BröllopsGuiden

HawaiianDream

« September 2022 »
TI ON TO FR
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

POSTAT 2012-08-07 23:31:17

the more the merrier

Eftersom jag och L ska ha både ett bröllop på Hawaii och i Sverige, var tanken från början att det hawaiianska skulle ha små inslag av svenska grejer men luta mer åt den hawaiianska sidan.
Tanken var att det skulle vara ett lite mindre, mer intimt bröllop. Det var ju ändå inte så många som skulle kunna komma från Sverige!
Men nu börjar anmälningarna rulla in och jag får små överraskningar då och då när kompisar säger att de ska lägga tid och pengar och faktiskt komma! Blir som ett barn som fått tillåtelse att hoppa i vattenpölar och äta godis samtidigt!

L överraskade mig också och sa att han vill ha festhäfte (han vill skriva om alla gästerna) även på hawaii. Och bordsplacering. Det kommer bli ett helt fantastiskt bröllop och mycket större än jag först räknat med but the more the merrier!

POSTAT 2012-07-25 21:45:33

Kramkalas?

Igår var jag förbi frun i mitt fina värdpar och gick igenom lite ideér för vår bröllopsfest. Eftersom många inte kommer kunna fira vår stora dag på Hawaii ska vi även ha en svensk fest här hemma. L har aldrig varit med på en svensk bröllopsfest (även om han varit bjuden till 6 stycken!) och har då gett mig och värdparet lite fria tyglar för att få det så traditionellt som möjligt. Han har ingen aning om vad han gett sig in på, hehe. ;)

Iallafall är det vissa smågrejer man då måste tänka på.
På ett vanligt bröllop med vigsel först och fest sen brukar man ju få krama om brudparet efter vigseln och säga "grattis", "vad fina ni är", "hur går det att kissa med klänningen?", osv, men eftersom vi bara kommer ha en fest så vill vi kunna få in hela den biten på ett enkelt sätt.
Min första idé för vår "entré" var att vi skulle visa en film från vigseln och sen att vi kommer in efter det, men då kommer alla sitta vid sina bord och man kommer kanske inte ens hinna säga hej till alla gäster.
Så nu funderar vi att antingen ha med det vanliga att alla står på rad och välkomnar oss medans vi springer in där, och att vi sen kör "kram-hej-hej-på-dig" innan folk sätter sig. Och då kanske man kan ha filmen körandes i bakgrunden medans folk väntar i kö!! Aahh ljuva känslan när man iallafall har en grund idé som absolut kan funka. Wooop wooooop!

Annars sitter jag och letar inspirationsbilder för allt som har med bröllop att göra samtidigt som jag lyssnar på franska låtar. Ganska roligt eftersom jag inte kan franska alls och aldrig tidigare gillat fransk musik.
Får iallafall hjälp av instagram, pinterest och google att smälta ihop andra drömbröllop till mitt alldeles egna. Läckert!

POSTAT 2012-07-18 21:14:56

Drömtomten

Ibland blir jag knäpp på att som ska planeras för den stora dagen. Tiden rinner iväg och vi har en kilometerlång lista med saker som ska göras. Blir även sjukt stressad av alla som börjar planera och boka och fixa och dona ett år innan det är. Jag kan inte sånt. Jag klarar inte sånt. Speciellt inte när Han är där och jag är här. Då hinns inte tiden med. Och varken han eller jag har stor koll på vad som faktiskt finns på gården där vi ska vara. Och om det nu finns många stolar, hur ser dom då ut? Matchar dom på något sätt? Ska vi ha plast bord eller riktiga? Borde vi hyra tält? Var ska lyktorna hänga? Behöver vi skylta ner till gården så folk hittar? Hur gör vi med maten? 

Då ibland när det går sådär överstyr, tittar jag bara på gården där vi ska vara, suckar av lycka och tänker det blir bra hur det än blir.
Låt oss titta tillsammans.
stället numero uno

*Suck* :)
Erkänn att ni är lite mindre stressade för mig nu?
Men jag lovar SNART är det dags att ta tag i alla dom där småsakerna jag måste kolla upp och verkligen se till att allt blir bokat. Japp. SNART är det dags. Dagen då det ska bestämmas.

POSTAT 2012-07-15 16:23:26

Dancing in the minefields

Detta har varit första lediga helgen efter en månad med bröllop varje lördag.
Känns lite lustigt att jag nu kan säga att jag bara ska på ett bröllop till innan det är min tur. Har varit så många emellan att jag nu börjar känna hur snart det faktiskt är dags!
Fantastiska bröllop på sina egna sätt och jag är peppad att få ihop detaljerna för mitt eget.
Har en hel lista med saker som ska göras men jag är ändå inte speciellt stressad. Tror att hur det än blir kommer dagen bli helt fantastisk. Stress får inte plats i all glädje jag känner :)

Skickar med en låt jag tycker är kanonfin. Om L går med på det skulle jag gärna ha med den på nått hörn ;)


POSTAT 2012-07-08 18:06:02

Klänningen är beställd!!!!

