BröllopsGuiden

Erikas bröllopsblogg

« Juli 2021 »
TI ON TO FR
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

POSTAT 2014-07-21 15:32:08

Pyssel, pyssel, pyssel - och lite pynt

Jag vill göra en massa fina saker inför bröllopet nästa vår. I rätt färger och stil. Men gratis ska det vara, totalbudgeten är på 5000 kronor och bara festlokalen kostar mer att hyra.

Tema: Lite medeltidsinspirerat, färgmässigt naturvitt/cremevitt med accentfärgerna cerise, lila och havsgrönt.

Nåväl, detta kan jag bocka av hittills:

Har designat ett enkelt monogram av våra begynnelsebokstäver A och E. Detta sammansatta AE får toppa alla pappersvaror. 

Har gjort "save the date"-kort där jag textade för hand, plåtade av och sedan printade ut i lite mindre än A6-format, fyra på varje ark. Rev det i stället för att skära eller klippa. Färgade sedan pappret med starkt kaffe och fettade in dem med lite matolja för den antika looken. Sedan pimpade jag dem med lite färg och klistrade upp på A6-kort av lite styvare, färgat papper inköpt på superrea. På samma rea köpte jag färgade kuvert. Kostnad för 30 kort: 50 kronor plus porto. Nåja, de flesta kan vi ge personligen, så kanske att tio måste postas.

Mitt save the date

Kom också på att om jag vill ha fina gröna löv i april till bordsdekoration, så är det smartaste sättet att plocka dem nu och pressa dem/torka. Provade att frysa in, men dels kommer det att ta onödig plats i frysen och dels kommer de ändå att torka på några timmar när jag tar fram dem då. Så är de torra från början kan jag göra t ex en krans några veckor i förväg. Gott om plats på vindskontoret för sådant! 

Men innan jag plockar löv har jag plockat blomblad och presstorkat. Lila och mörkrosa kronblad, förstås. Till inbjudningskort och placeringskort kommer jag att göra eget papper, där blombladen trycks fast innan pappret torkar. Har några gamla biblar, rosa sportbilagor från Aftonbladet och remsor av rosa papper från Ikea (vissa varuhus har pappersavdelning) som blötläggs, pudras med tapetklister och körs med mixerstav till pappersmassa.Emellertid får Projekt Pappersproduktion vänta ett tag. Det är så fuktigt i luften på grund av värmen att pappret antagligen skulle mögla i stället för att torka.

Har däremot använt färgrester i burkar och sprayburkar till att måla några hundra kottar i temafärgerna. Det torkar snabbt utomhus. Gratis färgglad bordsdekoration.

Målade kottar

Fast de kottarna som jag helt fräckt slängde ner i en burk med väggfärg, de slöt sig och blev allt annat än snabbtorkande. Lärdom: Späd ut färgen med vatten!

Kladdiga kottar

Sedan kan jag lugna dig med att fästmannen och jag lägger mer energi på att bygga relationen som ska vara i 30 år, än på att förbereda en fest som varar i 3 timmar. Men han förstår också att mitt pysslande är ett av många sätt att visa kärlek.