Logo

Bröllopsresan

Att boka smekmånaden

3 sätt att boka smekmånaden

Att planera er smekmånad är både roligt och en viktig del i bröllopsplanerandet eftersom den första resan som nygifta ofta är tänkt att bli något utöver det vanliga i kärlekens tecken.Sätt er ner och fundera på hur ni vill ha er smekmånad, vad ni drömmer om, vart ni vill åka. Det finns inget som säger att en vistelse på en paradisö som Mauritius är mer romantisk än en fjällvandring i vacker natur i Sverige eller en båtluff i Grekland. Allt beror på era gemensamma önskemål, vilken tid på året ni reser och det resmål ni väljer. Leta på nätet, läs i reseforum, titta i kataloger, glöm inte att fråga vänner och bekanta om deras erfarenheter, läs researtiklar osv för att få tips.

Den klassiska smekmånaden går till en exotisk ö där Maldiverna, Seychellerna och Bali är exempel på populära platser med kritvita stränder och sagolika solnedgångar. Undersökningar visar också att drömresemålet för smekmånaden fortfarande går till en vistelse på en solig ö på andra sidan jordklotet. Reserarrangörerna har dessutom ofta speciella resepaket och service för smekmånadspar till dessa mer exklusiva resmål som gör det lättare att hitta och boka sin drömresa hit.

Reser ni på sommaren då de exotiska destinationerna ofta har lågsäsong finns det mycket att välja på i Europa, från strandliv till romantiska bergbyar och lyxiga resorts. Några romantiska destinationer i Europa är Paris, Venedig, Rom och varför inte Mallorca som är en ö med härlig atmosfär och charm, som gjort för svärmeri.

Checklista när ni planerar

Det är viktigt att ni båda är överens och vill resa till just det resmål ni väljer.

Tänk igenom vilka huvudingredienser er resa ska innehålla.

Begränsad budget – välj mellan en kortare lyxig resa eller en längre enklare.

Boka tidigt, då är det större chans att få bästa pris.

Vill ni ha lugn och ro, välj ett barnfritt hotell.

Vill ni ha ett hotellrum med dubbelsäng istället för två enkelsängar så säg till redan vid bokningen.

Berätta att det är er smekmånad, ofta får ni då lite extra uppvaktning och service både på flyget och hotellet. Många hotell har dessutom specialiserat sig på att ta hand om smekmånadspar, fråga din researrangör efter sådana.

Pass och biljett måste ha samma efternamn.

Sist men inte minst, njut på er resa.

3 sätt att boka:

1. SKRÄDDARSY EGEN RESA PÅ NÄTET

Fördelar: Priset blir oftast lägre. Lätt att göra sökningar och få en överblick.
Nackdelar: Viss osäkerhet kan finnas kring betalning och vad man bokat. Bilderna kanske inte alltid stämmer med verkligheten. Ingen att fråga om råd.

2. CHARTER

Fördelar: Praktiskt för den som inte vill fixa arrangemanget själv. Enkelt att få information om hotell etc. Prisvärt då allt ingår, inga oförutsedda kostnader.
Nackdelar: Resan känns inte så speciell, ej unik. Destinationer och antal dagar går ej att själv variera.

3. LYXIG RESEBYRÅ

Fördelar: Kunnig personal borgar för en resa som lever upp till era förväntningar.
Nackdelar: Priset kan bli högt.


Hitta din smekmånadsarrangör här