BröllopsGuiden

gunnel32

« Augusti 2021 »
TI ON TO FR
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

POSTAT 2007-09-10 20:47:56

Så var man äntligen man och hustru!

 
Ja, drygt en månad har gått sedan man blev fru Blomqvist!
Allt gick faktiskt som vi hade tänkt och det var ett underbart bröllop!
Dagen började med att jag åkte upp till Åsa, i Alskog och vi åt frukost tillsammans innan jag började att göra mig i ordning. Under tiden drack vi naturligtvis champagne! Jocke var kvar hemma och fick hjälp av sina bröder. Klockan 11.30 blev jag hämtad av Eddie och vi åkte ner och hämtade Jocke. Då var alla gäster på väg med buss till Folar strand. Nere vid hamnen i Ljugarn stod Erland och väntade in oss och båten var färdigdekorerad. Regnet låg i luften men vi fick inte en droppe på oss! Det tog oss ca 15 minuter att åka längs med hela Ljugarn och ut till Folar. När vi tittade in mot land och såg alla gäster som stod där och väntade på oss så kändes det pirrigt vill jag lova!
Vi kom nästan hela vägen in till stranden med båten och Erland lyfte mig in till stranden, medan Jocke kunde hoppa i land. Vi togs emot av prästen Patrik. Vi ställde oss under den lövade bågen tillsammans med våra barn som redan fanns på plats. De såg underbara ut alla 4! Allt flöt på under hela ceremonin och vi lyckades säga de rätta sakerna på det rätta stället! När Tomas och Deinse sjöng var jag på väg till tårar flera gånger! När vi hade sagt ja till varandra kastades det massor av ris på oss. Vi korkade sedan upp champagnen och skålade med alla gäster och slutligen blev det kramkalas. Ungefär kl 14 åkte Åsa, Sussi och jag iväg från Folar i Lennarts Ford Mustang Cab med Jerry Williams i högtalarna!
Gästerna tog bussen tillbaka, en del åkte till Sjöviksgården och drack kaffe, medan andra passade på att åka hem och byta om.
Hemma i Åsas hus hjälpte Lena mig med håruppsättningen och jag sminkade mig inför kvällen. Den vinröda klänningen sattes på och det blev så vackert!
Kl 16 samlades alla gästerna och Jocke på Sjöviksgården och strax därefter anlände jag i Lennarts röda cab. Min bror Micke eskorterade mig från bilen till Jocke som stod och väntade på mig. Så snygg han var!
Det skålades igen innan det var dags för bröllopsfotografering vid havet. Just lagom till det, kom solstrålarna fram! Under tiden gick gästerna på tipspromenad som värdparet hade fixat. Ca kl. 17.00 satte vi oss till bords och middagen serverades. Trattkantarellsoppa med ostpinnar till förrätt. Varmrätten bestod av helgrillad gris och potatissallad. Till efterrätt serverades Espegards bakelsetårta och kaffe. Innan kaffet blev det brudvisning. Ute på gården stod det ett hundratal gäster som väntade på att få se brudparet! Jag höll på att få en chock och gå in igen! Gästerna bjöds på salta kringlor och Gotlandsdricka.

Skriver lite mer senare!

Fru Blomqvist