Logo

Bröllopsfesten

Istället för tårta: Ost


Istället för bröllopstårt - Osttårta

En vacker osttårta är ett bra alternativ till traditionell bröllopstårta. Med läcker dekoration och goda drycker till blir det en riktig festhöjare! Här har vi raddat upp några punketer varför en ostbuffé är det ultimata valet för ditt bröllop:

- Med en ostbuffé kan du bjuda på en variation av ostar som alla gillar. Från milda och krämiga till starka och kryddiga.

- Perfekt för mingel: Det skapar en interaktiv och social atmosfär som uppmuntrar till mingel och samtal.

- En vackert presenterad ostbuffé som i en osttårta utstrålar en känsla av elegans!

- Minnesvärd upplevelse: Att välja en ostbuffé istället för en bröllopstårta gör ditt bröllop till något unikt och minnesvärt. Det blir en upplevelse som sticker ut och som dina gäster kommer att prata m långt efter att festen är över.

Läckert när ostarna i tårtformen ser olika ut, smakar olika och även har olika storlek.

TIPS! Skriv namnskylt på ostarna! Ostarna bör tas fram minst två timmar innan servering, så att de hinner bli krämiga.

OSTARNA nerifrån och upp i tårtan:

Abondance är en opastöriserad ost gjord på komjölk ifrån Savoy i Frankrike. Endast mjölk från abondancekor, tarentaisekor eller montbéliardekor får användas för att tillverka denna ost. Bäst att dricka till är ett portvin.
Tome de Basque är en klassisk bondost som tillverkas på pastöriserad komjölk från Frankrike. Bäst att dricka till är ett torrt vitt vin typ Albariño de Fefiñanes.
Sbirro är en ost ifrån Biella i närheten av Milano i Italien. Den tillverkas på pastöriserad komjölk. Den är helt handgjord och man lagrar den i en källare där man också lagrar manabreaöl som man sedan tar mäskresterna av och lägger runt osten. Bäst att dricka till är så klart manabreaöl.
Coulommiers ingår i Briefamiljen den tillverkas både på pastöriserad och på opastöriserad komjölk, naturligtvis så är den opastöriserade godare. Osten tillverkas i Coulommiers som ligger i Briedestriktet utanför Paris. Bäst att dricka till denna guldklimp är en torr cider.
Chaourse är en färskost värd namnet. Osten tillverkas i byarna Aube och Yonne som ligger i Champagne och i Bourgogne helst på opastöriserad komjölk. Ett självklart val att dricka är till denna ost är Champagne.