BröllopsGuiden

Anna BröllopsGuiden

« April 2021 »
TI ON TO FR
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

POSTAT 2007-10-25 11:52:33

Några ord om Margarita i Top Model

Såg Top Model igår och som jag tidigare skrivit så hejjar jag på Margarita som gjort modelljobb åt oss i senaste numret av tidningen BröllopsGuiden. Hon är så himla duktig Margarita och supertrevlig, en modell vi inte glömmer eftersom hon verkligen var helt underbar att jobba med. Jag vill bara önska Margarita all lycka till och att alla problem reder ut sig för henne. Här kommer en av bilderna från tidningen där Margarita är med

.

POSTAT 2007-10-22 16:01:11

Konditorns sagobröllop i bilder

Årets konditor 2007 blev Jennie Elmefors från Gateau med motiveringen: Med smaker som får bröllopet att förflytta sig till sagans värld. Det stilrena och moderna lägger grunden för att brudparet lever lyckliga i alla sina dagar.

Högst upp till höger desserten, längst ner till vänster bröllopstårtan och till höger morgongåvan i en ätbar sagovagn/ask innehållande två praliner.

Kul att det blev en tjej som vann denna gång. Grattis Jennie!

POSTAT 2007-10-18 12:12:41

Förstör barn förhållanden?

Så var det dags igen för ett nytt pressmedelande från en PR byrå. Läs och begrunda:

Förstör barn förhållanden?  

Ensam mamma söker….och finner kanske, men vad händer sen? Matchmakingsajten Parship.se har genomfört en undersökning där de frågar sina medlemmar om de haft ett förhållande som spruckit där de själva eller partnern haft barn och i så fall vilken som var den främsta anledningen till att relationen inte höll. 

Undersökningen visar att det kan vara problematiskt med ett nytt förhållande när det redan finns barn sedan tidigare. Att leva i ett förhållande är inte alltid lätt när man plötsligt är två personer som har viljor, känslor och åsikter. Än mer komplicerat är det om det finns ytterligare två, tre eller fler individer att ta hänsyn till. 

Av dem som har barn angav visserligen 41 % att förhållandet inte tog slut p.g.a. att de hade barn sedan tidigare men 29% uppger att de själva tyckte det var svårt att kombinera familjelivet med en ny partner, 15% angav att deras barn tyckte det var jobbigt med den nya partnern och 12% angav att deras partner tyckte det var jobbigt att ha ett förhållande med någon som hade barn sedan tidigare.

Undersökningen visar också att svaret på varför relationen inte höll ser väldigt olika ut beroende på om den tillfrågade själv har barn eller inte. Skillnaderna kanske kan bero på att man som ensamstående med barn är mer benägen att inleda en relation med någon som också redan har barn. Eller så kanske skillnaderna kan bero på att man uppfattar saker på olika sätt. När en relation mellan två människor spruckit har man kanske två helt olika svar på varför relationen inte höll.

Av dem som inte hade barn så angav hela 42 % att de tyckte det var jobbigt att ha ett förhållande med någon som hade barn sedan tidigare och att det var därför förhållandet sprack. Av dem som själva var föräldrar var det bara 12 % som angav att förhållandet sprack p.g.a. att partnern tyckte det var jobbigt att ha ett förhållande med någon som hade barn sen tidigare.  

Frågeställningen var följande:

Som förälder eller om du har haft ett förhållande med en person som hade barn - vilken var den främsta anledningen till att relationen inte höll? 

Förälder (F)      Icke förälder (I)

1

(F) Det berodde framförallt på att mina barn tyckte att det var jobbigt med min nya partner.
(I) Det berodde framförallt på att barnen tyckte att det var jobbigt att deras förälder hade en ny partner.

 15 % 5% 

2

(F) Det var främst jag själv som tyckte att det var svårt att kombinera vårt familjeliv med en ny partner.
(I) Det berodde främst på att min partner tyckte att det var svårt att kombinera ett vårt förhållande med sitt och sina barn gemensamma liv.

29 % 12 %

3

(F) Att förhållandet inte höll har ingenting att göra med att jag hade barn.
(I) Att förhållandet inte höll har ingenting att göra med att min partner hade barn.

