BröllopsGuiden
17 okt 2014 08:34       1 svar    1940 klick

Tygåtgång, tid och kostnad egen brudklänning

Wohoo
Antal inlägg: 2
Loggade in: 17 okt 2014
Utloggad

 

Jag vill gärna ha en klänning som är helt sydd för mig enligt mina önskemål och har försökt hitta mönster och tygåtgång för en enklare brudklänning för att kunna ha ett hum om hur mycket materialet kommer kosta. Jag kommer inte att sy min klänning själv utan förhoppningsvis kan en i släkten som just nu pluggar till kläddesigner sy den. Problemet är att vi inte har berättat för alla i släkten än så därför har vi inte kunnat fråga henne än hur mycket tyget kostar, vad hon tar för jobbet samt hur lång tid det kommer ta. 
Så är det någon här som kan ge tips på en bra sida om att sy klänning "själv"? Eller hur jag själv kan räkna tygåtgång? Jag vet att det kan vara svårt att ge ungefärligt pris på hur mycket tyget kostar men det jag vill ha är ett glansigt tyg som tex siden eller liknande och att det håller en bra kvalitet så att den inte riskerar att se "konstig" ut. 
Hur lång tid kan det ta för någon som kan sy att sy en enklare klänning? Nu har vi nästan två år på oss, men risken finns ju att om hon syr den nu snart så passar den inte om två år men samtidigt vill jag inte riskera att den inte hinner bli färdig.

Är det någon som vet en bra sömmerska och ungefärliga priser nära Uppsala/Falun/Stockholm? Om hon nu inte har möjlighet att sy. 

 

Det jag vill ha är en enklare klänning utan släp som följer min figur ner till höften och sedan svänger ut lite. Samt att den måste ha axelband för åtminstonne ena axeln för annars kommer den inte sitta uppe Wink

Något liknande det här har jag tänkt mig:

http://www.brollopsklanningar.org/rabatt-enkel-eleganta-prinsessan-stil-axelbandsl%C3%B6s-satin-brudkl%C3%A4nning-billig-p8482.html

http://www.blocket.se/stockholm/Otrolig_snygg_och_charmig_Brudklanning_MK_56635358.htm

http://www.blondyblacky.com/store/brudklanningar?product_id=1166&sort=p.price&order=ASC

Neumphya
Antal inlägg: 1
Loggade in: 15 jan 2015
Utloggad
Skrivet 15 jan 2015 11:52

Hej!

Vet inte om du har fått svar på dina frågor redan men jag kör på ändå!

Jag är hemmaskräddare och har vid ett tillfälle skapat 8 plagg (klänningar mestadels) för en modeshow. Samtliga plaggen tog mig ett år och då studerade jag och arbetade med annat vid sidan om samtidigt. Så beroende på hur mycket övrigt din kontakt har att arbeta med så tar det inte så lång tid och vad jag såg av dina bilder så verkar det inte vara ett alltför stort arbete heller :)

 

Vad gäller kostnaden för tyget så är det olika beroende på vilken butik du köper ifrån. Det bästa vore om du gick in till en butik och frågade personalen där, de brukar ha ett hum om tygåtgången. Sökte lite på google på tygbutiker i Uppsala och hittade Ohlssons tyger. I deras webshop hade de en avdelning för enbart brudklänningstyger. Lägger in länken här:

http://www.ohlssonstyger.se/TriggerShop/Sortiment/Kladtyger/Brudklanningstyger__507.aspx

 

Beroende på hur du vill ha din klänning så tillkommer ett "undertyg"/foder och de priser jag sett kan variera mellan ca 30-70 kr/m.

 

Hoppas du fått hjälp med din fråga^^

Du måste vara inloggad för att svara på inlägget!