BröllopsGuiden

Anna BröllopsGuiden

« Augusti 2020 »
TI ON TO FR
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

POSTAT 2007-11-18 13:49:30

Bröllopsvisning inför 2008

Var på Côsmos visning i går och tog massor av bilder. Här kommer ett smakprov, nästa vecka visar jag resten!

POSTAT 2007-11-15 17:28:17
POSTAT 2007-11-10 09:20:18

Bruklänningen nr 1 på topplistan

Vad brukar vara det roligaste med att planera bröllop? De flesta (i alla fall bland brudarna) svarar "att välja brudklänning". Inget är så kul och spännande som att once in a life time verkligen få välja och vraka (nåja - budgeten sätter ju gränster) bland de vackraste och glamourösaste klänningar man kan tänka sig. Brudklänningen är verkligen livets viktigaste klänning och vi på redaktionen jobbar nu för att skapa internets trendigaste bröllopsmodesajt med bilder, filmer, trendrapporter, guider och senaste nytt från de viktigaste modehusen.  Jättekul och spännande och bara fantasin sätter gränser, som man brukar säga.

Trendig kort brudklänning med svart band från Cymbeline.

Vill du se det senaste från några trendiga märken kan du som är i Stockholm besöka Côsmos visning nästa helg, så här skriver de på sin hemsida www.brollopsexperterna.se:Lördagen den 17 Nov Kl. 15:30 har vi vår kollektionsvisning i butiken, med nyheter från Rembo Styling, Linea Raffaelli med flera.
Välkommen att ringa för bokning av biljett till visningen.

POSTAT 2007-11-02 11:23:27

Love Birds

Visste du att man brukar använda uttrycket "love birds" om kärlekspar som är väldigt uppslukade av varandra?  Kärleksfågeln är nämligen en sorts papegoja som verkligen vet hur man visar hängivenhet till sin älskade. Dessa små papegojor har ett livslångt, monogamt förhållande, där ett vanligt beteende är att passa upp sin utvalda, mata den och putsa fjädrarna på den. De sover till och med på ett romantiskt sätt, näbb mot näbb.

Pilgrim lanserar lagom till Alla hjärtans dag 2008 ett halsband inspirerat av kärleksfågeln. Det är ett specialsmycke där fåglarna ramas in av ett hjärta. Motivet är en vacker symbol för vad du känner för din utvalde – eller varför inte tipsa honom om en gåva till dig själv, - allt enligt Pilgrims pressmeddelande.

Halsbandet med kärleksfågeln finns i både silver och guld och kostar 299 KR

POSTAT 2007-10-30 18:23:24

Vintage brudklänningar

Nu är vi inne i en intensiv jobbperiod med planering och plåtningar och kreativa processer i en salig röra. Samt massor med planer för websajten så ingen har en lugn sekund. Var förresten på Skansen häromdagen (klädkammaren är tyvärr inte öppen för allmänheten dock, jag fick en specialguidning) och spanade in gamla bröllopskläder. Gissa om det var intressant att se alla gamla vintage brudklänningar från olika epoker, många av dem håller än idag. Men något som verkligen skiljer sig från idag är att alla klänningar är täckta, från topp till tå. Inget axelbandslöst där inte. Inte ens 50- och 60- talets korta klänningar var i närheten av att vara urringade. Efter att ha sett det axelbandslösa klänningsmodet nu i över 5 år (jo så länge har vi i branschen brottats med det) känns gamla tiders brudmode faktiskt ibland mer nytt och spännande.

POSTAT 2007-10-27 13:46:22

Frisyrjobb idag Lördag!

Är precis hemkommen från ett frisyrjobb som claar & co, fotograf jessica agart och inte mindre än 15 modeller i skrivande stund fortfarande sliter med. Det blir många korta frisyrer kan jag avslöja - kul eftersom det är så sällsynt. I alla fall brukar korthåriga brudar tycka det. Jag hoppas kunna visa lite bilder senare här i bloggen, men alla bilder kommer förstås att publiceras i tidningen BröllopsGuiden nr 1 2008 som kommer i slutet av januari nästa år.