 41 % 30 % 

4

(F) Att det tog slut berodde till största delen på att barnens mamma/pappa hade svårt att acceptera mitt nya förhållande.
(I) Att det tog slut berodde till största delen på att min partners f d/den andra föräldern hade svårt att acceptera vårt förhållande.

3 % 11 %

5

(F) Det var framförallt min partner som tyckte att det var svårt att ha ett förhållande med någon som hade barn sedan tidigare.
(I) Det var framförallt jag som tyckte att det var svårt att ha ett förhållande med någon som hade barn sedan tidigare.

12 % 42% 

Undersökningen genomfördes i oktober 2007 av Parship.se 

Om man rangordnar svaren för Föräldrar respektive Icke-föräldrar ser det ut så här:

Föräldrar

3. Att förhållandet inte höll har ingenting att göra med att jag hade barn.

41% 

2. Det var främst jag själv som tyckte att det var svårt att kombinera vårt familjeliv med en ny partner.

29% 

1. Det berodde framförallt på att mina barn tyckte att det var jobbigt med min nya partner.

15% 

5. Det var framförallt min partner som tyckte att det var svårt att ha ett förhållande med någon som hade barn sedan tidigare.

12%

4. Att det tog slut berodde till största delen på att barnens mamma/pappa hade svårt att acceptera mitt nya förhållande.

3% 

Icke-föräldrar

5. Det var framförallt jag som tyckte att det var svårt att ha ett förhållande med någon som hade barn sedan tidigare.

42% 

3. Att förhållandet inte höll har ingenting att göra med att min partner hade barn.

30%

2. Det berodde främst på att min partner tyckte att det var svårt att kombinera ett vårt förhållande med sitt och sina barn gemensamma liv.

12 % 

4. Att det tog slut berodde till största delen på att min partners f d/den andra föräldern hade svårt att acceptera vårt förhållande.

11% 

1. Det berodde framförallt på att barnen tyckte att det var jobbigt att deras förälder hade en ny partner.

5%

 

POSTAT 2007-10-15 12:08:54

Supertrevlig bröllopsmässa

BröllopsGuiden ställde ut i helgen på Wintervikens bröllopsmässa och jag måste säga att det var en synnerligen trevlig mässa och trevlig stämning. Inte minst lokalerna var speciella och charmiga. Winterviken (i Sthlm) planerar en mässa i vår också, bra att veta om du funderar på att besöka en mässa till våren. Ett antal företag i branschen fanns på plats och bredvid oss stod t ex dromtorget.se som erbjöd roliga grejor till bröllopet. Vi tog lite bilder och här visar vi några där klänningarna kommer från Bröllop-Festkläder i Bålsta och hår & makeup är gjorda av Puder. Själv såg jag inte modevisningen, men några av modellerna var som du kan se urfina!

 

POSTAT 2007-10-12 14:19:56

Underbart om det du behöver under

"Underbart! Flärdfull lust och sköna råd. Om trosor, balkonetter och andra kroppsnära ting".

Så heter en mycket intressant ny bok om underkläder där jag även hittade ett kapitel med massor av tips och råd om vad tänka på när man väljer underkläder till bröllopsdagen. Rekommenderas! (Albert Bonniers förlag).

På baksidan sammanfattas boken såhär:

Hur kom det sig att korsetten fick evigt liv? Vågar man verkligen shoppa underkläder på nätet? Var hittar man egentligen den perfekta behån och vad bör man tänka på när man provar ut den? Och hur ska man bli snygg i den tajta slinkiga klänningen när magen putar och låren känns fladdriga?     I Underbart ger Karina Ericsson Wärn tips och råd om hur man ska grunda rätt. Hon kikar in under kjolarna på bruden, frossar i sexiga strumpor, praktiska gördlar, sensuella sköna vardagsbehåar och olika kroppsformer. Hon gör en genomgång av underklädernas spännande historia, fördjupar sig i korsettens fasta grepp samt porträtterar några av underklädesvärldens viktigaste namn som Chantal Thomass, Fifi Chachnil och Agent Provocateur. Rikligt med bilder och en nätshoppingguide som tipsar om sköna boudoirer, minimalistiska märken, stödjande specialister är också en god hjälp för den som vill göra livet under lite enklare och kanske lite flärdfullare.  

