Logo

Bröllopsfesten

64 sätt att underhålla bröllopsgäster

64 fantastiska sätt att underhålla dina bröllopsgäster

Se till att din bröllopsfest lyfter till högre nivåer med rolig och spännande underhållning. Här får du 64 idéer hur du får dina gäster att trivas något alldeles extra på din stora dag.

Fotohörna

Att ha med en fotohörna / fotobås är inte bara en källa till många skratt bland dina bröllopsgäster, den ger dig och dina gäster oförglömliga minnesbilder för livet.

Spådam

Vem vill inte veta mer om framtiden? Låt en spådam tyda sträcken i dina gästers händer eller läsa spådomar i Tarotkort.

Sporttävlingar

På en varm sommarbröllopsdag passar det alldeles utmärkt med utelekar. Brännboll, frisbee, säckhoppstävlingar och ägg- och skedtävling är alla utmärkta alternativ.

Dans

Levande musik och dans är en oslagbar kombination. Om du är en tangofantast, hyr in en tangolärare som lär dina bröllopsgäster att ta latinska danssteg på dansgolvet.

Eldslukare

En eldslukare kommer definitivt att höja temperaturen på din bröllopsfest. Dina gäster kommer att gapa av förvåning.

Cirkusartister och akrobater

En annan aktivitet med garanterad wow-faktor är en cirkusartist som visar upp sina konster och talanger och erbjuda många skratt. En akrobat kan visa upp halsbrytande hopp och trick.

Limbo

Det här är en enkel och kul tävling som lockar fram många glada skratt. Skaffa fram ett skaft eller en stång och låt dina gäster krypa under den. Hela tiden sänker man ribban och den som vinner är den person som lyckas att hala sig under utan att vidröra gräset.

Glitterbar

Gillar du glitter, silver och guld? Ja, då ska du definitivt ha en glitterbar. En glitterbar är en inte en vanlig bar där du kan beställa drinkar och öl, utan en plats där du får glitter dekorerat i ansiktet. Efter det är det dansgolvet under discokulan som gäller.

Casino

Låt glittret och glamouren i Las Vegas förgylla din bröllopsfest och låt dina gäster spela Blackjack och poker. Spela dock inte med pengar utan med polletter istället. Låt en croupier hantera spelandet.

Minigolf

Utmana dig själv och dina bröllopsgäster med ett parti minigolf. Hyr minigolfbanan och visa upp dina talanger.

Fyrverkeri

Om du ska skapa ett oförglömligt bröllop ska du satsa på fyrverkerier. Det finns inte ett mer effektivt sätt att avsluta bröllopsfesten på med ett sprakande och ståtligt fyrverkeri.

Hopptorn

Det är lätt att tro att hopptorn är enbart för barn men de är superkul även för vuxna. Hyr ett hopptorn och låt din gäster hoppa loss och ta samtidigt roliga foto på dom.

Säckpipsblåsare

Har du en särskild vurm för Skottland? Låt en säckpipsblåsare spela toner ut över din bröllopsfest från det skotska höglandet. Det är en garanterat oförglömlig upplevelse.

Ansiktsmålning

Om du har barn med på ditt bröllop kan ansiktsmålning passa bra. Det finns faktiskt en hel del vuxna som även vill få sina ansikten prydda med färg. Snart kommer du se fjärilar, Spider man och tigrar gå runt på din fest.

Lekhörna

De små gästerna måste få ha roliga aktiviteter att ägna sig åt mellan maträtterna och talen. Skapa en trevlig och mysig hörna med bord och mysiga kuddar och fyll på med kritor, block och vattenfärger.

Jenga

Jenga är ett roligt spel med enkla regler. Låt dina bröllopsgäster gå loss bland träblocken. Full koncentration är en förutsättning för att vinna denna tävling.

Skriv en hälsning till brudparet

På ett bord lägger du tomma kort som du vill att dina gäster ska skriva en hälsning på till brudparet. Det kan vara snälla lyckönskningar och kloka ord. Det är mycket roligt och emotionellt att läsa korten efter att bröllopsfesten har slutat.

Skattjakt

En barnsligt kul lek som passar både stora och små bröllopsgäster. Rita en karta och göm en skatt på hemligt ställe, och locka sedan iväg skattletarna.

Sällskapsspel

På nätet finns en uppsjö av roliga spel och leksaker. Studsbollar, hoppbollar och spel som Fyra i rad är trevliga aktiviteter som inbjuder till lek och skratt.

