14 December 2019 Karin & Patrick
Han & Hon blev Vi

Så som hon minns det:

Vi träffades på ett uteställe i Linköping natten mellan 13-14 december. Jag hade varit på julfest med jobbet. Mina vänner Petra, Josephine och Emma övertalade mig att följa med dem vidare ut efter festen. Jag var osäker, min pappa var barnvakt åt sonen Samuel och jag hade planerat att köra hem efter middagen. Men efter att ha konfererat med vännerna och pappa Weine så beslutade jag mig för att fånga tillfället och hänga med vännerna.

Väl ute möttes jag upp av fler vänner och tillsammans ägde vi dansgolvet... eller känslan var ungefär så i alla fall... Och plötsligt, mitt bland alla fulla människor, discorök, hög musik och blinkande lampor så stod HAN!!! Vill minnas att det blev ett rosa skimmer i lokalen och att musiken tystnade men detta har inte blivit bekräftat och är nog mer en efterkonstrukion.

Men det var som en scen ur en mindre bra amerikans film. Plötsligt var det bara vi där, allt annat försvann. Vi gick båda fram till varandra men visste väl inte riktigt vad vi ville, Patrick dansar inte ens så han var nog än mer vilsen och förvirrad än jag.

Vi tog oss bort från dansgolvet och ställde oss lite tafatta vid en bardisk, ingen av oss ville ha något att dricka och vi var i en miljö där småprat inte gjorde sig bra. Så vi stod mest och tittade på varandra.

Jag blev även lite fundersam gällande vem den här Patrick egentligen var. Flera personer kom nämligen fram och hälsade på honom med fraser som "kul att se dig, du har varit borta länge nu, hur länge stannar du i Sverige, vart ska du åka härnäst..." Var han någon form av kändis eller vad handlade detta om?!

Frågorna var många... Jag kände, trots den mycket snygga och trevliga killen, ett behova av att få umgås med mina vänner när jag för en gång skull var ute. Tillfällena är inte lika frekventa när man är småbarnsmamma.

Jag förklarade läget, att om Patrick på riktig var intresserad så kunde han ringa någon dag i veckan som kom, han får mitt nummer och sedan går jag.

Dagen efter ringer han. Vi bestämmer oss för att ses redan nästa dag på en fika hemma hos mig. Sedan dess har vi inte släppt varandra... Vi visste att ögonblicket som infann sig på dansgolvet var menat för oss och att här hos varandra skulle vi stanna.

 

Så som han minns det:

Var på krogen, drack öl, det gick bra. smile