BröllopsGuiden

Jasmines blogg

« April 2021 »
TI ON TO FR
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

POSTAT 2017-03-02 15:16:17

Prova brudklänningar

Nu skriver jag utifrån mina egna erfarenheter. Jag har arbetat som säljare i en bröllopsbutik här i Stockholm i ca 2 år. 

Jag kan bara säga att det är så mycket mer än bara ett jobb. Det är en unik känsla att få hjälpa andra att hitta sina drömklänningar och lyssna på romantiska kärlekshistorier.Laughing

Inför sin allra första provning kan det vara bra att tänka på vissa saker. Som exempelvis: 

Att vara ute i god tid när du ska börja prova. Det är ingen bra idé att skjuta på det så länge som möjligt för att sedan börja hetsprova när de endast är några få månader kvar. Då har man oftast inte lika mycket att välja på.

Ju tidigare du bestämt dig för vilken modell och stil du vill ha desto enklare blir det för dig. Att hitta den rätta klänningen är inte som att gå o shoppa i en vanlig klädbutik. Det vanligaste är att man bokar tid för att prova eftersom personalen ska kunna ge dig ordentlig hjälp. Sen ser det lite olika ut beroende på säsong. Men min rekommendation är att boka en tid istället för att komma på drop in, för att få ut så mycket som möjligt av provningen.

 När man bestämt sig för vilken klänning man ska ha så ska det finnas tid över till att fixa med detaljer, bestämma håruppsättning hos frisör och eventuella justeringar. Butikerna arbetar dessutom olika när det kommer till leveranstid. Vi jobbar tillexempel med färdigsydda storlekar o vissa andra syr upp efter beställning. Därav kan möjligheterna se olika ut beroende på hur lång tid man har på sig och vad det är för modell man vill ha.

Inför första provningen rekommenderar jag att man har laddat upp med energirik mat innan. Även fast man inte tror det så är det ganska så krävande att prova ett flertal brudklänningar. Det är en hel del nya intryck och många beslut som ska tas.

Ett annat hett tips är att testa sig fram till vilken modell man vill ha och köra uteslutningsmetoden.

När man kommer för första gången så har man ofta en klar bild på hur klänningen ska va. Men av erfarenhet kan jag säga att det är värdefullt att vara öppen för så mycket som möjligt och lita på personen som hjälper er. Det brukar hända lite under provningens gång. Det vanliga är att man får upp ögonen för något helt annat än vad man tänkt från början.

Jag vet inte exakt hur processen ser ut i de andra butikerna. Men när man kommer till oss får man börja med att slå sig ner i soffgrupperna som finns vid varje omklädningsrum. Där börjar vår process att försöka få en tydlig bild av vem kunden är, vad man trivs i / inte trivs i, hur bröllopsdagen kommer se ut, vad man har för budget, om vigseln ska vara i en kyrka eller utomhus och vad man har för önskemål kring klänningen m.m.

Efter att ha jobbat med klänningar ett tag så lär man sig kollektionerna utantill och får ett bra öga för vad som passar.

I kombination med våra erfarenheter och kundens önskemål så plockar vi ut en klänning att starta med därefter får man känna efter och berätta för oss vad som kändes bra / inte bra.

Att hitta den rätta klänningen kan ibland vara svårt för vissa och kanske till och med lite ångestladdat eftersom det finns så otroligt många kreationer att välja på. Det är en djungel av olika modeller och material. Skillnaden på exempelvis en A-linje formad klänning i satäng och en i tyll är stor och det är inte förrän man har fått testa båda varianterna som man kan komma fram till vilken som känns rätt för just dig.

 Det jag vill att ni tänker på när ni ska välja brudklänning:

  - Det ska kännas rätt i hjärtat. Försök känn efter där och då när du ser dig själv i spegeln. Att ta bilder är också bra men det är lätt att glömma bort den fantastiska känslan man fick när man hade klänningen på sig. Boka hellre en till tid på samma ställe för att prova klänningen igen om du tvekar och känner dig osäker.

 -Alla klänningar är designade för att vara magiska o klänningar med exempelvis korsetter är såklart smickrande för figuren. Men i slutändan får du inte känna dig utklädd. Det är viktigt att du känner dig bekväm, vacker, och att klänningen matchar din personliga stil. Du ska även kunna bära den en hel dag/kväll utan att det blir för jobbigt. 

 

Länkar även en artikel som är ifrån Bröllopsguiden med fler värdefulla tips! Klicka här Smile

 

Lilly