Jag surfade runt lite på internet och hittade några roliga bröllopscitat som jag gärna delar med mig av:

- Ett bröllop är en landning som ser ut som en start. Paul Hubschmidt

- Jag gifte mig aldrig. Det behövdes inte. Jag har redan en hund som morrar på morgonen, en papegoja som svär på eftermiddagarna och en katt som kommer hem sent på natten. Marie Corelli

- När man ser vad vissa flickor går och gifter sig med, inser man hur oerhört de måste avsky att behöva försörja sig själva. Helen Rowland

. Varför lägger en kvinna ned tio års arbete på att försöka ändra en mans vanor och klagar sedan över att det inte är samma man som hon gifte sig med? Barbara Streisand

- Om jag skulle vilja gifta mig med prins William? Jag skulle älska det. Vem vill inte bli prinsessa? Britney Spears

POSTAT 2007-10-25 11:52:33

Några ord om Margarita i Top Model

Såg Top Model igår och som jag tidigare skrivit så hejjar jag på Margarita som gjort modelljobb åt oss i senaste numret av tidningen BröllopsGuiden. Hon är så himla duktig Margarita och supertrevlig, en modell vi inte glömmer eftersom hon verkligen var helt underbar att jobba med. Jag vill bara önska Margarita all lycka till och att alla problem reder ut sig för henne. Här kommer en av bilderna från tidningen där Margarita är med

.

POSTAT 2007-10-22 16:01:11

Konditorns sagobröllop i bilder

Årets konditor 2007 blev Jennie Elmefors från Gateau med motiveringen: Med smaker som får bröllopet att förflytta sig till sagans värld. Det stilrena och moderna lägger grunden för att brudparet lever lyckliga i alla sina dagar.

Högst upp till höger desserten, längst ner till vänster bröllopstårtan och till höger morgongåvan i en ätbar sagovagn/ask innehållande två praliner.

Kul att det blev en tjej som vann denna gång. Grattis Jennie!

POSTAT 2007-10-18 12:12:41

Förstör barn förhållanden?

Så var det dags igen för ett nytt pressmedelande från en PR byrå. Läs och begrunda:

Förstör barn förhållanden?  

Ensam mamma söker….och finner kanske, men vad händer sen? Matchmakingsajten Parship.se har genomfört en undersökning där de frågar sina medlemmar om de haft ett förhållande som spruckit där de själva eller partnern haft barn och i så fall vilken som var den främsta anledningen till att relationen inte höll. 

Undersökningen visar att det kan vara problematiskt med ett nytt förhållande när det redan finns barn sedan tidigare. Att leva i ett förhållande är inte alltid lätt när man plötsligt är två personer som har viljor, känslor och åsikter. Än mer komplicerat är det om det finns ytterligare två, tre eller fler individer att ta hänsyn till. 

Av dem som har barn angav visserligen 41 % att förhållandet inte tog slut p.g.a. att de hade barn sedan tidigare men 29% uppger att de själva tyckte det var svårt att kombinera familjelivet med en ny partner, 15% angav att deras barn tyckte det var jobbigt med den nya partnern och 12% angav att deras partner tyckte det var jobbigt att ha ett förhållande med någon som hade barn sedan tidigare.

Undersökningen visar också att svaret på varför relationen inte höll ser väldigt olika ut beroende på om den tillfrågade själv har barn eller inte. Skillnaderna kanske kan bero på att man som ensamstående med barn är mer benägen att inleda en relation med någon som också redan har barn. Eller så kanske skillnaderna kan bero på att man uppfattar saker på olika sätt. När en relation mellan två människor spruckit har man kanske två helt olika svar på varför relationen inte höll.

