BröllopsGuiden

famlyth

« September 2020 »
TI ON TO FR
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

POSTAT 2007-09-11 16:05:18

Torsdag 6 sep

Vi vaknar efter att ha sovit riktigt gott. Idag är dagen då vi ska åka till Kilafors Herrgård och planera det sista inför vårt bröllop på lördag.

Vi äter en god frukost och packar det sista sakerna som vi ska ha med oss.

Tur att vi har takbox och stor bil. Det var en och annan sak som skulle med och checklistan som vi hade gjort på alla saker var toppen att ha då vi packade.

 

Bilturen ner till Kilafors körde vi över Bollnäs för att stanna och köpa en pläd/filt i neutral färg för att ha under fotograferingen. Kan vara bra att ha för att skydda kläder mm.

 

Vi anlände till herrgården kl. 15:00 och checkade in på vårt hotell rum. Känns härligt att få packa in alla våra fina kläder och saker. Äntligen var vi på plats!

 

Vi pysslade på lite på rummet och klockan rusade och vipps var klockan 16:00. Vi träffade vår Vigselförrättare Maud Kvarnäng i receptionen. Det var första gången som vi träffas och det kändes toppen redan från början. Vi går igenom hela vigselakten och planerar hur vi ska gå och stå. Vi tränade både ute och inne då vädret såg ut att kunna bli dåligt under lördagen. Målet var att hålla vår borgliga vigsel ute, men regnar det så blir det inne i Herrgårdens mycket vackra trappa. Maud var lugn och trygg och det kändes jätte bra inför lördagen.

 

Efter att vi pratat med Maud träffade vi Hovmästaren/Kökschefen Niklas Andersson, för att stämma av det sista inför lördagen. Vi hade gjort checklistor för dukningen, bordsplacering, tidschema mm. till serverings- och kökspersonalen som var uppskattat.

 

Vi åt en mycket god middag på kvällen samt tog en mysig promenad på kvällen i herrgårdens trädgård.

 

I herrgårdens reception upptäckte vi att de hade en tv med ett bildspel som snurrade. En tanke väcktes att vi skulle kunna ha ett liknande bildspel fast på oss med musik, som rullar då våra gäster anländer på lördagen för att checka in. Som tur va hade vi med en backuphårddisk med alla våra bilder. Ett litet problem återstod… i vilket program kan man göra ett sådant bildspel i… efter lite letande på Internet fann vi ett program som skulle passa. Medens Carsten laddade ner programmet på en dator nere i receptionen satt jag på vårt hotellrum och plockade ut bilder som kunde passa. Lite tråkigt kan man tycka att vi satt på var sitt håll under vår första kväll på Herrgården… men det gjorde inget… då vi kunde prata med varandra via nätet, på samma sätt som vi första gången fick kontakt med varandra… blev lite nostalgiskt.

Bildspelet blev fantastiskt bra!

 

Vi somnade lätt på kvällen med stor förväntan inför fredagen…

 

// Mia