Logo

Gäster

Möhippa för olika brudtyper


Tips på möhippa för olika brudtyper

Är din kompis största fasa att springa omkring i ballerinakjol, insmetad i glitter på stan med ett trollspö i högsta hugg säljandes kondomer? Vill du hellre ordna en möhippa som hon tycker är kul och som passar hennes personlighetstyp? Den traditionella möhippan förknippas i dagsläget med förnedring och att göra bort sig så mycket som möjligt. Att kidnappa bruden och supa henne full på slemmiga godisshots och dra med henne på kryssning känns bara tröttsamt. Tjuvkika i vår lista för att styra upp en heldag som passar hennes personlighetstyp.

FOTO//BETHANY PAIGE

För den egenkära

Hon är tjejen med det blankborstade håret, pärlor i öronen, de senaste Jeffrey Campbell skorna och den dyra designerväskan i högsta hugg. En prio för henne är att fortsätta vara snygg även när hon förväntas bjuda lite på sig själv, så gyttjebrottning är inget att rekommendera för henne på möhippan. Att åka på spa känns givet, men varför inte låta henne testa trendig fiskpedikyr, hon sänker fötterna i ett akvarium så äter fiskar upp döda hudceller från fötterna vilket även främjar blodcirkulationen. Eller ansiktsbehandling. Varför inte boka en "personal shopper" åt henne som hjälper henne att välja kläder? Kanske kan ni gå ihop ett gäng och lägga en slant var som hon får shoppa för.

För den kändisbesatta

Internetsök hennes favoritkändis och gör en endags make-over på henne (ja, det är superkul även om man inte är med i en high school film), boka en sminkös som sminkar henne till kändisen och välj ut kläder som kändisen skulle kunnat bära. Låt henne bli plåtad som kändisen på möhippan. Är hennes favvokändis sångerska så styr upp karaoke och ladda playlisten med dennas låtar. Är det en skådespelerska så välj hennes favoritfilm och ha den som tema. Klä ut er till de olika karaktärerna i filmen och spela rollen som dem under hela dagen. Älskar hon t.ex filmen "Breakfast at Tiffany´s" så klä ut henne till Audrey Hepburn, ta med henne till en smyckeshandlare och låt henne välja ut ett smycke. Ha cocktailparty på kvällen.

För den älgskogskranka

Känns sex som ett för vulgärt tema på möhippan? Varför skulle det vara det? Låt henne testa pole dancing, alltså strippdans, som blivit en väldigt populär träningsform på senaste. Förr var det Tupperwarepartyn som gällde, men idag är s.k homepartyn och plastbunkarna är utbytta mot sexleksaker. På de flesta orter i Sverige går det att boka en konsult som kommer hem till er och visar upp olika produkter, och sen tar upp beställningar under diskretion.

För machobruden

Hon är tjejen som alltid misstas för att vara flata, och som inte bangar några utmaningar vare sig det gäller bergsklättring, tackla omkull en biff på fotbollsplanen eller bungy jump. Gillar hon utmaningar? Att boka en tatuerare till er alla ligger i tiden, föreviga dagen med lite bläck. Eller varför inte pröva på något annorlunda på möhippan som wrestling eller roller derby som är en kollisionskurs som utövas på rullskridskor.

För djurälskaren

Tonåren tillbringade hon i stallet och ni tycker i smyg att det är rätt bra att hon funnit en fästman eftersom ni alltid misstänkt att hon ligger i riskzonen för att skaffa 30 katter och ett torp i skogen. Varför inte ringa ett katthem och erbjuda er att volontärarbeta där under en dag? Ni gör samtidigt en insats. Eller köra en weekend på Kolmården som bl.a erbjuder afrikanskt spa, simma med delfiner och klappa vargar. En dag på hästryggen är inte helt fel, varför inte testa turridning på islandshästar, det passar även nybörjaren. Det finns på de flesta orter i Sverige.

För den flummiga

Den här möhippan är nästan lika rolig att ordna till skeptikern som till den flummiga bruden som tänder rökelser, pratar om änglavänner och karma. Ta med henne på aurafotografering, låt henne bli spådd, få sitt personliga horoskop ställt och testa kristallhealing. Att ordna en heldag i new age:ens tecken kan bli hur roligt som helst. Det finns oceaner av saker att testa. Varför inte avsluta med att sova över på ett riktigt spökslott?

För den intima

Är hon bruden som föredrar intimare middagar framför nattklubbar? Minns du tonårens olika tjejspel, "jag har aldrig" och sanning och konkalekar. Ha en heldag där ni bestämmer er för att återuppliva gamla minnen och lära känna varandra. Gör tipsrundor med specifika minnen och se vad hon egentligen minns av sitt hångel med skolans nördigaste kille. På www.apanimitten.se kan du göra nostalgiska spel för dig och dina vänner. Vill ni vara riktigt galna kan ni klä ut er till henne under dagen.

För den panka

Är bruden och ni studenter som lever på nudlar och CSN eller har ni bara inte klirr i kassan så kan ni såklart ha superkul ändå. Vem har sagt att ni behöver åka på spa på möhippan? Skapa ett eget hemmaspa med ansiktsmasker ni googlar fram recepten på, sätt på avslappnande musik och testa olika hemmakurer. Eller ha en temapicknick, bestäm ett tema och baka/packa därefter. Ha ex. spanskt tema med sangria, paella och tapas. Världen är full av härliga parker att hänga i.

Kristina 32 år, om sin möhippa

"Jag förstod att någonting skulle hända eftersom mina vänner bett mig möta dem på ett café och ha med mig tandborste och partykläder. Vi fikade och sedan berättade de att vi skulle på rock-kryssning. Jag fick panik och ville hem eftersom jag var mitt uppe i bröllopsplaneringen. Vi tog båten från Slussen och väl ombord hängde vi mest i hytten och drack drinkar. Alla blev jättefulla och vi gick till baren och dansgolvet. Innan jag la mig tänkte jag spela lite på Jack Vegas-maskinerna där det nästan var folktomt förutom en liten kinesisk man som började ragga på mig på knagglig engelska. Plötsligt tog han mig mellan benen varpå jag gav honom en rak höger och han började skrika på vakter. Folk kom springande och jag sprang panikslagen därifrån och försökte hitta rätt hytt, vilket tog ett tag. På morgonen ville de andra äta frukostbuffé och shoppa taxfree, men jag vågade inte lämna hytten av rädsla för att bli igenkänd och häktad för misshandel så jag skulle missa mitt eget bröllop. Det slutade med att jag knappt vågade gå av båten, men till slut satte jag på mig jättestora glasögon men var superparanoid. Min möhippa kändes inte så lyckad."Vad är egentligen en möhippa? Det är när väninnorna håller en avskedsfest för den blivande bruden, för att poängtera att hon lämnar dagarna som singel bakom sig