BröllopsGuiden

Cabl

« Februari 2020 »
TI ON TO FR
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

POSTAT 2010-07-22 10:24:15

Bröllopsdagen del 3

Limosinen ska köra oss från kyrkan till herrgården med ett kort stopp hemma. Linus måste ha ett ombyte av kläder... Nu öppnar vi champangen, skålar och bara slappnar av. Barnen gillade verkligen att åka limon och nu hittar chauffören med lite hjälp från Hannes. 

Emma höll ett jättebra välkomsttal när vi kommer fram. Efter lite mingel så blir det ett gruppfoto. jag hade bett fotograferna fixa till så alla gäster formade ett hjärta. De trixade fram det bra, tror jag. Väntar med spänning på resultatet. (av alla kort). Nu regnade det inte så vi smet iväg några minuter för att ta några kort meddans vårt värdpar bjöd till bords. Det blev en liten ändring i bordsplaceringen i sista stund men det blev så bra. Jag tror att alla hade det bra. Vi märkte i allfall inget annat.

Vår toastmaster, min älskade bror, tog nu över och höll koll på alla tal och när sångerna skulle sjungas. Han skötte sig otroligt bra och han höll sig borta från alla dumma pinsamheter. Först ut att hålla tal var min otroliga mamma. Jag vet att hon har varit nervös för det och jag har flera gånger sagt att hon absolut inte måste hålla tal. det var ett kort men känslofyllt tal som hon skötte perfekt! Rolf (svärfar) är en van talare. Han var nog lite nervös han med för talet han höll var ett annat än det vi senare fick facit på. Men vad gör det, talet blev lika bra ändå. hannes påminde sin farfar om att han inte fick glömma bort Linus i talet, då han berömt Felix och Hannes för deras fina låtar i kyrkan mm.

Det blev också ett tal från Johans syster. Det kändes extra speciellt och jag vet att Johan uppskattar både att de valde att komma och talet jättemycket.  Min andra bror skulle hålla tal, det oroade mig lite men det borde det inte gjort.  Mina bröder älskar att retas men när det väl gäller så är de världens bästa! Han fick oss att köra sko-leken och det verkade vara uppskattat av våra gäster.

Alla som höll tal till oss gjorde det bra och vi uppskattar dem alla. Vissa blev mer känslosamma, andra mer skämtsamma men vi sätter lika stort värde på dem alla även om jag inte nämner alla här. En av mina barndomskompisar kunde inte vara med på bröllopet men la ner en massa tid på att spela in ett tal till oss och det var jättelyckat.

Efter middagen fick vi en kort stunds paus innan vi skulle dansa vår bröllopsdans. Johan var inte så bekväm med dansen så nu blev han nervös igen. Vi startade vår vals till Cecilia Vennerstens - det vackraste. Sen mitt i dansen så sparkar jag av mig skorna och en tango börjar. Hela dansen fungerade och vi fick till och med till slutet (för första gången)! Jag tror vi imponerade på en hel del då de vet att Johan har lite svårt med takten.

Dags för tårtan och bandet fortsatte spela så alla kunde dansa. Baren öppnade också så nu var festen i full gång. Johan gjorde verkligen sitt bästa att hinna med att dansa med alla. Bugg är nog den enda dans att känner sig bekväm med.  Jag hade planerat en liten överraskning senare på kvällen men också han körde fel. efter lite guidning så kom han på plats och nu var det bara att få alla gäster att komma ut på gräsmattan. Svårast var att få med sig Johan. Han ville bara dansa...

Men när alla var på plats så blev det en helt magisk eldshow. Den går inte att beskriva men han dansade med eldstavar och det var en fantastisk effekt när det nu hunnit bli mörkt. Jag kan verkligen rekomendera det om ni funderar på att ha något speciellt.

fram mot ett-tiden började min energi ta slut och jag kände att det var dags att åka vidare. Johan ville helst stanna till fem så efter lite övertalning så kom vi iväg till den bokade hotellsviten. Johan som inte alls var trött, somnade på vägen dit...

Rummet var jättefint. Levande ljus och blomblad överallt. Champange och en ostbricka med frukt fanns framdukat.  Johans favorit med rummet var bubbelbadet. På förmiddagen satt han nog i det i flera timmar!

Vi vill tacka alla för en fantastisk bröllopsdag och för all hjälp att sätta en guldkant på vår speciella dag.

Nu väntar snart en resa till Turkiet...