Ankrace

Om det finns en å, en sjö eller en pool där du ska ha din bröllopsfest är det klassiska ankracet en given succé. Köp in mängder med gula ankor och låt sedan dina gäster tävla om förstaplatsen.

Frågelek om brudparet

Det här är en garanterad isbrytare. Tryck upp kort med frågor som rör brudparet som gästerna läser upp under bröllopsmiddagen. Alla försöker att hitta på ett svar som stämmer överens med verkligheten.

Gungor

Om du har ett trädgårdsbröllop är gungor en given framgång för att få igång dina gäster. Sätt upp gungor, på ett säkert sätt så att ingen trillar ner, och låt dina gäster få svinga sig fram och tillbaka.

Yoga

En yogasession är det perfekta sättet att starta en bröllopsdag på. Hyr en instruktör och hitta en lugn plats för en session för dig och dina gäster. Ni kommer alla känna er avspända och redo inför bröllopsdagen.

Trollkar

lMagiska konster är ett av de bästa sätten att skapa stämning på. Boka en magiker för din fest och låt dina gäster få förlora sig i korttrick och andra spännande och magiska konster.

Båttur

Båtturer passar i Sverige med alla våra sjöar, älvar och havskuster. Åk båt till festen eller bjud dina gäster på en båtfärd före eller efter själva bröllopsdagen. Mingla, ät goda tilltugg och njut av utsikten. En perfekt aktivitet under ditt bröllop.

Dagen-efter-kit

När bröllopsfesten börjar lida mot sitt slut och solen börjar resa sig över horisonten är det dags att presentera dagen-efter-kitet för dina gäster. Fyll i förväg eleganta necessärer med en vattenflaska, några huvudvärkstabletter, bars, tuggummi, miniflaska med schampoo, deodorant och annat smått och gott. Detta överlevnadskit är mycket efterlängtat och uppskattat av hårt festande bröllopsgäster.

Tivoli

Kanske låter det som en omöjlig dröm men när det kommer till bröllop är inget ouppnåeligt. Om du är en tivolifantast, hyr ett tivoli komplett med karuseller och sockervaddsstånd och roa dina gäster in på småtimmarna.

Sightseeing

Kommer dina gäster från en annan del av Sverige eller från utlandet? Vill du visa upp din stad eller landsände? Hyr ren turistbuss med chaufför och ta med dina bröllopsgäster på sight seeing. Planera för lunch och pauser och välj ut ett par exceptionella ställen att besöka.

Konfettikanoner

Konfettikanoner är en enkel och rolig tempohöjare på bröllop. Köp in ett par lådor och låt gästerna gå loss med att skapa konfettiregn.

Par-quiz

Ta reda på hur mycket du vet om din nya man eller hustru. Gästerna ställer frågor om vartannat till dig och din livskamrat och ni svarar det ni tror stämmer in på varandra.Tillfälliga tatueringarTatueringar som går att tvätta bort är roligt. Köp tatueringar som passar ditt bröllopstema och ge dina bröllopsgäster ett fint, om än ett temporärt minne.

Måla tavlor

Köp in canvastavlor, färgtuber och penslar. Låt sedan bröllopsgästerna måla tavlor till brudparet. Tavlorna blir fina minnen att spara och att glädjas åt. Om du vill ta det ett steg extra, hyr en konstnär som lär ut ett par tricks om målning.

Koreograferad bröllopsvals

Ge bröllopsgästerna en chock och riv av en bruddans som inte är av denna världen. Träna hos en danskoreograf inför bröllopet och våga välja en dans som inte är den traditionella brudvalsen. Det kommer att inspirera dina gäster att våga dansa under bröllopsfesten.

Fotoshow

Montera upp skärmar på väggen i festlokalen och visa foton från era tidigare liv, som skolavslutningar, resor, familjemiddagar och mycket mer.

Ta med din hund på bröllopet

Oavsett om din hund är med för att du vill krama den under dagen eller att den ska bära era vigselringar uppför altaret, är sällskapsdjur alltid gulliga att ha med. Förutsatt att inte någon är allergisk eller hundrädd förstås.

Datingförslag

Be dina bröllopsgäster om deras bästa tips på hur du och din partner ska fira era kommande bröllopsdagar. Du kommer inte att få problem med att hitta på saker efter denna aktivitet.

Gästbok

Lägg fram en fin gästbok som bröllopsgästerna kan skriva en hälsning i. Se också till att en fungerande penna finns på plats bredvid gästboken. Uppmuntra till att man skriver en hälsning och inte enbart sitt namn.

