BröllopsGuiden

SassaZazzs blogg

« Februari 2020 »
TI ON TO FR
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

POSTAT 2014-07-02 16:31:45

Att prova brudklänning...

Nu ska ni få höra!

Det var en upplevelse. Jag försökte intala mig själv att ha ett öppet sinne trots att jag redan hade bestämt mig för vilken sorts klänning jag skulle ha. Klart det skulle bli en grekisk-gudinna-med-silver-detaljer-klänning. Inga konstigheter. Eller? Det passar de flesta figurer, visst? Egentligen fanns det inga andra alternativ... så när butiksbiträdet tar en titt på mig och min figur, försvinner och kommer tillbaka med en maräng så får jag bokstavligen bita ihop tänderna. Jag i en prinsessklänning, haha, nej tack! Men så ville jag inte ställa till med en scen så snällt tar jag åbäket och in i provhytten. Hur skulle man komma i denna kreation, detta spektakel? Hoppa i den? Det var så mycket tyg! Och snören. Butiksbiträdet sticker in en underkjol (en sådan tunn kjol med en stålbåde längst ner i fållen) och säger till mig att dra den på mig. Okej tänkte jag, se detta som en rolig grej :) När jag långt om längre krypit i klänningen frågar tjejen om jag ska ha hjälp att snöra ihop mig. Ja tack! svara jag och hon snörper ihop mig. Ut i butiken och upp på en pall (precis som på TV!). Ser mig i spegeln och hör min syrra utropa "oooo".

...Är det verkligen jag där i spegeln? Men så fel jag hade. Jag har ju fått en midja! Och min byst passar visst i en korsett trots dess storlek. Det är till och med smikrande. Ser faktiskt inte alls ut som Dolly Parton. 

Så gick det till när jag slog hål på den myten om mig själv :D Kan meddela att jag provade min "gudinna-klänning" också. Såg ut som en potatis. Eller något åt det hållet iaf. Ingen midja och magen putade lite sådär osmikrande. Så nej, VÅGA GÅ UTANFÖR DIN KOMFORTZONE!

Jag vet inte exakt vilken klänning jag ska ha (det är gott om tid!) men så mycket vet jag att jag ska ha en större kjol med överdelen i modell tubtopp. Slät kjol utan spets fast med ett spänne/band runt midjan med lite strassdetaljer. Ingen slöja och en enkel håruppsättning till det. Kanske en klassisk knut eller svinrygg.

Ha en underbar dag!

Sassa