BröllopsGuiden
13 mar 2013 20:23       2 svar    2222 klick

Bröllopsfika isf middag, Söker tips och inspiration till "fikat".

ulrikagustav
Antal inlägg: 6
Loggade in: 20 jun 2013
Utloggad

Midsommardagen 2013 (22 juni) kommer vi gifta oss ute. Ifall det blir regn har vi tillåtelse att få hålla till i en byggnad i området. Därefter har vi bjudit in våra gäster till fikabuffé på Folkets Hus som ligger en liten bit därifrån.

Vi tänker baka lite olika sorters gofika. CupCakes, dumlekakor, kladdkakor, tårtor, rosa/rödfärgade sockerkakor med typ vaniljsås-fyllning osv. 

Formarna till bullarna är rosa/röda/vita med hjärtan på, silviriga mazarinformar i hjärtform och strösslet kommer vara små hjärtan i olika smaker och silverkulor, Temafärgerna för oss är alltså röd, silver och vit (lite rosa).

Vi kommer ha en välkomstskål innan vi bjuder in till fikat men utöver det har vi i nuläget inget som "händer" i lokalen. Gästerna kommer få en liten presentask med lite smått och gott i och så kommer vi ha ett bildspel på  vår iPad med bilder på oss. Musik blir en playlist vi valt på Spotify. Gästbok kommer finnas och förmodligen ska vi köpa in en eller flera engångskameror.

Känns på ett sätt så vi vill ha det, min sambo är inte den som gillar att vara i centrum men jag är tvärtom. Tycker det är asroligt att skämta, "skämma ut mig" osv men av respekt för mannen så har vi valt den här linjen.

Eller finns det någon som har tips på eventuella aktiviteter för att piffa upp bröllopsfikat lite? Antalet gäster landar på mellan 50-60 stycken och det kommer finnas några mindre barn med i tvåårsåldern.

Dallas
Antal inlägg: 183
Loggade in: 22 jan 2020
Utloggad
Skrivet 14 mar 2013 09:12

Några förslag är "photo booth" (fotobås i vilken gästerna fotograferas var för sig med vissa utklädningsdetaljer till hands), lekar, sång, tal från nära och kära, tävlingar.

trasan1985
Antal inlägg: 9
Loggade in: 20 mar 2014
Utloggad
Skrivet 19 mar 2013 06:48

Du behöver nog inte oroa dig så mycket för att du, din M2B och era gäster inte har något att göra!
Folk kommer vilja gratta Er, hålla tal, småprata med varandra, gratta Er igen, fika och kolla i sina små presentpåsar. Och VIPS så har hela dagen försvunnit.

 

Var på ett liknande bröllop och timmarna bara sprang iväg..!

 

En rolig grej ni kan ha i nödfall om det blir stelt är en liten quiz/tipsrunda om Er som par som finns uppsatt ute/runt i lokalen.

Du måste vara inloggad för att svara på inlägget!