Av dem som inte hade barn så angav hela 42 % att de tyckte det var jobbigt att ha ett förhållande med någon som hade barn sedan tidigare och att det var därför förhållandet sprack. Av dem som själva var föräldrar var det bara 12 % som angav att förhållandet sprack p.g.a. att partnern tyckte det var jobbigt att ha ett förhållande med någon som hade barn sen tidigare.  

Frågeställningen var följande:

Som förälder eller om du har haft ett förhållande med en person som hade barn - vilken var den främsta anledningen till att relationen inte höll? 

Förälder (F)      Icke förälder (I)

1

(F) Det berodde framförallt på att mina barn tyckte att det var jobbigt med min nya partner.
(I) Det berodde framförallt på att barnen tyckte att det var jobbigt att deras förälder hade en ny partner.

 15 % 5% 

2

(F) Det var främst jag själv som tyckte att det var svårt att kombinera vårt familjeliv med en ny partner.
(I) Det berodde främst på att min partner tyckte att det var svårt att kombinera ett vårt förhållande med sitt och sina barn gemensamma liv.

29 % 12 %

3

(F) Att förhållandet inte höll har ingenting att göra med att jag hade barn.
(I) Att förhållandet inte höll har ingenting att göra med att min partner hade barn.

 41 % 30 % 

4

(F) Att det tog slut berodde till största delen på att barnens mamma/pappa hade svårt att acceptera mitt nya förhållande.
(I) Att det tog slut berodde till största delen på att min partners f d/den andra föräldern hade svårt att acceptera vårt förhållande.

3 % 11 %

5

(F) Det var framförallt min partner som tyckte att det var svårt att ha ett förhållande med någon som hade barn sedan tidigare.
(I) Det var framförallt jag som tyckte att det var svårt att ha ett förhållande med någon som hade barn sedan tidigare.

12 % 42% 

Undersökningen genomfördes i oktober 2007 av Parship.se 

Om man rangordnar svaren för Föräldrar respektive Icke-föräldrar ser det ut så här:

Föräldrar

3. Att förhållandet inte höll har ingenting att göra med att jag hade barn.

41% 

2. Det var främst jag själv som tyckte att det var svårt att kombinera vårt familjeliv med en ny partner.

29% 

1. Det berodde framförallt på att mina barn tyckte att det var jobbigt med min nya partner.

15% 

5. Det var framförallt min partner som tyckte att det var svårt att ha ett förhållande med någon som hade barn sedan tidigare.

12%

4. Att det tog slut berodde till största delen på att barnens mamma/pappa hade svårt att acceptera mitt nya förhållande.

3% 

Icke-föräldrar

5. Det var framförallt jag som tyckte att det var svårt att ha ett förhållande med någon som hade barn sedan tidigare.

42% 

3. Att förhållandet inte höll har ingenting att göra med att min partner hade barn.

30%

2. Det berodde främst på att min partner tyckte att det var svårt att kombinera ett vårt förhållande med sitt och sina barn gemensamma liv.

12 % 

4. Att det tog slut berodde till största delen på att min partners f d/den andra föräldern hade svårt att acceptera vårt förhållande.

11% 

1. Det berodde framförallt på att barnen tyckte att det var jobbigt att deras förälder hade en ny partner.

5%

 

POSTAT 2007-10-15 12:08:54

Supertrevlig bröllopsmässa

BröllopsGuiden ställde ut i helgen på Wintervikens bröllopsmässa och jag måste säga att det var en synnerligen trevlig mässa och trevlig stämning. Inte minst lokalerna var speciella och charmiga. Winterviken (i Sthlm) planerar en mässa i vår också, bra att veta om du funderar på att besöka en mässa till våren. Ett antal företag i branschen fanns på plats och bredvid oss stod t ex dromtorget.se som erbjöd roliga grejor till bröllopet. Vi tog lite bilder och här visar vi några där klänningarna kommer från Bröllop-Festkläder i Bålsta och hår & makeup är gjorda av Puder. Själv såg jag inte modevisningen, men några av modellerna var som du kan se urfina!

 

FÖRSTA SIDAN   < 125 126 127 > SISTA SIDAN (131)