Logo

Blommor

Blommor som kompletterar din bröllopslook

Brudbuketten kan vara en av de viktigaste accessoarerna i en bruds look

Den är pricken över i:et, och något som drar till sig blickarna. För att framhäva resten av looken bör brudbuketten matcha allt från klänning till frisyr och smycken. Att välja stil på sin bukett kan vara en prövning, framförallt när det finns så mycket vackert!

Ta med ett tygprov till floristen

När du planerar din brudbukett tillsammans med din florist, visa bilder på din klänning. Vilken färgton har din klänning? Ta med ett tygprov om du vill satsa på vita toner på blommorna, du vill inte att blommorna ska skära sig mot klänningen. Hur ska din frisyr stylas? Vad vill du att blommorna ska ge för känsla? Vill du att ert bröllop ska kännas romantiskt, eller mer åt den bohemiska stilen? Tänk på känslan i det stora hela, och utgå ifrån det när ni väljer blommorna. Stil och blomsorter handlar också mycket om i vilken säsong bröllopet ska äga rum. Hitta vad som känns som ni, och få floristen att känna den känslan och skräddarsy era blommor för att få ett fint slutresultat.

Har du en enklare klänning?

Till en enkel bröllopsklänning är det fint att buketten får tala lite mer. Är det nu ni ska satsa på färg i blomväg? Låta buketten spreta och blanda vackra blomsorter med varandra? Vackra hallonkvistar tillsammans med luktärter som får flyga ut ur buketten, och symbolisera bröllop i sommarmånaderna. Låt en trädgårdsros vara huvudperson i buketten.

Har klänningen mycket detaljer?

Har du istället en klänning med mer detaljer bör den inte skymmas av en brudbukett med allt för mycket karaktär. Satsa på en mer stilren bukett, men låt den ändå få sticka ut och visa din personlighet. Blanda olika sorters rosor i olika nivåer, i pastelliga toner för att få en bullig men samtidigt luftig känsla. Låt några vackra spireakvistar titta upp bland rosorna.

Anpassa buketten efter kroppen

Att tänka på när du väljer brudbukett är att den måste matcha dig och din kropp. Är du lite kortare och nättare så passar inte en väldigt stor och spretig bukett. Du vill inte att det ska se ut som att du bär runt på en skog. Samtidigt som vi är i tiden när det är fint och trendigt med större buketter, så är det skillnad på stort och stort.

Ett minne för livet

En brudbukett är så mycket mer än bara ett fång blommor. Det är något som kommer synas på era bröllopsbilder, som fångar allas uppmärksamhet och något ni kommer glädjas över. För att spara brudbuketten som ett minne, häng den i ett vackert band och låt den torka så är minnet sparat för livet!