Efter att ha letat en hel del efter "The one" var det bara en som fastnat i mina tankar. En vacker Mori Lee som hade blivit såld men som provades iallafall.
Så i torsdags ringde jag i hopp om att den fortfarande fanns kvar så jag skulle kunna prova den igen och lucky me, det var den!
Dock skulle den hämtas nu i början på veckan så jag var tvungen att komma in på fredagen för att känna på den en gång till.
Sagt och gjort åkte jag dit och innan jag åkte därifrån försökte vi ringa för att se hur lång leveranstid det skulle vara. Har ju inte så lång tid på mig.

Inget svar från agenten så jag skulle få veta lite senare på dagen när hon hade fått tag på dom.
Några timmar senare sitter jag i bilen på väg mot skövde för bröllop när telefonen ringer. Agenten sa att dom kan få den på 6 veckor men de behöver ett beslut samma dag för hon skulle gå på semester och behövde veta innan dess.
30 minuter av tänkande och sen skulle jag höra av mig så efter några panikutbrott och många funderingar senare hade jag iallafall beställt min egen fina bröllopsklänning. Wohoooo!!!
111 dagar tills jag får ha den på mig. Älskar livet!!

POSTAT 2012-06-26 09:12:20

Inbjudningarna

Jag har helt kommit av mig med bröllopsplaneringen. Hinner ingenting känner jag.
I helgen gifter sig min finaste Madeleine och jag har fått äran att vara tärna, så denna veckan är det fullt sjå med det sista för frisyren (köpa hårnålar, spray, blomma etc) och klänningen är inne på uppiffnig. De sista delarna i spexen ska fixas också, sen är jag nästan ledig ;)
Ser fram emot deras dag även om det är mycket just nu!

Iallafall verkar det som att alla fått sina inbjudningar vilket är lugnande. Fick mail av en av mina amerikanvänner som skvallrade om att ett brev hittat hem till hennes postlåda. Nu längtar jag till alla anmälningar men förväntar mig inte många försen slutet av augusti haha! 

POSTAT 2012-06-14 22:01:06

Det här med klänningen...

Nix ingen klänning denna dagen heller. Börjar bli lite orolig för jag är väldigt svart och vit när det kommer till saker jag gillar och inte gillar. Inte mycket pärlor och bling, ganska enkel men häftig på något sätt, helst axelbandslös, gillar inte det där, för mycket av det där... Blir nästan lite trött på mig själv även om jag åt andra sidan tycker det är skönt att jag vet vad jag inte vill ha eftersom jag är ganska sne på vad jag önskar mig.
Åh lilla lilla Sandra. Kommer jakten ha ett lyckligt (och inte alltför dyrt) slut?

Hur många provade ni innan ni hittade eran? Har ni som jag alltför extrema kriterier?

POSTAT 2012-06-14 12:34:29

Bröllopsmaraton och klänningsjakt

Dagarna flyr iväg och senaste tiden har det faktiskt inte varit mitt egna bröllop som tagit min tid utan nu är det planering för kompisars bröllop som fått min uppmärksamhet. I helgen invigs nästa bröllopsmaraton och i fyra veckor framåt är det bröllop varje helg.
En av mina bästa vänner gifter sig om två och en halv vecka så just nu planeras spex, möhippa och tal för fulla muggar. Jätteroligt även om jag oroar mig över min egna planering.
Främst det här med klänning. Ska åka och kolla idag igen och håller tummarna på att jag ska hitta "the one". Börjar dra ihop sig nu!

POSTAT 2012-06-03 19:25:52

Långdistans

I helgen har långdistansen varit sådär extra jobbig. Honolulu kunde lika gärna varit på en annan planet för just nu känns det helt och hållet out of reach.
Nu är det mer än två månader sen vi sågs sist och även om vi pratar på Skype varje dag så gör det nästan ont av att veta hur mycket man missar av oss.
Vi är bjudna på tre bröllop som är inom loppet av lite mer än en månad och jag vill inte behöva gå själv. Jag vill ha han vid min sida. Jag vill kunna krama om honom när vi bråkat. Jag vill mysa framför en film. Jag vill bara kunna sitta och göra ingenting tillsammans.

Näe, just nu kan långdistans slänga sig i väggen för den varan har vi haft och göra med alldeles för mycket.

FÖRSTA SIDAN   < 2 3 4 > SISTA SIDAN (4)