BröllopsGuiden

Anna BröllopsGuiden

« November 2019 »
TI ON TO FR
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

POSTAT 2007-02-25 18:38:58

Barn på bröllop - flipp eller flopp?!

Barn på bröllop har alltid vållat debatt, nu senast läste jag på aftonbladet.se och Susanna Vidlunds bröllopsblogg att "barn på bröllop är typ världens känsligaste ämne..." Det har hon alltså också kunnat konstatera nu när hon bröllopsplanerar som bäst. Själv gifte jag mig för 20 år sedan i sommar (19 juni) och ett av mina starkaste planeringsminnen är rädslan för att små barn skulle vara med och då riskera att förstöra dagen. Förstöra romantiken i luften, eller något sådant. Så jag satte upp regeln att små barn fick vara med på vigseln, men inte på festen. Alla kom utan barn, både till vigsel och fest, behöver jag säga det. Efter bröllopet och efter alla år tycker jag att det var det dummaste av allt som jag gjorde och gick och oroade mig för. I efterhand tycker jag helt enkelt att det skulle ha varit roligt med lite "barnslighet" på bröllopsdagen. Samt att jag hade haft ett problem mindre. Barn är en del av det vackra i livet och livet går inte att kontrollera. Inte ens på bröllopsdagen. Så varför oroa sig för att inte ha allt under kontroll? För det är nog den rädslan som gör att barn blir ett jätteproblem för brudparet (vem har hört talas om att far och morföräldrar eller t ex tärnor och marskalkar vill utesluta barn på bröllopet). Nu menar jag inte att brudparet ska ta mer hänsyn till omgivningen än sig själva, men ett hett tips är att slappna av och räkna med att föräldrarna tar sitt ansvar. Ni behöver inte vara barnvakt på ert eget bröllop - låt de gäster som vill ta med sina älsklingar förgylla er dag! .Jag lovar, bröllopet blir ett så mycket roligare minne då!

POSTAT 2007-02-19 14:57:00

Stylist sökes

Vi har för mycket att göra, vilket i och för sig är ett lyxproblem...I alla fall skulle jag vilja rekrytera en stylist, eller i ärlighetens namn en journalist med modeinriktning. Jag har letat ett halvår nu, men inte fått napp. Känner du dig som den rätte för oss hör gärna av dig! Men kom ihåg att du måste brinna för allt som har med bröllop att göra (!) och att vi jobbar på söder i Stockholm. Maila på anna@brollopsguiden.se

Bästa hälsningar

Anna Lundgren Chefredaktör

POSTAT 2007-02-08 11:55:27

Glömde det intressanta...

Det bröllopsplaneras för fullt på tv-produktionsbolagen! På bröllopsmässan på Grand Hotel var det flera filmbolag som berättade att de var igång med nya idéer kring bröllop. Äntligen hemma kommer t ex med ett program om "bröllop hemma". När det sänds sa de inte. Andra hade hemliga projekt på gång. Så vi får hålla ögonen öppna nu i vår! Hälsningar från chefredaktören.

POSTAT 2007-02-07 09:11:16

Flytta bröllopsmässan på Grand Hotel!

Ja, just det. Efter ännu en bröllopsmässa på Grand Hotel kan jag konstatera att det är rörigt och icke ändamålsenliga lokaler och att det är lätt att gå vilse bland alla gångar och små utrymmen. Visst var det roligt att träffa brudpar och folk i branschen  men det var inte så kul att släpa tunga lådor med tidningar uppför trappor och i gångar i köksregionerna. Jag tror att även besökarna upplever det som prångit och ostrukturerat, många berättade att de hade svårt att hitta. Mitt förslag är att arrangemanget skulle hållas på Stockholmsmässan i Älvsjö. Inte lika vackert, men hundra gånger smartare. I övrigt var mässan bra, många köpte våra tidningar!
POSTAT 2007-01-30 10:29:35

Mässtider

Oj då, nu blir det inte så mycket skrivit eftersom vi planerar ställa ut på flera olika mässor över hela Sverige närmsta tiden. Mycket igen att göra alltså! Men du är välkommen att besöka vår monter både i Stockholm på Grand Hotel och i Malmö på Slagthuset i helgen. Vi säljer tidningar till specialpris. Det ska bli jättekul att träfffa en massa blivande glada brudpar och om vi ses får du gärna säga vad du tycker om vår sajt och tidning. Det är bra med synpunkter. Många vill ju ha det "amerikanska" stuket på sitt bröllop, men det blir ju väldigt traditionellt till formen. Vi försöker även hitta andra vinklingar i våra artiklar och i bildmaterialet och hoppas på succé!

Här kan du ta en titt på lite av innehållet i nya numret!

http://www.brollopsguiden.se/reklam/reklam.php

Bästa hälsningar

Chefredaktören 

POSTAT 2007-01-24 13:37:49

Tidningen är här!

