TEXT TINA GUSTAFSSON & MAX BJÖRKLUND FOTO MARTIN GUSTAFSSON |
5 drinkar till bröllopsfesten |
2012 fyllde tidningen BröllopsGuiden 10 år och vår sajt 15 år! Vi bad därför Björk Bar & Grill (som ligger i Courtyard by Marriott Stockholm) och deras eminenta bartender Max Björklund att skapa en jubileumsdrink samt fyra andra svalkande drinkar perfekta till bröllopsfesten. |
![]() PINK BRIDE - JUBILEUMSDRINK!PRE DINNER (fördrink)
2 cl Beefeater Gin
2 cl Martini Bianco 2 cl citronjuice 2 cl jordgubbspuré 1 cl sockerlag 7 cl Mumm Cordon Rouge ½ jordgubbe
”Bubblande rosa lyx, perfekt att avnjuta i solskenet”
|
När du gör drinken i barSkaka Beefeater, Martini Bianco, citronjuice, jordgubbspuré och sockerlag. Sila i champagneglas, skikta Mumm med barsked. Garnera med ½ jordgubbe.När du gör fler drinkar i förväg utan barBlanda Beefeater Gin, Martini Bianco, citronjuice, jordgubbspuré och sockerlag i en kanna. Ställ kallt. Servera i champagneglas ca 9 cl, fyll upp med Mumm. Garnera med ½ jordgubbe. |
![]() ELDERFLOWER LADYPRE DINNER (fördrink)
2 cl Beefeater Gin
2 cl St Germain fläder likör 4 cl färskpressad citronjuice 1-2 cl sockerlag 1 rött cocktailbär 1 citronkvart Kub is
”En fräsch drink med svalkande känsla av sol och värme”
|
När du gör drinken i barSkakas med mycket is, silas över ett kylt cocktailglas. Garneras med citronkvart och rött cocktailbär.När du gör fler drinkar i förväg utan barBlanda Gin, fläderlikör, citron och sockerlag i en kanna (smaka av med extra sockerlag efter smak), låt stå kallt i kyl. Förbered cocktailglas på bricka med citronkvart på kanten och rött cocktailbär i botten på glaset, ställ in i kyl tills det skall serveras. Häll upp ca 10 cl (1 dl) per glas och servera kallt. |
![]() SENSESDRINK
2 cl Ballentines Whisky
2 cl St Germain Fläderlikör 3 cl färskpressad citronjuice 3 cl sockerlag 6 tunna skivor ingefära 1 tsk äggvita 4 droppar Lagavullin 16y Kub is
”En drink som är skapad för att väcka dina sinnen med en chock, för att avslutas med lena toner av njutning”
|
När du gör drinken i barMuddla (se förklaring längst ner på sidan) ingefäran med citronjuicen, fyll på med Famouse, St Germain, sockerlag och äggvita. Skaka, sila upp i highballglas på ny is, floata (se förklaring längst ner på sidan) Lagavullin 16y och dra lite på glaskanten. Garnera med ingefära.När du gör fler drinkar i förväg utan barBlanda Ballentines Whisky, fläderlikör, citronjuice, sockerlag och ingefära i en kanna, ställ kallt (beroende på hur länge det kommer att stå kylt så vänta med ingefäran till en timme innan servering). Till servering: Sila över drinken i en ny kanna. Tillsätt äggvita och vispa upp ett skum. Servera i ett drinkglas med is ca 10 cl (1 dl), fukta en servett med Lagavullin 16y och stryk på glaskanten. Garneras med en skiva ingefära på glaskanten. |
![]() BJÖRKLUNDENAFTER DINNER (efter maten)
2 cl Absolut Vodka
2 cl Midori 4 cl tranbärsjuice "Spets" av vattenmelon
”Se upp så att du inte dricker för många av denna saftiga drink”
|
När du gör drinken i barSkaka ingredienserna. Sila över kylt cocktailglas. Garnera med en vattenmelonskiva.När du gör fler drinkar i förväg utan barBlanda Absolut Vodka, Midori och tranbärsjuice i en kanna, ställ kallt. Garnera cocktailglas med vattenmelonsskiva på bricka och ställ kallt. Serveras direkt i cocktailglaset ca 8 cl. |
![]() RUSTY ROOMAFTER DINNER (efter maten)
4 cl Jameson Irish Whiskey
5 tsk rårösocker 5 cl färskpressad limejuice 8 röda vindruvor Krossad is
”Syndigt god tappning på en klassisk Caipirinha”
|
När du gör drinken i barMuddla (se förklaring längst ner på sidan) vindruvor och råsocker i ett tumblerglas, pressa lime direkt över. Tillsätt Jameson. Fyll med krossad is, rör om, fyll med mer is. Garnera med en limekvart och ½ vindruva.När du gör fler drinkar i förväg utan barKrossa vindruvorna i en kanna, tillsätt råsocker, limejuice och Jameson, rör om. Låt stå kallt. Servering: Fyll ett whiskyglas med krossad is, häll drinken över isen ca 10 cl (1dl), garnera med limekvart och ½ vindruva. |
|
![]() |
Fler drinktips
Linda: Ja, det har du absolut rätt i! Jag ser alltid till att det även finns goda alkoholfria drycker på fester och bjudningar. Här är ett recept på en alkofri Cosmopolitan:
10 cl tranbärsjuice,
10 cl Sprite/fruktsoda eller 7Up,
1 cl apelsinjuice, färskpressad,
is.
Blanda alltsammans i ett högt, väl kylt glas och dekorera gärna med en apelsinskiva.
Christina BröllopsGuiden
2013-02-21
Anmäl
|