BröllopsGuiden
IDÉ ERIKA LIDÉN & TONE RÖRSETH    STYLING TONE RÖRSETH    ASSISTENT MALIN LIND    FOTO ERIKA LIDÉN
Reportaget kommer från tidningen BröllopsGuiden nr 2-2013.

Istället för bröllopstårta: Ost

En vacker osttårta är ett bra alternativ till traditionell bröllopstårta. Med läcker dekoration och goda drycker till blir det en riktig festhöjare!
Ost på bröllop.
Osttårta dekorerad med frukt och bär. Kvistar av murgröna är tacksamma att använda som dekor, då de håller sig fräscha utan vatten under många timmar. Ostarna kommer från Wijnjas. Ostarna bör tas fram minst två timmar innan servering, men det gör inget om de tas fram 4-5 timmar innan. Se info om alla ostarna längst ner på sidan.
Ostarna står på ett solit ostfat Black Mega ca 1 499 kr från Royal Copenhagen. Fat keramik ca 339 kr, Sthål. Linneduk (175x250) ca 1 456 kr och linneservett ca 135 kr/par, Axlings Linne.
TIPS! Brudparets initialer och bröllopsdatum på champagneglas! Använd bokstavstämpel och tryck på glasen. (Går att köpa på Panduro Hobby.)
Ost på bröllop.
Läckert när ostarna i tårtformen ser olika ut, smakar olika och även har olika storlek.
TIPS! Skriv namnskylt på ostarna. Bredvid kan finnas tips om kombinationer av ost, marmelad, frukt och dryck till. Det ger gästerna en spännande matupplevelse och ett naturligt samtalsämne, mycket skratt och intressanta konversationer!
Ost på bröllop.
En riktig god och krämig ost på ett kex ihop med ett glas vin.
Ost på bröllop.
Tranbär- och russinkexet gifter sig gott med ost. Även små digestivekex passar utmärkt.
Ost på bröllop.
Tillbehör som fikon och päronmarmelad passar gott till. Likaså goda kex, minidigestive och tranbär- och russinkex, från Wijnjas.

OSTARNA nerifrån och upp i tårtan:

Abondance är en opastöriserad ost gjord på komjölk ifrån Savoy i Frankrike. Endast mjölk från abondancekor, tarentaisekor eller montbéliardekor får användas för att tillverka denna ost. Bäst att dricka till är ett portvin.
Tome de Basque är en klassisk bondost som tillverkas på pastöriserad komjölk från Frankrike. Bäst att dricka till är ett torrt vitt vin typ Albariño de Fefiñanes.
Sbirro är en ost ifrån Biella i närheten av Milano i Italien. Den tillverkas på pastöriserad komjölk. Den är helt handgjord och man lagrar den i en källare där man också lagrar manabreaöl som man sedan tar mäskresterna av och lägger runt osten. Bäst att dricka till är så klart manabreaöl.
Coulommiers ingår i Briefamiljen den tillverkas både på pastöriserad och på opastöriserad komjölk, naturligtvis så är den opastöriserade godare. Osten tillverkas i Coulommiers som ligger i Briedestriktet utanför Paris. Bäst att dricka till denna guldklimp är en torr cider.
Chaourse är en färskost värd namnet. Osten tillverkas i byarna Aube och Yonne som ligger i Champagne och i Bourgogne helst på opastöriserad komjölk. Ett självklart val att dricka är till denna ost är Champagne.

Kommentarer

MER BRÖLLOPSSERVICE:

» Alla företag » Bli medlem