BröllopsGuiden

Jasmines blogg

« April 2021 »
TI ON TO FR
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

POSTAT 2017-03-07 19:47:51

Bröllop + sociala medier

Sociala medier är idag ett sätt för många att dokumentera och visa upp olika händelser i sitt liv. Det är ett effektivt sätt att uppdatera sina nära o kära om vad som händer i ens vardag.

När ett bröllop ska planeras krävs oftast mycket tid och engagemang. Här kommer några tips på hur du använder sociala medier till ditt bröllop.

 

  • Var tydlig mot gästerna om ni vill/inte vill att bilder på er ska synas på sociala medier. Detta kan ni skriva ut redan i inbjudningskorten för att undvika missförstånd
  • Skapa er egna hashtag på instagram. Något som idag är väldigt vanligt. En hashtag kan vara ett ord eller en fras som används för att uppmärksamma något eller göra det enklare för folk att hitta dina bilder. Det är ett sätt att kategorisera en bild. Hashtagen skulle kunna döpas till båda parters förnamn o datumet för bröllopsdagen eller det blivande gemensamma efternamnet. Att skapa sin hashtag gör att det blir lättare för er o gästerna att hitta alla bilder som postats inför, under o efter bröllopsdagen. Det gör de möjligt för dem som inte kan närvara på bröllopet att ta del av de fantastiska ögonblicken i bildform. Hashtagen kan skrivas ut på inbjudningskorten och en tavla senare på bröllopsfesten. Så att alla gäster använder samma hashtag.hashtag
  • Hitta inspiration till bröllopet och bröllopsfesten på pintrest. Appen tillåter dig att skapa olika anslagstavlor så att du enkelt kan spara o sortera inspirationsbilder bland olika kategorier.
  • Starta er egna bröllopshemsida. Ett bra verktyg både inför och efter bröllopet. På hemsidan kan ni låta gästerna ta del av händelser som har med planering och förberedelsen inför bröllopet att göra. För att skapa nyfikenhet o spänning inför den stora dagen. De kan exempelvis va ett inlägg om när du är ute och testar din första bröllopsklänning m.m. Var bara noggrann med att inte avslöja för mycket.
  • Om man vill att bilderna inte ska vara tillgängliga för allmänheten kan man använda sig av en app där brudparen lägger till sina gäster i ett gemensamt album. Då kan gästerna se bilderna som fotografen tar samt att gästerna själva kan posta sina bilder.