Ja, nu är den här på kontoret, det senaste numret av tidningen alltså! I butik kommer den på tisdag, ev. kanske lite tidigare till Press-stop-butikerna som brukar få den tidigare. Jättekul naturligtvis, även om det blev en och annan miss här och var - ja just det, men jag berättar inte vad, vill förstås helst att ingen ser. Själv ser man ju allt och det är alltför lätt att gräma sig över små skönhetsfel. Men en rolig sak med detta nummer är att Calligraphens nya katalog för 2007 medföljer, rykande färsk! Sen har vi fått med ett bra frisyrreportage som jag tror att alla kommer att älska. Vi vet ju att frisyrer är kanske det som står överst på önskelistan bland våra läsare. så det har vi med i varje nummer, men just dessa frisyrer blev något utöver det vanliga, tycker jag själv! Det vore kul att få synpunkter, hittills har det ju varit klent med det, både här i bloggen och via forumet - men det kanske någon kan ändra på?!

Bästa hälsningar

Anna Lundgren/chefredaktör

POSTAT 2007-01-18 15:55:47

Bröllops-TV

I går ringde Aftonbladet kanal 7 och berättade att de planerade ett reportage om bröllop i Nyheterna till idag/kväll 18 januari. Jag ställde upp på en intervju och de var här i förmiddags och filmade. Så i kväll kan du alltså se inslaget i Aftonbladets TV-kanal samt på aftonbladet.se. Det blir även bilder från en Arlanda-vigsl samt från en brudbutik här i stan. Det är ju alltid kul med TV, hoppas du tittar!
POSTAT 2007-01-16 17:47:57

Prinsessdrömmar?

Måste en brud se ut som en traditionell brud? Frågan dyker upp med jämna mellanrum, nu senast mailade en fotograf och vill göra ett jobb i tidningen med ekologiska klänningar. Vad det nu är...Men jag ska ta reda på det få se vad det skulle kunna bli. Jag har en känsla av att våra läsare hellre ser ett reportage med "vanliga" brudklänningar, gärna a´la katalogstuk. Ju fler desto bättre. Men jag står på mig och gör hellre något annorlunda eller med något häftigt tema, fast vi alltid får synpunkter om att "jag vill se mer klänningar". Det handlar väl om att så länge man inte hittat sin drömklänning kan man inte få nog. Lite tråkigt blir det, tycker jag, att det liksom inte händer något i katalogbilder. Och att det blir en viss typ av klänningar. Men visst, de flesta vill väl se ut som en klassisk brud så det får jag respektera. Vi svenskor är kända för att inte vilja sticka ut, och det gäller även som brud. Fast det heter att man ska visa sin personlighet och karaktär, det är ju liksom fortfarande en stark trend i bröllopssammanhang. Fast de flesta ha ungefär samma utstyrsel i alla fall. Det skulle vara kul med en trend med "bröllopsbyxor" istället för klänning. Jag har sett att Pronovias har gjort sådana, faktiskt riktigt snyggt och framför allt coolt. Fundera på ditt val av klänning. Vad är en ovanlig och personlig brudklänning?

Hälsningar från chefredaktör Anna Lundgren

POSTAT 2007-01-12 11:23:59

10 år med BröllopsGuiden

Nu närmar sig bröllopssäsongen, dvs vår och sommar, även för oss som jobbar i branschen, och jag tänkte hinna med att skriva lite mera så denna blogg blir lite roligare. Här kommer jag att kommentera och ha synpunkter på saker och ting som jag ser "därute" som är bröllopsrelaterat och det kan ju bli mycket som alla förstår. För bröllop väcker reaktioner, det finns lika många åsikter om hur ett bröllop ska vara som det finns "tyckare" och detta är verkligen minerad mark. Under de 10 år jag jobbat med bröllopsguiden (och före det har jag till och ifrån jobbat med bröllop sedan mitten av 80-talet) har det blivit många roliga stunder, men självklart har det även dykt upp situationer där jag förbannat att jag någonsin börjat engagera mig i detta.  Positivt är förstås att bröllop i grunden handlar om lycka och glamour - det är ett roligt ämne, negativt är bl a att det är "fult" att tjäna pengar på det som vi onekligen gör. Det måste vi göra för att kunna driva verksamheten. Men jag kan helt ärligt säga att jag har ett genuint intresse för bröllop och att hjälpa brudpar och alla övriga inblandade och det hoppas jag märks här på sajten och i tidningen! 

Bästa hälsningar från Chefredaktören

POSTAT 2007-01-10 09:15:55

Omslaget

Ny börjar det närma sig utgivningen av nästa tidning och så här blev omslaget!

Tidningen har förstås ännu mer att erbjuda än vad som står på dessa  "puffar" (det kallas så i tidningsvärlden). 

Så nu är tidningen så gott som i hamn, nu jobbar vi vidare med sajten. Johan, vår programmerare är i full gång med bordsplaceringsfunktionen. Den blir, som han säger, "världens bästa"!

Anna Lundgren/Chefredaktör

FÖRSTA SIDAN   < 125 126 127 > SISTA SIDAN (127)