Stå-upp-komiker

En stå-upp-komiker kommer att riva ner skrattsalvor i parti och minut. Välj ut någon som du gillar och prata igenom i förväg vad komikern ska ta fasta på. Avslöja några härliga detaljer som han eller hon kan underhålla med på festen.

Hela bröllopsfesten bakar

Om du är en bakfantast och gillar bakelser, be dina gäster att ta med en liten bakelse. Under bröllopsdagen har ni en tävling och väljer då ut den finaste bakelsen.

Fotoutmaning

Be dina gäster att ta fina foton av varandra under bröllopsdagen som de sedan ger till brudparet. Det ger dig fler foton att njuta av efteråt som är personliga och roliga.

Bröllopspoesi

Skriv en dikt enbart för ditt bröllop som du eller någon annan läser upp under vigseln eller bröllopsfesten. Om du inte har talang för att skriva finns det kanske någon poet i din närhet som vet hur kärlekens ord kan sägas.

Hyr en tecknare

Ge dina gäster en underbar minnesgåva. Låt en tecknare skissa av dina gäster som får porträttet som en gåva efteråt.

Piñata

Piñata är en färgglad figur som ofta innehåller presenter och godis och som man hänger upp i taket eller i ett träd. Gästerna tar på sig ögonbindlar och försöker slå sönder piñatan för att få tag på innehållet.

En egen bröllopstidning

Skapa ditt eget nummer som dina gäster kan läsa när det uppstår lite väntetider. Fyll ett par sidor med bilder och texter om ert gemensamma liv eller annan rolig information om er eller om bröllopsdagen.

Afternoon tea

Om du ska ha ett engelskt garden partybröllop är ju afternoon tea helt rätt att satsa på. Duka upp med nybakade scones, vispad grädde och flera olika marmelader och tesorter.

Hemmagjord glass

På ett sommarbröllop blir man ofta varm och törstig. Ta fram glassar i många olika smaker. Servera i coupeglas och strut.

Foodtruck

Se till att det hela tiden finns något att äta under bröllopsdagen. Hyr en foodtruck med hamburgare, thaimat eller pizza.

Nattamat

Att lägga sig hungrig är inte kul. När dagen börjar gry, se till att det finns varmkorv, nachos, popcorn, choklad och mycket mer för att fylla på energidepåerna med.

Våfflor

Att bjuda på våfflor är alltid uppskattat och ingen riskerar att gå hungrig. Alla gäster har kanske inte hunnit med att äta frukost och då gör ett våffelstånd med nygräddade våfflor susen.

Popcorn

Ett väldigt enkelt sätt att ge barnen ett snacks under dagen. Fyll skålar med popcorn och ställ ut.ChokladfontänDet här är en dröm för chokladälskare. Ett fritt flöde av choklad att ta av är en ren och skär ljuvlighet.

Varma drycker

På vinterbröllopet passar varma och rykande drycker som varm choklad och Irish coffee.Whiskey och cigarrerVi minns Don Drapers whiskey och cigarrer och ibland kan ett uns av dekadens göra sig även på bröllop. Då gärna utomhus i den ljumma kvällen.

Bubbelbar

Om du är en person som älskar bubbel i alla former passar en bubbelbar utmärkt. Fyll på med prosecco, champagne och kolsyrade drycker.

Grillade marshmallows

Vinterbröllopets rytande eldar passar bra till att grilla marshmallows och äpplen. Gott och enkelt.MunkväggFäst munkar på en pappersvägg om du älskar sådana. Välj munkar i olika smaker och färger.

Godisbuffé

På bröllop passar godsaker i alla former perfekt. Köp fina skålar i olika färger och former och ös på med favoritgodiset.

Champagnetorn

Är det något som gör sig på foto är det champagnetorn. Bygg ett torn av glas och häll på med champagne uppifrån och ned. En garanterad tempohöjare. Bygg ett champagnetorn.

Sjungande servitörer

Finns det något mer effektfullt än servitörer som sjunger när de serverar eller bryter ut i á cappella under desserten?

DJ

En DJ är en förutsättning för att få igång dansgolvet.

Liveband

Komplettera discodansen med ett liveband som spelar dina favoritlåtar.

Solosång

Om du inte har en solist i bekantskapskretsen så boka en sångfågel. Det gör mycket för stämningen att lyssna på kärlekssånger.

Karaoke

Om du och dina gäster vill sjunga, ja då är karaoke perfekt för det.

Gästernas spellista

Kolla av med gästerna före bröllopet vad för låtar de vill dansa till. Sätt ihop en spellista utifrån deras smak och önskemål.