BröllopsGuiden

Sannulis blogg

« December 2023 »
TI ON TO FR
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

POSTAT 2012-11-05 21:35:17

Oväntad kärlek, spännande resor och bröllop i Frankrike

Jag har aldrig tidigare bloggat men i och med att jag annars skriver mycket och har nu något spännande att vänta på så tänkte jag prova på det här... Och vad kan vara roligare än att skriva om sitt eget bröllop? Jag tror att det här blir ett roligt experiment också för att alla bröllopsgäster kommer från olika länder och jag har här i Sverige ingen annan än min sambo att dela alla planer med!

Jag och min sambo studerade teater tillsammans i fyra år och under sista terminen hände något oväntad och vi blev plötsligt kära i varandra! Båda av oss ville ge oss ut till världen och därför slutade allt så att vi satte upp en pjäs och bestämde oss att spela teater runtom Europa. Före det jobbade jag sommaren 2010 i Paris som au pair och efter tre lååååånga månader började jag och min pojkvän vår gemensam turné runt Europa. Detta betydde sex underbara månader, backpacking, couch-surfing, nya människor och 24/7 tillsammans. Efter sex hemlösa månader kände vi dock också att vi ville ha ett hem och bestämde oss att flytta till Sverige.

Första månaderna i Sverige var inte riktigt dans på rosorna pga. ångest med bostadssituationen och en dålig lägenhet men något roligt hände på våren... Vi hade pratat om att vi vill förlova oss i något skede men en vacker morgon då min sambo skulle komma från jobbet (han hade då ett nattjobb) fick jag ett sms och råd att titta under en dvd-spelaren. Under dvd-spelaren fanns en karta som ledde till en skattjakt i Stockholms Gamla stan. Brev efter brev fick jag läsa och leta efter nästa punkten men till sist hamnade jag till Kastellholmen där min sambo väntade. Han spelade gitarr och uppträdde en låt han hade skrivit själv och efter det friade han mig på knä...

Vi bestämde oss tidigt att ha ett litet bröllop utomlands. Eftersom vi ändå ville att alla vänner och släktingar får delta på något sätt så höll vi i stället en stor förlovningsfest till alla nära och kära i Finland på sommaren 2011. Eftersom jag har bott två gånger i Paris (och annars utomlands) och även min sambo hade blivit förtjust i södra Europa så började vi leta efter ett litet slott i Frankrike. Och den hittade vi!! Vi besökte Chateâu du Grand Val på sommaren 2012 och det uppfyllde alla våra drömmar! Dessutom ägs slottet av ett svenskt par vilket gör att det känns lättare att kommunicera och ordna bröllopet.

Så nu har vi bokat slottet (och kapellet som hör till det) till juni 2013! En del är planerat, inbjudningar skickade (så att utländska gästerna skulle kunna få billigare flyg), bröllopsklänningen och skor beställda (vilket kan ännu skapa besvikelser som jag försökt förbereda mig till) och lite allt möjligt påbörjat! Vi planerade ganska mycket på sommaren eftersom jag har mycket med mina studier och min sambo turnerar med en pjäs för tillfället men allt känns nu så spännande och det kommer att bli jätte roligt att fortsätta planera vårt lilla bröllop!