06 Oktober 2012 Nina & Axel
Löpande info

Välkomna till vår bröllopshemsida!

 

 Första gången Axel sa

Här kommer löpande information att komma upp gällande bröllopet så tänk på att gå in med jämna mellanrum så att ni inte missar något.

Busstider!!!

Bussen går utanför Domkyrkan i Lund klockan 15.00 för att sedan köra vidare till Malmö och hämta upp er som åker från Malmö framför Bishop Arms (Gustav Adolfs Torg) klockan 15.30

Obs! Var på plats några minuter innan avgång!

 

Mat, kvällen innan

Vi har ändrat ställe som vi ska gå uit och äta på till Plockepinn. www.plockepinn.se Här finns tapasrätter med inspiration från hela världen med priser mellan 5-65kr.

 

Transport

Vi kommer att anordna buss till och från kyrkan till självkostnadspris av 120kr/ person. Bussen kommer att hämta upp i Malmö och Lund för att sedan köra raka vägen till kyrkan. På tillbakavägen kommer bussen lämna av vid festlokalen. För att veta hur stor buss som kommer att behövas är det viktigt att ni OSA:r i tid. Tänk på att anmälan till bussen är bindande. Rekommenderas varmt. OBS! Underhållning utlovas.

Bussen avgår ifrån Domkyrkan i Lund kl 1500 och ifrån Gustaf Adolfs torg (vid Bishops Arms) i Malmö kl 1530.

Bussavgiften ska sättas in på kontonummer 666 210 438 (clearingnummer 6759, Handelsbanken) senast samma datum som sista dag för att OSA:a. Skriv gärna namn i meddelandefältet. Vid fler än en person skriv de första bokstäverna i namnen på ett förståligt sätt. När betalningen är gjord får ni väldigt gärna skicka ett mail till robin.wiklof@gmail.com och meddela att ni betalat.

 

Middag tillsammans kvällen innan

Vi tänkte att det kunde vara trevligt att gå ut och äta middag tillsammans kvällen innan bröllopet. Vi tänkte oss vårt favoritställe Bastard. De har en meny som de tar 390kr/ pers och då är det ordentligt med mat (dryck tillkommer). Det blir snabbt fullbokat så om ni är intresserade skulle vi uppskatta om ni hörde av er till värdparet senast 6/9 så att vi kan boka bord.Eventuell ändring! I veckan vet vi hur stort intresset för att gå ut och äta är...Eventuellt kommer vi att byta restaurang till ett lite mer ekonomiskt, dock bra, alternativ.

Ris och dylikt

Är det så att ni vill kasta något på oss (helst inte stenar, ruttna frukter/ grönsaker och liknande) går detta bra. Vi har blivit informerade att ris INTE är skadligt för fåglar så det går oxå bra. Redskap och tillhyggen( dvs det ni vill kasta på oss) medtages själv =)

 

Musik

På Ninas spotify ligger det en lista som heter Le W. Denna lista är då spellistan till bröllopet som vi gärna ser att ni lägger till låtar på.

 

Tips på köp av kläder och REA

Inköp av kläder för er som letar kläder rekommenderar vi bröllopsbutikerna.

De flesta butikerna har ordentlig rea nu vilket kan bli prisvärt :)

Frågor

Har ni frågor var inte blyga utan kontakta det underbara värdparet. Deras kontaktuppgifter tillsammans med toastmadames finns under fliken "Kontakt"

 Barn

Barn är välkomna till vigseln, men vi ser gärna att de stannar hemma under festen. (Vi lovar att ta igen festligheterna med dem vid ett annat tillfälle)Undantag är spädbarn. Det kommer finnas ett speciellt rum avsett för ammande där man även kan ställa barnvagn.

Sittplatser och dansvänliga skor

Temat är alltså cocktailparty och fest. Detta innebär att att sittplatser med bord kommer att vara begränsade och främst avsedda för generationen med mer livserfarenhet.

För oss andra kommer det att finnas ståbord men även stolar utplacerade. Då vi ämnar att dansa så mycket som möjligt vill vi tipsa er om att ta med ett par dansvänliga skor så ni kan slå klackarna i taket!

Angående etikett och smoking

Det har kommit på tal vid några tillfällen att smoking vid kyrkobröllop/ bröllop inte är etikettenligt.

Då vi tycker det är trevligt med vett och etikett har vi, innan vi bestämde klädkod, konsulterat Magdalena Ribbings bok "Nya stora etikettboken" där hon skriver att det numera är helt acceptabelt om det är en eftermiddagevigsel.  Så med andra ord, det är fritt fram med smoking på bröllopet =)