BröllopsGuiden

Bride2009

« Mars 2021 »
TI ON TO FR
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

POSTAT 2007-09-21 09:38:17

Ang. brudöverlämning

Jag skrev igår ett inlägg på ett forum ang. en artikel i Aftonbladet. Jag har läst inläggen sen dess och funderat på varför jag tycker som jag tycker. Det visar sig att jag inte ens visste var traditionen kom ifrån. Man lär sig något nytt varje dag.

Själv så var jag på min blivande mans brors bröllop i augusti i England.

För att förklara hela situationen måste jag berätta om hans mor som är ganska beroende av sin man.Hon har alltid jobbat men samtidigt har hon alltid städat, lagat mat och tagit hand om familjen. Nog för att jag vill göra detta men tillsammans med min man. Jag vet också att det finns människor som gör detta dagligen och är självständiga men hans mor är dock inte självständig. Hans mor och jag har aldrig klickat eftersom vi har så olika utgångspunkter på livet.

Tillbaks till bröllopet, min svägerska gick uppför gången med hennes pappa. Hon är väldigt lik familjens mor. Hon jobbar men städar, lagar mat, stryker och passar upp på honom hela tiden. Hon lägger alltid fram hans nystrykta skjorta på morgonen och går upp tidigare för att laga hans frukost. Detta är något som jag inte vill göra. Visst kan jag göra det utav kärlek för min blivande men att förväntas göra det för att jag är hans fru det tycker jag inte.

Det är detta som jag tar ett avstånd från och gör att jag inte vill gå uppför gången med pappa eftersom jag förknippar det så starkt med dessa två kvinnor. När jag läste andras skäl för att dem ville gå uppför gången tillsammans med sin pappa, så förstår jag dem verkligen. Jag insåg bara varför jag egentligen tyckte som jag tyckte, vad mina skäl var för att inte gå uppför gången med pappa.

Det hela är en komplicerad fråga med hans familj och jag vet att jag inte kan förklara hela den situationen men det känns bra att ha funderat på varför jag tycker som jag tycker.