, det var såklart en flopp. Men men allt blir inte alltid som man tänk sig och vi hade världens bästa dag i alla fall. 

Finns det något nu i efterhand ni önskar att någon berättat för er?

Nej faktiskt inte, inte vad vi kan komma på.

Do's and dont's som ni kan dela med er?

Planlägg noga och gör det enkelt för alla involverade att förhålla sig till era önskemål. 

Vad hade ni på er?

Ellie hade en magisk brudklänning och såg ut som en prinsessa. Linn hade en vit byxdress som var designad och sydd upp för henne med spetsdetaljer från Ellies klänning.

Vilket märke eller designer använde ni?

Ellies klänning kom från Demetrios  och Linns byxdress var designad av  SMC Bridal Stylist. 

Vilken dresscode hade ni?

På ceremonin och middagen på fredagen var dresscode "mörk kostym". På lördagens stora fest var det midsommartema med klara och färgsprakande färger. 

Något mer ni vill dela med er av?

Det är er dag, låt inte andra bestämma hur ni ska fira er kärlek.