16 September 2017 Maria & Jesper
Förlovning

Vill du veta hur det gick till när vi förlovade oss? :)

Den 27:e oktober 2015 flyttade vi till Lund. Att flytta till Lund var jobbigt, spännande, nyttigt, kul och lite läskigt.

December och Lucia kom med vår årliga tradition utav "Lucia Movie Night". Vi gick, bara vi två och det var en liten tröst i det stormiga, regniga och än så länge, främmande Lund, att göra något som vi var vana vid. Det kändes lite som hemma.

Från kvällen

För er som inte vet vad Lucia Movie Night är, så är det en Lucia-vaka fast på bio. Det börjar kl 12 på natten, så ser man tre hemliga överrasknings-filmer som inte kommit ut än på bio, det är lite tävlingar och gratis dryck, lussekatter, pepparkakor och smörgåsar i pauserna mellan filmerna. Det hela är väldigt kul och mysigt. Många tar med sig filtar, kuddar och pyjamas. Biografen blir som ett jättepjamasparty i ett jättevardagsrum. Jag rekommenderar det... För den som orkar hålla sig vaken. Det hela slutar ca 6 på morgonen och när vi kommer hem brukar vi vara rätt trötta och upprymda på samma gång. 

När vi kom hem åt vi lite frukost och Jesper skulle precis lägga sig och jag skulle kolla på en serie. Då ställer sig Jesper bakom mig och säger

-Älskling, Jag glömde en sak.

Varpå jag frågar trött och lite lamt... - jaha, ojdå! Vad glömde du?

Jag fortsatte -men om vi ringer biografen imorgon så får du säkert tillbaks det...

Då säger Jesper 

- Nej, jag skulle GÖRA en sak inatt när vi var på bion... men jag glömde det då, så jag gör det nu istället.

Då hajjade jag till.

Jag visste att vi hade ringarna med oss till Lund och att Jesper skulle fria. Men jag visste ju inte alls NÄR, HUR eller VART han skulle fria.

Jag blev genast superpigg och glad, pausade avsnittet på datorn och vände mig om mot Jesper.

Sen gick han ner på ett knä, tog fram asken med ringen och frågade om jag ville gifta mig med honom!

Gissa om jag blev glad!!! Woo-hoo!

Äntligen tänkte jag och

-Ja! Absolut! Det klart jag vill! nästan skrek jag. 

Så skulle Jesper trä på ringen på mitt finger, men jag skakade så mycket om händerna, att jag fick hjälpa till.  Antagligen skakade jag för att jag var så glad och lycklig men kanske lite för att vi vart vakna hela natten. Till slut så satt ringen på fingret och jag fick sätta på Jespers ring på hans finger.

Så var vi nu äntligen förlovade och vi var båda jätteglada, och jättetrötta och somnade och sov som ett par stockar. (eller vedträn kanske...)

                                   

När vi vaknade igen på Lucia, någon gång på eftermiddagen så gick vi till Coop och köpte hem ekologisk lite tjusigare cider, kex och en mögelost och myste framför några avsnitt utav vår gemensamma serie, "big bang theory"...  

Snipp snapp snut... Så började nästa kapitel i vårt liv tillsammans.

💍💖💍

 

Bilden är från vår första sommar tillsammans i Järvsö, "Butta" tog bilden när vi plockade blommor till midsommarstången. Han fick iden och sa till oss hur vi skulle stå. - vem kunde anat.... :)