BröllopsGuiden

Fixarfias blogg

« November 2022 »
TI ON TO FR
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

POSTAT 2012-08-06 23:27:34

Äntligen Herr och Fru!

Yeees!!! Vilken dag!

Efter att ha varit i lokalen en sista sväng på förmiddagen blev jag lite sen förstås, men hann i alla fall med det mesta, utom att fixa håret. Slängde upp det i en hästsvans, klädde mig, på med lite make-up och hojtade: -Nu åker jag!

Står vid rådhuset tillsamman med brudparets barn och resterande föräldrar och väntar på brudparet. De anländer i fin cabriolet efter som vädret tillåter det. Några bilder vid ankomsten och sen in i rådhuset för själva vigseln. Tal, fotografering, ringväxling och puss! Ja, så var de äkta makar då. Stort Grattis från oss som var där! Efter vigseln åkte vi till en restaurang och åt en god middag tillsammans, innan brudparet åkte iväg för lite fotografering medan vi andra skyndade till festlokalen för att ta emot resten av bröllopsgästerna och förbereda för resten av kvällen.

När brudparet kom blev det riskastning och välkomstdrink! Skål för brudparet!!

Kvällen startade med lite kvällsvickning, en buffé av kallskuret med tillbehör. Under tiden varvades sång och tal. Mellan maten och kaffet fanns tid för tipspromenad och korsord för den som ville. Fotografering av gästerna var önskemål från brudparet och fotografen blixtrade både här och där. Kaffe och jättefin bröllopstårta kom till slut på bordet och kunde avnjutas under det att sång och tal fortsatte. (Värdinnan pustar ut, än så länge funkar tidschemat).

Under tiden som brudparet öppnar presenter, dukas fika bordet om för tilltugg i form av alla tänkbara former av snacks, att njutas tillsammans med drinkarna från baren. Innan baren öppnas och gästerna skingras, har bruden en överraskning till sin man. Hon har spelat in en skiva under möhippan (genom eld och vatten, heter den så? med Sarek) som hon nu vill ska spelas upp. Låten river ner applåder och handklappar, hon sjunger så bra. Av hela sitt hjärta.

En del av borden dukas av och plockas bort för att bereda plats för den kommande dansen. Lite jäktigt, lite svettigt men det gick ändå snabbt och smidigt. När DJ drar igång musiken är dansgolvet frilagt och nu börjar festen! Dans och sång fyller lokalen. Kanonbra variation på musiken gör att både ung som "gammal" passar på att dansa när man känner för det.  Dansgolver är inte tomt en minut. Nu kan värdinnan också släppa loss. Vilken Fest!!

Trötta efter festen, värkande fötter och lite lagom på "lyset" vandrar vi hemåt, några hundra meter från lokalen, för att försöka sova lite, innan nästa dag tar vid. Städardag. Urk!

Tack för en trevlig, skojig, härlig, let´s-party böllopsdag!

Rosie