POSTAT 2007-10-10 14:23:06

Premiär

Lovade att visa smakprov från vår senaste modeplåtning här i bloggen. Så här blev det, romantiskt, eller hur. Fler bilder kommer i tidningen BröllopsGuiden nr 1 2008

POSTAT 2007-10-09 11:02:08

En rolig bok om Karlar med stil

Häromdagen fick vi nya boken Karlar med stil hitskickad från Camilla Thulin. Tack Camilla, det uppskattades. Har nu bläddrat igenom den och tycker den verkar både rolig och bra, en lättsam beskrivning av Camilla om vett och etikett och inte minst analyser om vad hon tycker är stil och inte för män. Massor av kändiskillar är med i sina egna munderingar och de ger sina synpunkter på vad de gillar i klädväg, från sångaren Andreas Johnson till skådespelaren Johan Rabaeus och makeupartisten Jean-Pierre Barda som hon upplevt allsköns tokigheter med som hon skriver.

Ett kapitel handlar om "Camilla om Frack, smoking, jackett och mörk kostym" och där går hon igenom de viktigaste högtidskläderna - när, var, och hur de ska användas. Bra tips för brudgummar och bröllopsgäster!

Här finns en massa annat för män också som t ex skönhetstips, smycken för män, klädvård etc etc.

 

POSTAT 2007-10-08 17:03:57

Tävlingar fixade

Det ser ut som vi är på väg att få igång tävlingar för våra medlemmar igen! Duktiga Jenny hos oss har bokat upp först ett smink/accessoarföretag som är först ut om några dagar och sen väntar en tävling med priser från Villeroy & Boch. Vi på redaktionen tycker det är kul när det händer något på tävlingsfronten.
POSTAT 2007-10-07 17:11:53

Överdådiga superbröllop

Hamnade av en slump framför TV n idag och "Bröllop i miljonklass" som tydligen har börjat gå i repris nu i höst i TV400. Serien visades ju även i somras

 http://tv4.se/tvtabla/episode/485274.html

Kan inte låta bli att stirra mig blind på allt som visas om dessa otroligt påkostade amerikanska fantasibröllop och drömma mig bort. Prislappen för dessa bröllop brukar vara sådär 15 miljoner och vad sägs om att på bröllopsdagen jobbar 100 personer för att få ihop festen och dessa inväntar först 8 långtradare fyllda med dekorationer, blommor och diverse attrialjer att jobba med innan allt kan fulländas. Kul att det finns brudpar som ställer upp och visar hela världen hur rika och privilegerade de är. I dag var det nyrika ryssar och en familj från Kuba. Det skulle ju inte gå här hemma, i alla fall är det inte fint att räkna upp alla extremt dyra kostnader för sitt bröllop. Det är skrytigt att göra så, helt enkelt. Sen är det ju motsatsen också, att ha ett budgetbröllop och berätta om det får alltid sympati. Obs! Detta är inte min egen åsik utan en enbart en verklighetsbeskrivning.

Läste förresten idag om ett sagobröllop här hemma. Det ser inte ut som ett budgetbröllop. Undrar just vad detta frackbröllop på slott kostade. Vad tror du?

http://www.expressen.se/nyheter/1.870981/ryttarstjarnan-fick-sin-skonhet

POSTAT 2007-10-06 16:30:18

Micael Bindefeld partytipsar

Expressen skriver idag om Micael Bindefelds nya partybok som vi också tipsar om i senaste numret av tidningen. Eftersom jag själv inte läst boken blev jag lite besviken på Expressen, trodde de skulle ge mer tips än vad de gör. Här är i alla fall länken till sidan så du kan läsa själv. Jag hoppas också komma över ett ex av boken för mer info. Så snälla Micael Bindefeld AB skicka ett ex! Ni brukar ju höra av er med jämna mellanrum så varför inte skicka oss ett referensex nu när boken är klar!

http://www.expressen.se/mat/1.869520/planera-partyt-som-ett-proffs

FÖRSTA SIDAN   < 128 129 130 > SISTA SIDAN (133)