BröllopsGuiden

gunnila

« Juli 2020 »
TI ON TO FR
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

POSTAT 2008-07-21 08:45:30

Har jag blivit en bridezilla?

Det är möjligt att det är så, inte vet jag. Det finns troligen ett helt gäng brudar här inne som tycker att jag är en mycket självisk och otacksam människa som hakar upp mig på småsaker, men det bjuder jag på i så fall.

Grejen är den, att jag bryr mig inte ett dugg om ifall bröllopstårtan äts upp hos svägerskan eller hos nån annan.

Bara det inte blir här hemma.

Vi som ska gifta oss är båda i 40-årsåldern, och vi ställer upp för allt och alla närhelst någon kallar. På vårt bröllop, så hade vi så gärna velat bli ompysslade för en gångs skull, och slippa stå med allt själva. Tanken var, att vi skulle göra hästjobbet med all planering innan bröllopet, så att vi bara kunde njuta under själva bröllopsdagen och inte behöva tänka på att det är mer jobb kvar. Vi vill ha semester den dagen!

Och vi har gått igenom alla tänkbara och otänkbara alternativ till lokal. Vi har funderat på restaurangen där vi ska ha middagen - går bort därför att vi inte abonnerat hela restaurangen, och dessutom är det storpartaj i stan den helgen så restaurangen lär bli fullsatt senare på kvällen. Vi har funderat på att hyra lokal - går bort, för dels känns det knas att hyra en lokal för 18 personer, dels har vi samma jobb att göra i alla fall. Vi har funderat på att ödmjukast fråga någon av de andra gästerna om de kan tänkas husera oss - går bort därför att de av dem som har tillräckligt stora utrymmen antingen bor så till att man måste köra långt ut i obygden för att ta sig dit, och det vill ingen, eller så är de inte intresserade av mysdelen senare på kvällen.

Så vad gör vi? Tja, det blir till att hyra in några bord och stolar, möblera om här i huset och ha det här i alla fall. För min del är det ett lika stort avbräck i min bröllopsdröm som att någon skulle tala om att jag inte får ha vit klänning eller att prästen ett par veckor innan bröllopet säger att varken han eller kyrkan är tillgänglig för bröllop den dagen.

För visst har väl ni också några såna där saker som är jätteviktiga för att det ska bli just ERT bröllop? Visst finns det detaljer som ni inte kan tänka er vara utan, för då känns det inte rätt? Jag är fullständigt övertygad om, att vi blir gifta i vilket fall. Men det var inte på det här sättet jag hade tänkt mig det.