BröllopsGuiden

Jasmines blogg

« April 2021 »
TI ON TO FR
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

POSTAT 2017-02-23 14:59:56

På besök hos Wilhelm Pettsson

Igår var jag och hälsade på Elin som jobbar som säljare i guldsmedsaffären Willhelm Pettersson. Butiken ligger på Drottninggatan 70. Där har dom ett brett utbud med allt man kan tänka sig när det kommer till smycken och framförallt vigsel & förlovnings ringar. Dom har även en atelje där dom tillverkar egna smycken och ringar.

Deras hemsida hittar ni här Willhelmpettersson.se

willhelm

Jag fick veta att dom åker på inköpsresor till olika länder och är noggranna med vad dom tar in för modeller. Istället för att köpa in ett märke med fler modeller så har dom valt att handplocka ringar från olika länder o designers.

Sen berättade hon om hur processen går till när det är dags att hitta de rätta ringarna. Vilket var väldigt spännande eftersom det är en hel del att ha koll på innan man köper sin ring. Det handlar ju om något oerhört värdefullt både ekonomiskt och känslomässigt. Därför bör man ta hjälp av en expert för att få fram en modell som känns unik för just dig. 

Att välja ut vigselringar är en process som normalt tar ca 1-2 månader. Men det beror lite på om det är en vanligare modell eller om man väljer att designa ringarna helt från grunden. Vilket är fullt möjligt då dom äger en atelje. Då kan man ta hjälp av personalen för att rita upp något eget och unikt. 

Något som är bra att tänka på när det är dags att bestämma ring är att förlita sig på personalen och sätta sig ner i lugn o ro med dem och berätta vad man har för önskemål.

När man kommer in till Wilhelm Petterssons så får man slå sig ner med personalen för en konsultation. Dom berättar då om ringarnas uppbyggnad, vilka modeller, färger och stenar som finns att välja på osv. Så att man får lite koll på vad det är man vill ha för något. Sen får man berätta lite om sig själv, vad man tänker och vilken prisklass man tänker sig. Det kändes som att det var en helt ny värld att sätta sig in i. Därför är det tryggt att få allt förklarat för sig så man vet vad de finns för alternativ att välja på.

Alla ringar är ju otroligt vackra och förtrollande! Men det gäller att hitta en modell som passar ihop med ens personliga stil. Eftersom man ska bära ringen i x antal år. Då kan det även vara bra att tänka på det praktiska när det kommer till form. 

Prisklass på ringarna är svårt att säga eftersom det beror helt på hur många stenar man vill ha m.m. Men när man kommer in för en konsultation så anpassar personalen alternativen efter budget o önskemål. Men exempelvis en diamantring kan ligga på mellan 5.000 och 500 000kr. Så det finns något för alla. 

ringarrose

 

Jag själv som säljer bröllopsklänningar kan känna igen mig i processen som Elin berättade om. Det är viktigt att allt får ta sin tid och att man som kund hittar något som känns personligt. Det handlar om mycket pengar och en oerhört viktig dag.